1500. pontját szerezte Alex Ovecskin

   

A Washington kapitánya lett az NHL 16. játékosa, aki elérte ezt a mérföldkövet, és az ötödik, aki mindezt egy franchise-ban tette. Elrontották Patrick Kane bemutatkozását, már nem hír, hogy a Los Angeles idegenben győzött.

Bostonban tért vissza a Buffalo kapujába Devon Levi, és ha már ott járt, 3-1-es győzelemre vezette a Sabrest a TD Gardenben. Az újonc hálóőr 29 lövést fogott, ennek köszönhetően a Buffalo négy vereség után győzött ismét.

Csúfosra sikeredett Patrik Kane bemutatkozása a Detroitban: a Red Wings a liga leggyengébb csapatától, a San Josétól szenvedett 6-5-ös vereséget négygólos előnyről. A Little Caesars Arenában a meccs feléig nem született gól, majd jött egy elképesztő 10 perc, ami alatt nyolc találat született, ebből az első négyet a hazaiak szerezték. A Sharks azonban még a második harmad vége előtt egyenlített, így 4-4-gyel fordultak a csapatok az utolsó húsz percre. Ebben a periódusban egy-egy gól esett, így jöhetett a ráadás, ahol Mikael Granlund találata döntött a vendégek javára. A gólzáporos mérkőzésen Patrick Kane 16 és fél perc játékidőt kapott, pontot nem szerzett, volt három kapura lövése, és mínusz eggyel végzett.

kane_redwings_2

A hazai pályán játszó Ottawának közel kétszer annyi kapura lövés is kevés volt a Toronto ellen. A Senators 41-22-re nyerte a lőpárbajt, miközben a hatékonyabban célzó Maple Leafs 4-3-ra győzött. A meccs hőse a 29 védést bemutató Joseph Woll lehetett volna, ám 10 perccel a befejezés előtt le kellett cseréni sérülés miatt. A győztes gólt William Nylander lőtte 7 perccel a vége előtt.

Hasonló volt a forgatókönyv Seattle-ben is, ahonnan a New Jersey távozott 2-1-es győzelemmel. A lőlapon hiába állt 38-17-es végeredmény a Kraken javára, Akira Schmid megoldhatatlan feladat volt a hazai csatároknak. Schmid mellé a tavalyi 1/2-es Simon Nemec nőtt fel, aki első gólját lőtte a ligában.

A New York Islanders az összesen hét pontot szerző Mathew Barzal, Bo Horvat páros vezetésével pakolt be egy hetest a Columbusnak. A Jacketsben egyedül Adam Fantilli játszott elfogadhatóan, aki két góllal és egy gólpasszal csapata mindhárom találatából kivette a részét a 7-3-ra végződött mérkőzésen.

A forduló egyetlen szétlövését a Dallas nyerte Washingtonban. Az amerikai fővárosban a Capitals és a Stars is kétszer-kétszer vezetett a rendes játékidőben így 4-4 után jöhettek a büntetők, ahol Jason Robertson egyetlen találata döntött a texasiak javára. A Dallas csatára, Matt Duchene az 1000. meccsét játszotta, Alekszandr Ovecskin pedig elérte az 1500 pontos határt. Egy csapatban korábban ez csak négy játékosnak sikerült, a Steve Yzerman (1755, Detroit), Mario Lemieux (1723, Pittsburgh), Joe Sakic (1641 Colorado/Quebec), Sidney Crosby (1529) kvartettnek.

A Tampa Bay gyorsan megszerezte a vezetést a Nashville otthonában, ez azonban semmit sem ért, mert a Predators gyorsan össze kapta magát, és végül simán győzött 5-1-re. A két hátvéd, Roman Josi és Ryan McDonagh góllal és gólpasszal zárt, Jusse Saros 32 lövést fogott. A Predsnek ez volt a kilencedik sikere az utolsó 11 találkozóján.

A Chicago–Anaheim találkozó egyetlen gólját a hazaiak csatára, Philipp Kurashev lőtte éppen a meccs felénél. A Blackhawks kapujában Petr Mrázek 37 védéssel szerezte meg karrierje 25. shutoutját.

A Philadelphia vetett véget az Arizona ötös sikersorozatának. A Flyers 4-1-re győzött a sivatagban a duplázó Travis Konecny vezetésével.

A Calgary negyedórával a befejezés előtt még kettővel égett a Carolina ellen, de aztán váratlanul feltámadt, és hat perc alatt megfordítva a meccset 3-2-re győzött. A Flamesnek ebben a szezonban ez volt az ötödik olyan győzelme, amikor két harmad után vesztésre állt, ezzel pedig listavezető az NHL-ben.

A Winnipeg 4-2-re győzött Denverben, és a hetedik győzelmét aratta az utolsó 10 meccsen. A Jets ütötte a csoportrangadó első két gólját, és ezt a különbséget könnyedén meg is tartotta az összecsapás végéig. Kyle Connor ismét duplázott, és 17 találatával feljött a góllövőlista második helyére.

A Vancouver 2-0-ra verte a Minnesotát, ami John Hynes első vereségét jelentette a Wild élén. A meccs embere a 26 védéssel shutoutot szerző Casey DeSmith volt.

A Los Angeles továbbra sem tud hibázni vendégként. A Kings ezúttal Montrealban győzött 4-0-ra, így az idegenbeli mérlege 11-0-ra módosult, amivel megdöntötte a Buffalo 2006-ban felállított NHL-rekordját. Az új NHL-csúcshoz Quinton Byfield és Anze Kopitar három egységgel járult hozzá, Cam Talbot pedig karrierje 30. shutoutjával, amihez 24 védésre volt szüksége. A Los Angeles 11 győzelméből kilencszer a már említett Talbot állt a vasak között, aki ezzel beállította Glenn Hall (Chicago) 1965-ös ligacsúcsát.

kings 11_0

NHL, december 7.:

Boston–Buffalo 1-3

Detroit–San José 5-6 h.

Montreal–Los Angeles 0-4

Ottawa–Toronto 3-4

NY Islanders–Columbus 7-3

Washington–Dallas 4-5 b.

Nashville–Tampa Bay 5-1

Chicago–Anaheim 1-0

Arizona–Philadelphia 1-4

Calgary–Carolina 3-2

Colorado–Winnipeg 2-4

Vancouver–Minnesota 2-0

Seattle–New Jersey 1-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS