DVTK Jegesmedvék–DEAC 3-4

   

Hiába mentették kétgólos hátrányból hosszabbításra a találkozót a miskolciak, a debreceniek Bucskin rávezetésének és Szeles parádés teljesítményének köszönhetően elvitték a pluszpontot a Népkertből.

Hazai oldalon akadtak hiányzók szép számmal, Steve Kaspernek nélkülöznie kellett Hillt, Barrow-t, Gratzlt és Szalay Boldizsárt, továbbá junior vébés kötelezettségeik miatt hiányzott Csiki és Makai is. Mattyasovszky visszatért sérülése után. A debrecenieknél Kloz ezúttal Bukorral alkothatott egy bekkpárt az első sorban, Mingazov pedig Dobmayer helyett Usnyevvel tevékenykedhetett a második egységben. Visszatért Krollis, Mihalik Gergőre viszont szintén U20-as elfoglaltságai miatt nem számíthatott a szakmai stáb. Voris és Szeles álltak a vasak között.

A Jegesmedvék kezdték jobban a találkozót, Berdnyikov szúrt bele csapattársa lőtt passzába – a korong csak néhány centivel zúgott el a keresztvas felett. Az első gólt mégis a hajdúságiak ütötték a 6. percben: egy óriási védelmi hibát követően Molnárhoz került a játékszer, aki farkasszemet nézhetett Vorisszal, a DEAC kapitánya végül senkitől sem zavartatva, higgadtan a hálóba vágta ziccerét (0-1).  A 12. percben először támadhattak emberelőnyben a házigazdák az este folyamán, a fórt nagyon gyorsan kihasználta a DVTK előnyös sora. Verveda tűzött kapura messziről, Szelesről az idősebbik Razumnyak elé csorgott a pakk, az orosz támadó bravúrosan, a korcsolyájával megszelídítette a játékszert, ezt követően Mattyasovszkyhoz centerezett, a fiatal csatár közelről, magabiztosan gólvonalon túlra paskolta a korongot. A folytatásban többet veszélyeztettek a házigazdák, Kulesov próbálkozott fonákkal, a debreceni védelem nem tudta, hol a korong – végül Szeles még épp időben kapcsolt. A játékrész végén újra beköszönt Vaszjunyin Artyom legénysége: a játékvezetők késleltetett kiállítást jeleztek, erre azonban nem kerülhetett sor, ugyanis a dudaszó előtt néhány tizedmásodperccel Usnyev középre tett korongját Mingazov húzta át fordulásból Voris lábai között (1-2).

A második harmad elején újra a látogatók örülhettek, a 22. minutumban Kozma váltott gólra egy 2 az 1 elleni szituációt (1-3). Az etap derekához közeledve Berdnyikov léphetett ki szólóban, a légiós csatár rávezetését Szeles bravúrosan hárította mamuttal. A 31. percben szépítettek a borsodiak: Kulesov gondolt egy merészet, s kapura tört az alapvonal mögül, az első próbálkozást Szeles még hárította, az orosz támadó azonban rástartolt kipattanójára, s másodjára már nem hibázott (2-3). A pihenő előtt remekül játszott meg a DEAC egy emberelőnyt, Mingazov elemi erejű löketét Voris óriási lélekjelenléttel hárította.

Az utolsó felvonásban akadtak helyzetek itt is, ott is, a legnagyobb lehetőség talán Bucskin nevéhez fűződött, a debreceni támadó ajtó-ablak ziccerét kulcsfontosságú pillanatban hatástalanította a DVTK hálóőre. Voris parádéjának hamar meg lett az eredménye, a miskolciak óriási energiákat mozgósítva a 40. minutumban egalizáltak Valentyin Razumnyak révén (3-3). A hátralévő időben újabb találat már nem született, következhetett a hosszabbítás. A ráadásban Páterka hiába mutatta be a szezon egyik legszebb korongátvételét, Szelest már nem sikerült mattolnia, nem sokkal később Lövei 100%-os helyzetét a DEAC portása földöntúli spárgával tornászta ki; a túloldalon pedig Voris fogott egy rávezetést. A találkozó végül rávezetésekkel dőlt el, a büntetők a vendégeknek kedveztek, a DEAC Bucskin büntetőjének köszönhetően elhozta a pluszpontot Miskolcról. Mindkét alakulat vasárnap lép jégre legközelebb, Bertáék az Újpest otthonában vendégeskednek, a DVTK pedig az FTC-Telekomot fogadja majd a Népkertben.

misdeb_jeliszejenko

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Nem teljes mértékben vagyok elégedett

   

Így látták a trénerek a DVTK Jegesmedvék–DEAC mérkőzést.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Megvoltak a lehetőségeink a győzelemhez, de nem voltunk képesek átvenni a vezetést. Az első harmad végén ártottunk magunknak azzal, hogy gólt kaptunk, a második végén pedig egy kiállítással. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat és nem tudtunk ebből kijönni.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Nem teljes mértékben vagyok elégedett. Rosszul kezdtük a meccset, 10 perc kellett ahhoz, hogy beleálljunk a meccsbe. Utána feljavult a játékunk, vezettünk 3-1-re, majd pedig borzasztó nagy hibákat követtünk el, fegyelmezetlenül játszottunk. A jó hír az volt, hogy összeszedtük magunkat. Három ponttal is távozhattunk volna, de a végén a DVTK-nak is meg volt az esélye a győzelemre. Szerintem szórakoztató meccs volt és a két pont is több mint a nulla.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. dec. 8., péntek.
Voris: 87,5% (Praták)
K
Szeles: 93,5% (Gönczi)
Verveda, Bean, Esteves, Berdnyikov, Lövei
1
Kloz, Bukor, Bucskin, Szmirnov, Novotny
Szirányi, Szathmáry, Razumnyak V., Páterka, Mattyasovszky
2
Usnyev, Mingazov, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
Skrabov, Vojtkó, Kulesov, Razumnyak J., Miskolczi
3
Krollis, Dobmayer, Mihalik A., Rétfalvi, Molnár D.
Fazakas, Pecsét, Farkas, Trozsák
4
Jakabfy S., Sándor, Koblar, Hári, Mazzag
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:24 DEB Molnár D. Vasziljev Rétfalvi
1-1 11:48 MIS PP Mattyasovszky Razumnyak V. Verveda
1-2 20:00 DEB Mingazov Usnyev Vasziljev
1-3 21:21 DEB Kozma Vasziljev Jeliszejenko
2-3 30.47 MIS Kulesov Miskolczi
3-3 50:57 MIS Razumnyak V. Páterka Bean
3-4 65:00 DEB GWS Bucskin
46 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 6

Mingazov a nyitó harmad utolsó másodpercében talált be

 

A végül büntetőkkel eldőlő DVTK Jegesmedvék–DEAC meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum