Hydro Fehérvár AV19–Villach 3-2

   

A Volán egy kimondottan közönségszórakoztató, mindkét oldalon szép gólokat hozó meccsen egyenlített kétszer, majd szerezte meg a győztes találatot a záró harmadban Mihály Ákos bombájával.

A sérülések miatt alighanem kényszerűségből is megkevert sorokkal kezdett a Volán a salzburgi vereséghez képest, a farmcsapat debreceni Erste Liga-bajnokija miatt ezúttal csak hat bekkel. A hazai kapuban ismét Roy állt.

Az első lehetőség a Villach előtt adódott alig két perc elteltével, a veszélyes kapu előtti szituáció végén Roy tenyerelt rá a pakkra még a gólvonal előtt. Nem sokkal később ismét a kanadai kapus került a főszerepbe, ezúttal Luciani keresztje után kellett átérnie és védenie. Ez már ébresztőt fújt a hazaiaknak, Mihály centerezéséből Bartalis lövését hárította Lamoureux, majd Terbócs tett rá egy kipattanót, a villachiak klassziskapusa immár fekve védett óriásit a mamuttal. A 14. percben mégis megszerezte a vezetést a vendégcsapat, méghozzá a szezon egyik leglátványosabb egyéni alakításával. A 11 NHL-meccsel büszkélkedő kanadai-horvát Katic a támadó kékről indult el, megfektette Mihály Ákost, kikerülte, majd a kapu felé kanyarodva éles szögből olyan technikai bravúrral tette el fonákkal a hosszúra, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne – és közben egy védőjátékosról beszélünk… A sportszerű, közönségszemmel kimondottan szórakoztató oda-vissza meccs első harmada így minimális vendégelőnnyel ért véget (0-1).

Szerencsére ez a játékkép folytatódott a következő periódusban is, ráadásul korai fehérvári egyenlítéssel. Három és fél perc telt el, amikor elcsúszott egy kicsit a villachi védekezés, Hári osztotta le jól Falusnak, a csapatkapitány lekészítését a bal oldalon megérkező bekk relatíve üresen bombázhatta rá, az egyébként szokás szerint jól helyezkedő Lamoureux füle mellé hatalmas gólt ragasztva szerezte meg első ICEHL-találatát (1-1). Gyakorlatilag a következő támadásból majdnem fordított is a magyar csapat, Bartalis ordító helyzete megint a kiváló amerikai kapusról csorgott éppen mellé. A meccs derekánál hazai szempontból ijesztő jelenetek korbácsolták a kedélyeket. Előbb Csollák utolsó emberes korongvesztése után Atkinson hatalmas sprinttel és ütőfelszedéssel mentette meg társát a villachi ziccernél, majd Wallenta kontaktja nyomán Laberge esett neki szerencsétlenül fejjel a palánknak – elsőre nagyon nem nézett ki jól, de szerencsére később folytatni tudta a kanadai. Az újabb kiválóan pörgő, itt is, ott is számos helyzetet hozó harmad legvégén aztán egy teljesen ártalmatlannak tűnő szituációból szerezték vissza a vezetést az osztrákok egy hazai hiba nyomán. Fél perccel a vége előtt Csollák és Fournier zavarta egymást a saját kéknél, az elszórt ajándékkorongból még vezethetett egy rögtönzött akciót a Villach, a pánikszerűen visszarendeződni próbáló védelemnek nem volt esélye, Rauchenwald kapu előtti keresztje után a fáradt Laberge végignézte, ahogy Luciani beveri az üres kapuba (1-2).

A salzburgi túrát is kihagyó, a második harmadbeli palánknak zuhanása után láthatóan szenvedő kanadai ráadásul nem is jött ki a harmadik játékrészre, így még tovább rövidült a fehérvári pad. A játékrész elején Lindner helyzeténél még Roy-nak kellett otthagynia a mamutot kulcshelyzetben, aztán viszont a túloldalon éppen őt küldte el gyufáért Kuralt, hogy aztán kilője a botos hosszút – mesteri csatárteljesítmény volt a szlovén klasszistól (2-2). Az egyenlítés után ismét a Volán percei következtek, Bartalis például lubickolt a centerpozícióban, csak az újabb gól hiányzott. No de az sem sokáig. Tíz perccel a vége előtt Terbócs egy nagyon hosszú shift végén lőtte még körbe a korongot okosan, a frissebb Leclerc lecsapott rá, a francia válogatott asszisztkirály áttette Hárihoz, ő megint meglátta a jó megoldást: visszatette a megérkező Mihály Ákosnak, aki lendületből óriási rakétával mattolta az esélytelen Lamoureux-t (3-2).

A Fehérvár a hátralévő időt levédekezte, így három és fél sorral is remek győzelmet aratott hátrányból fordítva, elrontva ezzel a villachi kispadon Marcel Rodman bemutatkozását. Kiss Dávid együttese így megerősítette dobogós helyét, s kevesebb, mint 24 óra múlva már az Innsbruckot fogadja ugyanitt.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Mihály, Falus, Stipsicz – Laberge, McGauley, Terbócs, Csollák, Atkinson – Vértes, Németh K., Ambrus Cs.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-FEHERVARAVs19-villach

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum