Hughes-party volt Vancouverben

   

A Canucks–Devils meccsen a hazaiaknál Quinn, a vendégeknél Jack és Luke is ott volt a jégen. A Los Angeles legyőzhetetlen vendégként, félezredik gólpasszát adta Nathan MacKinnon.

AZ NHL-tabella élén álló New York Rangers nagyon sima vereséget szenvedett a kanadai fővárosban. Az Ottawa 6-2-re nyert, annak a Vlagyimir Taraszenkónak a vezérletével, aki tavaly még éppen a Rangersben játszott. Az orosz szélső 1+2-vel zárt egykori csapata ellen, aki mellé a duplázó Brady Tkachuk tudott felnőni.

A Detroit gond nélkül hozta el a pontokat Buffalóból: a találkozó felénél már 4-0-ra vezetett, a végén pedig 5-3-ra győzött, és ezzel a hatodik mérkőzését nyerte meg a legutóbbi hétből. A Red Wingsben Dylan Larkin volt a vezér két góljával.

A Los Angeles mind a 10 idei idegenbeli fellépését megnyerte, ezzel beállította a Buffalo 2006-ból származó NHL-rekordját. A Kings ezúttal a Columbus vendége volt, és 40 percig úgy nézett ki, hogy nem lesz meg a rekordbeállítás, mert a Jackets már 3-0-s előnnyel ment a második pihenőre. A befejező játékrész első hét percében viszont a King ledolgozta hátrányát, a hirtelen halálban pedig Drew Doughty találatával a meccset is megnyerte. A Los Angeles legutóbb 2007. november 10-én tudott háromgólos hátrányból fordítani a harmadik harmadban.

A másik kaliforniai csapat, a San José szinte lemásolta a Los Angeles teljesítményét. A Sharks a New York Islanderst látta vendégül, és 8 perccel a befejezés előtt még 2-5-re égett. A fennmaradó játékidőben viszont őrületes hajrát nyitott, ledolgozta a hátrányát, majd a ráadásban William Eklund találatával a pluszpontot is megszerezte. A San Joséban Tomás Hertl karrierje hatodik tripláját ütötte, az Islanders pedig hat hosszabbításos mérkőzéséből az ötödiket vesztette el.

Nathan MacKinnon és Alekszandr Georgijev volt a Colorado két nyerőembere az egyre lejjebb süllyedő Anaheim ellen. Az Avs 3-2-re nyert, az orosz hálóőr 31 lövést fogott, a kanadai csatár pedig minden gólban szerepet játszva osztotta ki az 500. gólpasszát.

mackinnon 500a

A forduló egyetlen szétlövését a Nashville nyerte Chicagóban. A Predators a rendes játékidőben futott az eredmény után, és kétszer is egyenlíteni kényszerült, a rávezetések során viszont esélyt sem adott ellenfelének, mind a három büntetőjét értékesítette Nyquist, O’Reilly és Forsberg révén. A Preds az utolsó 12 meccséből tízet behúzott, ennek köszönhetően hosszú idő után ismét pozitív mérleggel áll.

A Minnesota egyelőre nem tud hibázni John Hynesszal, aki a negyedik mérkőzését is megnyerte kinevezése óta. A Wild ezúttal Calgaryból hozta el a pontokat, miután simán győzött 5-2-re a Saddledome-ban. Matt Boldy egy gólpassz mellett kettőt lőtt, Mats Zuccarello pedig egy előkészítéssel tíz meccsre növelte pontszerző sorozatát.

Ami sikerült a Los Angelesnek és a San Josénak, az nem jött össze a hazai pályán játszó Vancouvernek a New Jersey ellen. A Canucks a másik két csapathoz hasonlóan ledolgozta ugyan háromgólos hátrányát a befejező etap során, ám a Devils 34 másodperccel a befejezés előtt, a korábban is eredményes Jesper Bratt révén beállította a 6-5-ös végeredményt. A Rogers Arenában először fordult elő, hogy mindhárom Hughes fivér ott volt a jégen: a hazaiaknál Quinn, a vendégeknél pedig Jack és Luke, akik hárman együtt 2 gólt és összesen hat pontot tettek a táblára. Hármas testvértalálkozóra az amerikai játékosok esetében még az 1989/90-es szezonban volt példa legutóbb, amikor a Minnesota North Starsban hokizó Neal és Aaron Broten a Rangersben játszó Paullal került szembe.

NHL, december 5.:

Columbus–Los Angeles 3-4 h.

Ottawa–NY Rangers 6-2

Buffalo–Detroit 3-5

NY Islanders–San José 4-5 h.

Chicago–Nashville 3-4 b.

Calgary–Minnesota 2-5

Colorado–Anaheim 3-2

Vancouver–New Jersey 5-6

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS