Hydro Fehérvár AV19–Vorarlberg 5-4

 

Kiss Dávid együttese legyűrte a Pioneerst, sikerével feljött az ICEHL-tabella második helyére.

Csapkodó, kapkodó játékkal indult az összecsapás, a másik elpattanó korongjaiból éltek a csapatok. Az első percekben, bár folyamatos volt a játék, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Ez a hoki maradt a harmad feléig, ha kialakult egy-egy lövőhelyzet, általában elhalt a blokkban. A 8. percben aztán Terbócs szép összjáték után beszáguldott a harmadba, de betett korongjára nem értek oda a társak. Németh Kristóf alapvonal mögül visszatett korongja okozott kisebb kalamajkát, majd a játékrész második felében Bartalis kapott jó passzt a kapu előtt, háttal ráhúzta, ő sem ért célt. Ezután ritmust fogtak a vendégek, percekre beszorult Kiss Dávid csapata. Metzler közelijét fogta Roy, majd a fáradt sorokra rácserélve újabb vorarlbergi lehetőségek következtek. Gyors korongjáratás utána Maier tüzelt középről, a fehérvári kapus ezt is védte. Sikerült kijönni a szorításból, a hajrában Campbell üresen maradt, de lövésében nem volt elég erő. A kiállítás nélküli, sportszerű első felvonás nem hozott gólt, sem különösebben jó játékot, de a folytatásban kárpótoltak minket a csapatok.

A szünet után Atkinson a védjegyének számító egész pályás száguldása során bójaként kerülgette a bekkeket, passzát Terbócs még nem, de a második hullámban érkező Leclerc már gólra váltotta (1-0). A fehérvári drukkerek még meg sem ünnepelték a gólt, máris jött az egyenlítés. A lesgyanús helyzetben kilépő Metzlerre az elcsúszott védekezés miatt nem jutott ember, ő pedig kilőtte a rövidet (1-1). Erre is hamar jött a felelet: Kuralt kiküzdötte a korongot, a lendületből érkező Magosi pedig bevarrta, ahogy kell (2-1). Bő egy perc alatt három gólt is szereztek a csapatok. Hári kapott egyet a derekára, majd törlesztett, a játékvezetők csak az utóbbit vették észre. Szerencsére a kapitány később visszatért a jégre. A harmad derekán emberelőnyből egyenlítettek az osztrákok: van Nes addig kotorászott a kapu előtt ide-oda pattogó korong után, míg végül betuszkolta (2-2). Szerencsére ezúttal sem örülhettek sokáig a döntetlennek a látogatók: a 31. percben egy támadó harmadbeli előre bulizás után a korong McGauleyhoz került, aki egy igazítás után lőtt a hálóba (3-2). Magosi ütközését vette zokon Korecky, mindketten kiülhettek a büntetőpadra. Ez a játékrész már sokkal jobban nézett ki, mint az előző, akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

A záró harmadban igyekezett gyorsan eldönteni a meccset a Fehérvár. Leclerc húzott kapura, majd nem sokkal később Terbócs is tesztelte Madlenert. Jól mentek a lábak, bár csak egy gól volt a különbség, dominált a magyar csapat. A 49. percben Bartalis beszáguldott a harmadba, majd lövetett egy gólt az új fiúval, Robertsonnal (4-2). A nemrég igazolt hátvéd első meccsén rögtön góllal mutatkozott be, soha rosszabbat. Hogy ne unatkozzunk, arról egy percre rá Petersson gondoskodott, akinek nem túl erős kékvonalas emelése a hálóban kötött ki (4-3). Roy talán a takarás miatt nem látott semmit a lövésből. Az 54. percben hazai emberelőny következett, melyből sikerült visszaállítani a kétgólos differenciát: gyors korongjáratás után Leclerc lekészítését Kuralt lőtte a kapuba (5-3). A hajrában fokozódtak az izgalmak: nem adták fel a Pionírok és az 59. percben Owre ismét egyre zárkóztatta övéit (5-4). Madlener is lekorcsolyázott, a végén még a vereséget nehezen viselő vendégek felöklelték Mihályt, ez viszont nem ért pontot. A Hydro Fehérvár AV19 tartalékos felállásban zsinórban harmadik meccsét is megnyerte, decemberben még százszázalékos, 5-4-es sikerével pontszámban pedig utolérte a listavezető Red Bull Salzburgot és csak rosszabb gólkülönbsége miatt második.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Mihály, Stipsicz, Robertson – Vértes, McGauley, Terbócs, Falus, Atkinson – Blasko, Németh K., Ambrus Cs., Csollák

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvor_terbocs

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum