FTC-Telekom–UTE 2-1

   

A Vígh Balázs Vándorkupáért rendezett derbi kiemelkedően izgalmas összecsapást és kapusparádét hozott, amit egy 58. percben lőtt Brady-gól döntött el.

Az FTC-Telekom ugyanazzal a kerettel lépett jégre, mint a legutóbbi találkozóján, ellenben az UTE-nál több változás is volt: Benk hiányzott, viszont visszatért a vasak közé Rajna, valamint újfent nevezték Lőczit. A derbi első nagy lehetőség Laskawy előtt adódott a 9. percben, amikor a saját kipattanóját kapura tette, majd a csúsztatott duplázás a kapuvason csattant. A vezetést végül a Fradi szerezte meg: Brady a 13. minutumban korongot szerzett az újpesti harmadban, majd lőtt, a korong pedig túlcsorgott Rajnán (1-0). A nyitó felvonás végén öt a négyre támadhattak a lila-fehérek, nem tudták kihasználni az emberelőnyt, ellenben a kiegészülés után szinte azonnal egyenlítettek, miután Nyquist lövésébe sikeresen ért bele Tiala (1-1). Az első szünet előtt néhány másodperccel Just fordíthatott volna, ám Arany védte a ziccert.

A második harmadban folytatták a csapatok a remek tempójú játékot, viszont a ferencvárosiak részéről Németh megsérült és bevonult az öltözőbe. A 25. percben eljött az első Fradi-emberelőny, sőt úgy tűnt, egy újabb újpesti kisbüntetés nyomán közel másfél percen át öt a háromra támadhatnak a hazaiak, ám videobírózást követően törölték a második kiállítást. Rajna vezérletével jól védekeztek a lila-fehérek, aztán a kiegészülés után nem sokkal Aranynak is be kellett mutatnia egy bravúrt. A mérkőzés közepén létszámfölényben lehettek Nagy Gergőék, tűz alá vették az újpesti kaput, ám Rajna továbbra is remekelt. A folytatásban eljött a második UTE-fór is, ahol LaPorte belesérült egy blokkba, majd pár másodpercre rá Bán kilőtte a korongot, így a liláknak összejött a dupla előny, de Arany parádézott.

A harmadik játékrész is méltó volt a derbihez. A 47. percben Kärmeniemi előbb kapuvasat lőtt, aztán viszont kisbüntetést kapott, a hátrányt kihúzta a Fradi. A folytatásban is a kapusok voltak a főszereplők, Arany és Rajna ihletett formában teljesítettek. A mérkőzés az 58. percben dőlt el, amikor három a kettőre megléptek a ferencvárosiak, Crespi Kestilä-nek passzolt, aki észrevette a második hullámban érkező Bradyt, a zöld-fehérek 9-ese pedig éles helyzetből belőtte a korongot a már tehetetlen Rajna kapujába – az esetet videobíróval vizsgálták les miatt, érvényesnek találták. Szinte azonnal lehozta a kapusát az UTE, nyomott hat az ötre, hiába, a Fradi kibírta a nyomást.

Az FTC-Telekom 2-1-re nyert, a győzelemmel megőrizte a Vígh Balázs Vándorkupát. A zöld-fehérek vasárnap a DEAC-hoz utaznak, az UTE a DAB-ot látja majd vendégül.

ftcute_arany_boros_metsavainio

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Meg kell találnunk az utat a gólszerzésre

   

A Fradi–UTE vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Ami meghatározta ezt a meccset, az mindenféleképpen a csapatok frissessége és nem frissessége. Az Újpest múlt héten játszott csütörtökön és vasárnap. Mi múlt héten hazajöttünk Olaszországból, egy 12 órás út után hétfőn érkeztünk haza, utána játszottunk szerdán Fehérváron, utána pedig pénteken, vasárnap és kedden itthon és most jött az Újpest elleni meccs. Szóval picit erőltetettebb menetben voltunk, mint az ellenfél. Erre valamilyen szinten számítottunk is, és látszódott is, hogy a lábaink nem úgy mozognak, ahogy mondjuk az Újpestnek, mert ők frissebbek. Nálunk volt sok fiatal is, akik hoztak még egy plusz lendületet és sokkal jobban álltak bele ebbe a mérkőzésbe, mint a hazaiba, ami egy derbinél azért várható, hogy nem fognak minden meccsbe úgy beleállni, mint az előzőbe. Talán az első harmad volt a legrosszabb, ilyenkor a lábak ugye nem olyan jók. Utána a srácok egy picit kimozogják a savat és jobb lesz a másodikban és harmadikban is. De látszódott, hogy fogukat összeszorítva próbálkoznak és nincs meg az a lendület, ami szokott lenni. De ezért is szép ez a győzelem, mert még így is, hogy nem volt nagyon erőnk meg lábunk, viszont volt óriási szívünk és egy fantasztikus közönségünk, ami valahogy erőt adott, hogy csúszva-mászva megnyerjük ezt a meccset. Azt gondolom ez egy óriási fegyvertény, hogy így is tudtunk nyerni, kiküzdöttük szó szerint. Ez egy nagyon fontos három pont nekünk.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Először is gratulálok az FTC-nek! Egy góllal lőttek többet, mint mi, szóval értelemszerűen csalódottak vagyunk az eredményt látva, de örülök annak, ahogy játszottunk. Sok fiatal játékosunk volt, akik sok jégidőt kaptak, amit mindig jó látni. A fiúk jól teljesítettek, szóval büszke vagyok rájuk és örülök nekik. Szoros meccs volt, egy gól döntött. Meg kell találnunk az utat a gólszerzésre, az FTC most megtalálta, mi pedig nem, megérdemelték a győzelmet. De örülök annak, ahogy játszottunk és sok pozitívum volt, amit tovább tudunk vinni a következő meccsre.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. dec. 1., péntek.
Arany: 98,0% (Nagy K.)
K
Rajna: 95,8% (Sági)
Hrabal, Roth, Brady, Galajda, LaPorte
1
Silfver, Pokornyi, Tiala, Metsavainio, Laskawy
Boros, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala
2
Franyó, Nyquist, Szabó Rácz, Just, Saarelainen
Bán, Karmeniemi, Németh, Kestilä, Nemec
3
Tornyai, Balázsi, Kiss P., Lőczi, Ewanyk
Tóth G., Haranghy, Turcotte, Farkas, Banga
4
Simon L., Kovács S., Nádasy
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:36 FTC Brady
1-1 17:31 UTE Tiala Nyquist Metsavainio
2-1 57:19 FTC Brady Kestilä
48 Kapura lövések száma 50
8 Kiállításpercek 4

Így döntötte el Brady a derbit

 

Az FTC-Telekom–UTE videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum