Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 3-6

   

A tabella utolsó helyén álló együttes elvitte a három pontot a címvédő otthonában, így pontszámban beérte az előtte álló DEAC-ot.

A gyergyószentmiklósiaknál ott volt a harmadik csatártrióban a mérkőzés előtt másfél órával bejelentett Sami Tamminen. A DAB vezetőedzője, Niko Eronen a brassói meccs után nyomatékosan felhívta játékosai figyelmét a jobb startra, erre két perc sem telt el a meccsből, máris hátrányba kerültek: egy támadó harmadban elhozott buli után Imre Patrik passzát a másik oldalon érkező Vincze Gergő tette a helyére (1-0). Megnyomta az elejét a Gyergyó, a 13. percben újra a vendégkapuban táncolt a korong: Szigeti duplázta meg az előnyt (2-0). Feljebb kapcsoltak az Acélbikák, öt az ötben is benyomták ellenfelüket, Dostálek járt közel a szépítéshez. Sportszerű volt a találkozó, nem volt rá szükség, hogy a játékvezetők kiállítással szankcionáljanak. A hajrát megnyomta a házigazda, Sylvestre közel járt a harmadikhoz, csúnyán fölé durrantott. A végén szépítettek a látogatók: a sarokban kiküzdött koronggal Koskinen az alapvonalról középre húzott, majd maga fejezte be góllal az akciót (2-1). Egyből nyílttá vált az összecsapás, de az igazi tűzijáték a középső harmadra maradt.

A szünet után a meccs első kiállításával emberelőnybe kerültek a dunaújvárosiak. Sokáig jól zárt a gyergyói retesz, mígnem a fór végén Elomaa keresztpasszát Lorraine kapásból a bevágta (2-2). Lendületben maradtak a vendégek, de ekkor még nem tudtak fordítani, sőt, a másik kapunál Bodó veszélyeztetett. Csapkodóvá vált a játék, a nagy rohanásban sok volt az eladott korong. A DAB kontrái életveszélyesek voltak, Hadzinikolic szólóját Rinne bravúrral hárította. Kapusát védve Császár volt túlzottan kemény, mehetett a büntetőpadra. Második emberelőnyét is kihasználta az Eronen-csapat: akárcsak az előzőnél, ezúttal is a legvégén tudtak betalálni: a 32. percben Koskinen érkezett leggyorsabban a kipattanóra (2-3). És itt még nem volt vége! Fél perccel később a teljes hazai védelem végig mozizta, ahogy Szalma közelről belövi a negyediket (4-2). Teljesen lefagyott a GYHK, önbizalommal telve hokizott és uralta a meccset a DAB. A hazai szurkolók döbbent csendben figyelték a történteket.

Szilassy Zoltán a záró harmadra sem tudta feltüzelni övéit. Próbálkozott a Gyergyó, de kevés meggyőződéssel, fantáziátlan volt a támadójátékuk. Az Acélbikák magabiztosan őrizték a vezetést, majd ahogy lehetőségük nyílt rá, lecsaptak. A 48. percben nagy védelmi hiba után Hadzinikolic szólózhatott és ezúttal túljárt Rinne eszén (2-5). Az utolsó tíz perchez érve izgalmassá tette a hajrát a házigazda: egy távoli lövés Vincze Péterről pattant a kapuba (3-5). A játékvezetők videóztak, majd szabályosnak ítélték a találatot. A friss szerzemény, Tamminen egyre zárkóztathatta volna övéit, nagy helyzetét Kovács hárította. A dunaújvárosi kapus égette a kalóriát rendesen, össztűz zúdult a kapujára, de állta a sarat. A későn ébredő hazaiak kapuvasig jutottak. Három perccel a vége előtt jött az időkérés, Rinne is lekorcsolyázott. Ez sem segített, Sillanpää üres kapus góllal lezárta a meccset (3-6). A Dunaújvárosi Acélbikák, bár szokás szerint gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, utána remek csapatteljesítménnyel értékes és megérdemelt győzelmet arattak a címvédő otthonában.

gyedab_nemes_sylvestre

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Megérdemeltük a vereséget, mert a saját butaságunk miatt történt

   

A GYHK–DAB vezetőedzői nyilatkozatai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nagyon jól kezdtünk, egyszerűen érthetetlen, miért jövünk ki más felfogásban, mint ami működött. A második harmaddal el is rendeztük a sorsunkat, a harmadik harmadban aztán megint jól játszottunk, de túl nagy volt a távolság. Meg kell értenünk, hogy három harmadon keresztül kell a tervhez ragaszkodni, megérdemeltük a vereséget, mert a saját butaságunk miatt történt.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Nagyon büszke vagyok a csapatomra az elért eredmény miatt, a legutóbbi meccs után pont azt mondtam, hogy a mérkőzések kezdeténél jobban kell figyelnünk, nem történhet meg folyton, hogy kétgólos hátrányba kerülünk. Most ismét megtörtént, de ami csütörtökön Brassóban nem jött össze, az pénteken sikerült, az első harmad végén szerzett gólunk reményt adott, és tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz, de erősen jöttünk ki a második harmadra. Próbáltuk kontroll alatt tartani a játékot, a harmadik harmadra pedig tudtuk, hogy nyomni fog a Gyergyó, nekünk pedig túl kell élnünk, oda kell tennünk magunkat.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. dec. 8., péntek.
Rinne: 82,8% (Mag)
K
Kovács: 91,7% (Tóth)
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
1
Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Szigeti
2
Léránt, Sziszak, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Koskinen
Györfy, Imre, Tamminen, Sándor-Székely, Vincze G.
3
Marosi, Blomberg, Atamancsuk, Lorraine, Elomaa
Bíró, DiDiomete, Csiszer, Silló
4
Raszkin, Strenk, Szabó, Károly
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:12 GYE Vincze G. Imre
2-0 12:22 GYE Szigeti Fejes
2-1 19:24 DAB Koskinen
2-2 22:16 DAB PP Lorraine Elomaa
2-3 31:56 DAB Koskinen Sillanpää
2-4 32:29 DAB Szalma
2-5 47:03 DAB Ödman Hadzinikolic
3-5 50:31 GYE PP Vincze P. Orban Sylvestre
3-6 58:49 DAB EN Sillanpää
36 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 4

Ödman higgadtan értékesítette a kiugrását

 

Így fordított a DAB kétgólos hátrányból a GYHK otthonában.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum