DEAC–FTC-Telekom 0-4

   

A ferencvárosiak a hibátlanul védő Nagy Kristóf vezérletével nyertek Debrecenben, sorozatban tizedik győzelmüket aratták az Erste Ligában.

A DEAC-nál visszatért Szmirnov és Sándor Bence, ellenben hiányzott a kapuból Hetényi. A Fradinál Németh és Roth nem lépett jégre, ellenben Tóth Adriánnal számolhatott a stáb. A hazaiaknál Szeles, a vendégeknél Nagy Kristóf kapott lehetőséget a vasak között. A mérkőzés elején a zöld-fehéreknek volt több helyzetük, a nyitó harmad közepén pedig emberelőnyben támadhatott, sőt egy újabb debreceni büntetés nyomán öt a háromra is próbálkozhatott, ám a kapuban bravúrt bravúrra halmozó Szeles vezérletével nem kaptak gólt a cívisvárosiak. Hiába, öt az öt ellen szerencsétlen gólt kaptak a hazaiak, Turcotte lövése a Tóth Gergőre figyelő Mingazov korcsolyájáról vágódott a kapuba (0-1). A harmad hajrájában Szmirnov egyenlíthetett volna, Nagy Kristóf védte a szólót.

A második játékrész elején emberelőnybe került az FTC-Telekom, élt a lehetőséggel, Kestilä zárta sikerrel a korongjáratást (0-2). A folytatásban is a ferencvárosiak vezettek több támadást, aztán a meccs közepén Vasziljev a jégen maradt Nemec jóvoltából, a vendégek játékosa kisbüntetést kapott érte. A DEAC nem tudott élni a fórral, ám Nemec 33 másodperccel a visszatérése után újra szabálytalankodott, a második fórt sem tudták kihasználni a debreceniek. A ferencvárosiak 14-ese a harmad utolsó előtti percében begyűjtötte a harmadik kisbüntetését, ami átlógott a harmadik felvonás elejére.

A záró húsz perc elejére átlógó előnyből sem tudott szépíteni a DEAC, ahogyan a 47. percben Vasziljev szép cselei sem értek gólt. A 49. percben háromgólosra nőtt a Fradi előnye, amikor Kärmeniemi kék vonalas bombája utat talált Szeles kapujába, Turbucz talán beleért (0-3). Az 52. percben egy korongbedobás után a két center, Kozma és Nagy Gergő összemérte az erejét, mindketten öt percet pihenhettek. Nem sokkal később egy kijátszott akció során Turcotte passzát Farkas váltotta gólra közelről (0-4). Négy perccel a vége előtt eljött a negyedik DEAC-fór, ahol Turcotte passzából Crespi emberhátrányos gólt szerezhetett volna.

Az FTC-Telekom 4-0-ra nyert, pénteken a BJAHC vendége lesz. A DEAC ugyanazon a játéknapon a DVTK Jegesmedvékhez utazik.

debftc_kestila_dobmayer_pn

fotó: Pintér Noémi/FTC-Telekom

A góllövésen kívül nem sok minden hiányzott

 

A DEAC–FTC-Telekom vezetőedzői reflexiói.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Szerintem mindenki látta mi hiányzott. A góllövés. Az akarat megvolt. Helyzeteink megvoltak. 0-2-nél még úgy éreztük, hogy egy jó lövéssel visszatudunk jönni a mérkőzésbe. Egy bulinál ment el, amikor ott megkaptuk a harmadikat. Nyilván próbálkoztunk, de érezhető volt, hogy ez azért nem az a csapat, aki ellen be lehet találni pár perc alatt négyszer. Úgyhogy a góllövésen kívül nem sok minden hiányzott.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Tudtuk nagyon jól, hogy a Debrecen haza pályán – ezt mindig elmondom, pláne, hogy egy kicsit kisebb a pálya – erős. Sose könnyű itt játszani. Tudjuk nagyon jól, hogy kellenek nekik a pontok. A rájátszásba jutásért nagy harc folyik. Tudtuk, hogy keményen belefognak állni a meccsbe. Én azt gondolom, hogy keményen dolgoztak. Nagyon profin lehoztuk ezt a mérkőzést. Volt egy jó kapusteljesítményünk. Emberhátrányos védekezés jól működött, tudtunk emberelőnyben is gólt szerezni. Tudtuk jól kontrollálni a meccset. Nem sok területet adtunk a Debrecennek. Le a kalappal a csapat előtt, profin lehoztuk a meccset. Az egész csapat beleadta, amit kellett, ezért lehetett ilyen eredményt elérni. Ez egy profi munka volt.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. dec. 3., vasárnap.
Szeles: 90,2% (Gönczi)
K
Nagy K.: 100% (Arany)
Mingazov, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Novotny
1
Hrabal, Haranghy, Brady, Galajda, LaPorte
Kloz, Bukor, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Boros, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala
Sándor, Jakabfy Cs., Mihalik G., Rétfalvi, Molnár
3
Bán, Karmeniemi, Tóth A., Kestilä, Nemec
Mazzag, Koblar, Hári, Mihalik A.
4
Tóth G., Turcotte, Farkas, Banga
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:00 FTC Turcotte Tóth G.
0-2 24:49 FTC PP Kestilä Hrabal LaPorte
0-3 48:50 FTC Turbucz Karmeniemi Nagy G.
0-4 53:16 FTC Farkas Turcotte Tóth G.
29 Kapura lövések száma 41
11 Kiállításpercek 13

Turcotte lövése Mingazov korcsolyájáról került a kapuba

 

A DEAC–Fradi meccs két és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum