Először nyert vendégként a San José

   

A liga sereghajtója közel két hónapot várt az első idegenbeli sikerre, amely végül a New Jersey otthonában született meg.

A Prudential Centerben szinte felborult a pálya a hazai jégen játszó New Jersey javára, de a Devils így sem volt képes legyőzni a San Josét. A vendéglátók hiába vitték 47-18-ra a lőpárbajt, a találkozót végül a liga leggyengébb csapata nyerte meg 6-3-ra, a bámulatos munkát végző és összesen 44 védést bemutató Kaapo Kähkönen vezetésével. A finn hálóőr mellé honfitársa, a három pontot szerző Mikael Granlund, valamint az NHL-ben két gólpasszal debütáló Simon Nemec tudott felnőni. A 19 éves szlovák hátvéd a 2022-es draft második választottja volt nemzettársa, Juraj Slafkovsky mögött, 2019-ben mutatkozott be a Nitra felnőttcsapatában, és többször is pályára lépett Magyarországon az Extraliga-időszakunkban.

simon nemec

A Columbus hasonló körülmények között győzött, mint a San José. A Nationwide Arenában a rivális Ottawa nyomott végig, ám a 43-23-as lőlap is kevés volt a vendégeknek a pontszerzéshez. A Senators a meccs elején gyorsan lőtt kettőt, de ezután már nem tudta mattolni Elvis Merzlikinst, a lett portás végül 41 védéssel zárta a találkozót. 0-2 után a helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Jackets zsinórban négyet lőtt, így végül 4-2-vel húzta be a meccset. A Columbus legutóbb márciusban tudott meccset nyerni legalább kétgólos hátrányból, még a Washington ellen.

NHL, december 1.:

Columbus–Ottawa 4-2

New Jersey–San José 3-6

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS