Revansért utaznak a Jegesmedvék Székesfehérvárra

 

Az Erste Liga-hétvégét három újabb vasárnapi összecsapás teszi teljessé.

17 órakor Újpesten dobják be a korongot a gödörben lévő csapatok meccsén: a hazaiak elmúlt 6 bajnokijukból egyet tudtak megnyerni – azt mondjuk pont a bajnok Gyergyó ellen, emlékezetes összecsapáson -, így már éppen csak dobogósok, míg a sereghajtó újvárosiak hatmeccses bajnoki vereségszériából érkeznek éppen. A két együttes idén még csak egyszer találkozott egymással, szintén a Megyeri úton, október közepén nem volt kérdés, akkor sima 4-0-al tartották otthon a pontokat a lila-fehérek.

Jóval pikánsabb csatát ígér a DVTK székesfehérvári vendégszereplése 17:30-as kezdéssel. Az idén összességében elég felemást teljesítményt nyújtó miskolciaknak egyelőre látványosan nem fekszik a FEHA19 játéka, a fehérvári fiatalok idén meglepetésre (de nem érdemtelenül) már kétszer is legyőzték a Jegesmedvéket, legutóbb idegenben is. Anatoli Bogdanov ifjú legénysége egyébként is felszálló ágban van, elmúlt öt bajnokijából négyet is megnyerve már csak 4 pontra van a novembert végigbotladozó, két túlórás győzelem mellett öt vereséget begyűjtő DVTK-tól – igaz, két mérkőzéssel többet játszva. A borsodiaknak kulcsfontosságú lenne a visszavágás, egyrészt azért, hogy ez a differencia ne csökkenjen még jobban, másrészt, hogy a szoros mezőnyben tartani tudják a lépést a top 4-re hajtó riválisokkal.

A játéknap záró találkozóján az erődemonstráló formát mutató FTC-Telekom lép fel Debrecenben 18:30-tól. A zöldek eddigi 15 bajnokijukon mindössze kétszer hagyták el vesztesen a jeget, 11 rendes és két túlórás sikerrel vezetik a tabellát úgy, hogy valamennyi fő riválisnál 3-4 mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Fodor Szabolcs együttese a hazai porondon október 26. óta nem talált legyőzőre (akkor a Vákárban maradt alul 4-3-ra), ez számszakilag 11 győzelmet jelent a kupatovábbjutást is beleértve. Bradyék elöl-hátul egyaránt félelmetesek, két és feles kapottgól- és kereken duplaannyi, ötös lőttgól-átlaguk önmagáért beszél; miközben a liga góllövőlistáját 16 találattal vezető, a kanadai táblázaton pedig közel kétpontos átlaggal, 27/15 pont per meccses mutatóval Bodó mögött a második legeredményesebb játékos az elmúlt játékhetet egy szolid 4+4-gyel zárta. Az egészen más koncepció mentén működő DEAC ilyen impresszív statisztikákat nem tud felmutatni, a változatlanul kiszámíthatatlan produkciót nyújtó hajdúságiak az utolsó előtti helyen fogadják a liga jelenlegi legstabilabb csapatát. A DEAC-nál senki sem éri el a pont per meccses átlagot (ehhez Bucskin áll a legközelebb 17/18-cal), a csapat a góllövéssel (is) rendre hadilábon áll – azzal a zárójeles kiegészítéssel, hogy az utóbbi két hétben viszont az akkor még listavezető Újpestet és a címvédő Gyergyót egyaránt 5 lőtt góllal győzte le.

Utóbbihoz kapcsolódó hír, hogy Sárpátki a DEAC elleni mérkőzés 53. percében elkövetett lágyékra ütésért egymeccses eltiltást kapott, ezt a soron következő, DAB elleni, hazai bajnokin tölti majd le.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS