UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 3-6

   

A sérülésektől tizedelt lila-fehérek bár tíz perc után még kettővel vezettek, végül sima vereséget szenvedtek a második harmadban fordító újvárosiaktól.

Az UTE erősen foghíjas kerete tovább fogyatkozott, a pénteki derbihez képest Kyle Just és Tornyai sem tudta vállalni a játékot, a lilák így öt védővel, mindössze tizenegy felnőtt korú mezőnyjátékossal álltak ki a mérkőzésre, a vasak között Sági Máté kezdett. A vendég Dunaújváros ugyanabban a sorösszetétellel érkezett a Megyeri útra, mint amivel egy nappal korábban vereséget szenvedett Jászberényben, ám ezúttal Tóth Balázs kapta meg a kezdőkapus szerepét.

A találkozó gyors hazai góllal indult, Kovács Sebestyén szerezte meg idei első gólját, a meghirdetett jótékonysági akció keretein belül érkeztek is a plüssállatok a jégre. Az újrakezdést követően a gólszerző Kovácsot találta arcon egy ütő, a játékvezetők Sziszakot látták tettesnek – mások szerint saját csapattárs volt a vétkes –, mindenesetre az ukrán hátvéd 2+2 percet pihenhetett. Ebből az emberelőnyből még nem tudta növelni a vezetését az UTE, a 9. percben Strenk kisbüntetéséből már igen: egy kapu előtti kavarodást követően Nádasy tisztázta ki a korongot a hosszú oldalon álló Kiss Patriknak, a gólerős támadó kapásból a kapuba lőtt, 2-0. Kisvártatva a DAB is hozzászólt a mérkőzéshez: bizonytalankodtak a hazaiak a saját harmadukban, az Acélbikák lecsaptak, Elomaa hátraadott korongja egy ütő alatt elsuhant, az érkező Blomberg nagy gólt ragasztott a hosszúba. Az első játékrész végén kimaradt egy újabb hazai előny.

A 24. percben egyenlítettek a dunaújvárosiak: Svars volt eredményes idén már harmadszor. Nyílt sisakos küzdelem vette kezdetét, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Pokornyi csak szabálytalanul tudta megakadályozni a harmadik újvárosi gólt, a megítélt kiállítással nem tudott élni a DAB. Ami nem ment előnyből, az a 37. percben összejött egyenlő létszám mellett: Ödman lekészítését Koskinen lőtte rá, a korong becsorgott Ságiról, 2-3. A harmadot Ewanyk kisbüntetése zárta.

A 45. percben Dostálek tartotta meg a korongot a támadó harmadban, kapura emelt, a ketrec előterében talán Nemes még beleszúrt, sorozatban a negyedik találatukat szerezték a vendégek, 2-4. Újabb újpesti kiállítás alatt eldönthette volna a mérkőzést a DAB, ám Kiss Patrik egy kontratámadást végigvitt egyedül, egy csellel megkerülte védőjét és mattolta Tóth kapust, emberhátrányban zárkózott az UTE, 3-4. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, a kiegészülést követően Szalma tartotta meg a pakkot a támadó harmadban, Varga lágyan középre tette, Dostálek lekezelte es közelről visszaállította a kétgólos differenciát, 3-5. A folytatásban nem volt meg a kellő erő az Újpestben a felzárkózásra, üres kapura Sillanpaa állította be a végeredményt.

A Dunaújváros 6-3-as győzelmével lezárta hatmeccses vereségszériáját, legközelebb csütörtökön Brassóban játszanak. A sorozatban harmadik mérkőzését elbukó Újpest egy hét múlva vasárnap a DEAC-ot fogadja.

UTE DAB

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Végre beérett a kemény munka, és siker lett a jutalom

   

Az UTE–DAB vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Először is gratulálni szeretnék a Dunaújvárosnak, megérdemelten nyertek. A következetesség hiányzott a teljesítményünkből. Pénteken nagyon jó meccset játszottunk, de végül kikaptunk, most pedig ugyanúgy megadtuk a srácoknak a bizalmat, ez most ennyire volt elég. Sok a hiányzónk, de ilyen a sport, remélhetőleg nemsokára lesz visszatérőnk is. Ettől függetlenül csapatszinten mindenképp javulnunk kell.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Talán az elején egy kicsit nehezen rázódtunk bele a meccsbe, és könnyű gólokat adtunk az Újpestnek. Ezt követően felébredtünk, és beleugrottunk a mérkőzésbe, extra öröm számomra, hogy úgy folytattuk a második harmadot, ahogy az elsőt befejeztük. Most végre beérett a kemény munka, és siker lett a jutalom. A záró harmadban egy kicsit lelassultunk, és a védekezésre fordítottunk nagyobb hangsúlyt, de így is ezen a héten már a második jó meccsünket játszottuk, jó érzés így várni az erdélyi túrát.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. dec. 3., vasárnap.
Sági: 86,1% (Rajna)
K
Tóth: 91,2% (Kovács D. M.)
Silfver, Franyó, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek
Pokornyi, Nyquist, Kiss P., Ewanyk, Laskawy
2
Léránt, Blomberg, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Koskinen
Simon P., Balázsi, Kovács S., Szabó Rácz, Lőczi
3
Varga, Sziszak, Somogyi, Lorraine, Elomaa
Simon L., Nádasy
4
Strenk, Szabó Cs., Károly
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:18 UTE Kovács S. Silfver
2-0 08:56 UTE PP Kiss P. Laskawy Nádasy
2-1 10:16 DAB Blomberg Somogyi Elomaa
2-2 23:07 DAB Svars Károly
2-3 36:12 DAB Koskinen Blomberg Ödman Hadzinikolic
2-4 46:04 DAB Nemes Dostalek
3-4 48:33 UTE SH Kiss P. Silfver
3-5 48:59 DAB Dostalek Szalma Varga
3-6 59:57 DAB EN Sillanpää Lorraine Svars
34 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 8

Így fordítottak kétgólos hátrányból az Acélbikák

 

Az UTE–DAB meccs öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum