3000. alapszakaszmeccsét nyerte a Rangers

   

Artyemij Panarin mesterhármast vágott a jubileum alkalmából. Brad Marchand is triplázott, Anze Kopitar történelmet írt.

Az NHL – tabella első helyén álló New York Rangers alaposan megszenvedett az utolsó helyen tanyázó San José ellen. A Sharks a meccse elején kétszer is vezetést szerzett a Gardenben és végig tartotta a lépést a vendéglátójával, amely így csak 6-5-re tudott nyerni. A Rangers két legjobbja az egy gólpassz mellett karrierje ötödik tripláját szerző Artyemij Panarin, valamint a zsinórban a hetedik mérkőzésen pontszerző Mika Zibanejad voltak. A Rangers a 3000 alapszakasz – győzelemmel az ötödik az NHL-ben a Montreal (3536), a Boston (3373), a Toronto (3116) és a Detroit (3069) mögött.

A Minnesota 4-1-re verte a Chicagót, így továbbra is hibátlan az új szakvezető John Hynes irányítása alatt. A Wildban ezúttal is Mats Zuccarello játszotta a főszerepet: a norvég csatár 1+2-vel zárt és kilenc meccsre növelte a pontszerző sorozatát. Zuccarello mellé a duplázó Marco Rossi tudott felnőni.

Brad Marchand mentette meg a Bostont a Columbus ellen. A Blue Jackets egészen a harmadik harmadig őrizte a korán megszerzett előnyét, de jött a Bruins kapitánya és szűk hat perc alatt megfordította a meccset egy klasszikus mesterhármassal. A 3-1-re végződött mérkőzésen Charlie McAvoy két gólpasszal ünnepelte a 400. mérkőzését.

A Nashville 2-1-re győzött Buffalóban. A Predators a meccs elején gyorsan bevette kétszer a Sabres kapuját, majd Juuse Sarosra bízta magát. A finn hálóőr 34 lövést fogott és csak Viktor Olofsson tudta bevenni a kapuját büntetőből.

A Los Angeles meglepően könnyedén verte 4-1-re a Coloradót. Quinton Byfield kettőt vágott, Cam Talbot 20 lövést fogott, a meccs mégis Anze Koiptarról marad majd emlékezetes. A Kings szlovén kapitánya a 758. gólpasszát osztotta ki, ezzel pedig a franchise örökranglistáján az első helyre lépett Marce Dionne-t megelőzve.

kopitar 758a

NHL, november 29.:

Minnesota–Chicago 4-1

NY Rangers–San José 6-5

Boston–Columbus 3-1

Buffalo–Nashville 1-2

Los Angeles–Colorado 4-1

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS