Hydro Fehérvár AV19–Vorarlberg 5-4

 

Kiss Dávid együttese legyűrte a Pioneerst, sikerével feljött az ICEHL-tabella második helyére.

Csapkodó, kapkodó játékkal indult az összecsapás, a másik elpattanó korongjaiból éltek a csapatok. Az első percekben, bár folyamatos volt a játék, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Ez a hoki maradt a harmad feléig, ha kialakult egy-egy lövőhelyzet, általában elhalt a blokkban. A 8. percben aztán Terbócs szép összjáték után beszáguldott a harmadba, de betett korongjára nem értek oda a társak. Németh Kristóf alapvonal mögül visszatett korongja okozott kisebb kalamajkát, majd a játékrész második felében Bartalis kapott jó passzt a kapu előtt, háttal ráhúzta, ő sem ért célt. Ezután ritmust fogtak a vendégek, percekre beszorult Kiss Dávid csapata. Metzler közelijét fogta Roy, majd a fáradt sorokra rácserélve újabb vorarlbergi lehetőségek következtek. Gyors korongjáratás utána Maier tüzelt középről, a fehérvári kapus ezt is védte. Sikerült kijönni a szorításból, a hajrában Campbell üresen maradt, de lövésében nem volt elég erő. A kiállítás nélküli, sportszerű első felvonás nem hozott gólt, sem különösebben jó játékot, de a folytatásban kárpótoltak minket a csapatok.

A szünet után Atkinson a védjegyének számító egész pályás száguldása során bójaként kerülgette a bekkeket, passzát Terbócs még nem, de a második hullámban érkező Leclerc már gólra váltotta (1-0). A fehérvári drukkerek még meg sem ünnepelték a gólt, máris jött az egyenlítés. A lesgyanús helyzetben kilépő Metzlerre az elcsúszott védekezés miatt nem jutott ember, ő pedig kilőtte a rövidet (1-1). Erre is hamar jött a felelet: Kuralt kiküzdötte a korongot, a lendületből érkező Magosi pedig bevarrta, ahogy kell (2-1). Bő egy perc alatt három gólt is szereztek a csapatok. Hári kapott egyet a derekára, majd törlesztett, a játékvezetők csak az utóbbit vették észre. Szerencsére a kapitány később visszatért a jégre. A harmad derekán emberelőnyből egyenlítettek az osztrákok: van Nes addig kotorászott a kapu előtt ide-oda pattogó korong után, míg végül betuszkolta (2-2). Szerencsére ezúttal sem örülhettek sokáig a döntetlennek a látogatók: a 31. percben egy támadó harmadbeli előre bulizás után a korong McGauleyhoz került, aki egy igazítás után lőtt a hálóba (3-2). Magosi ütközését vette zokon Korecky, mindketten kiülhettek a büntetőpadra. Ez a játékrész már sokkal jobban nézett ki, mint az előző, akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

A záró harmadban igyekezett gyorsan eldönteni a meccset a Fehérvár. Leclerc húzott kapura, majd nem sokkal később Terbócs is tesztelte Madlenert. Jól mentek a lábak, bár csak egy gól volt a különbség, dominált a magyar csapat. A 49. percben Bartalis beszáguldott a harmadba, majd lövetett egy gólt az új fiúval, Robertsonnal (4-2). A nemrég igazolt hátvéd első meccsén rögtön góllal mutatkozott be, soha rosszabbat. Hogy ne unatkozzunk, arról egy percre rá Petersson gondoskodott, akinek nem túl erős kékvonalas emelése a hálóban kötött ki (4-3). Roy talán a takarás miatt nem látott semmit a lövésből. Az 54. percben hazai emberelőny következett, melyből sikerült visszaállítani a kétgólos differenciát: gyors korongjáratás után Leclerc lekészítését Kuralt lőtte a kapuba (5-3). A hajrában fokozódtak az izgalmak: nem adták fel a Pionírok és az 59. percben Owre ismét egyre zárkóztatta övéit (5-4). Madlener is lekorcsolyázott, a végén még a vereséget nehezen viselő vendégek felöklelték Mihályt, ez viszont nem ért pontot. A Hydro Fehérvár AV19 tartalékos felállásban zsinórban harmadik meccsét is megnyerte, decemberben még százszázalékos, 5-4-es sikerével pontszámban pedig utolérte a listavezető Red Bull Salzburgot és csak rosszabb gólkülönbsége miatt második.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Mihály, Stipsicz, Robertson – Vértes, McGauley, Terbócs, Falus, Atkinson – Blasko, Németh K., Ambrus Cs., Csollák

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvor_terbocs

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum