DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 4-3

   

A miskolciak kétgólos hátrányból felállva diadalmaskodtak Lövei túlórás büntetőlövésével, így maguk mögött tartották erdélyi tabellariválisukat.

A harmadik számú mezükben jégre lépő miskolciak kapujába visszatérhetett Voris, cseréje ezúttal Praták volt, s a Brassó elleni 7-3-as hazai kudarc után mezőnyben is alaposan megkeverte a lapokat Steve Kasper. A szeredaiaknál O’Connor kezdett, tartalékja Ambrus Levente volt, a vendégek 6 védővel pörgették a három sort.

Tisztelte egymást a két ellenfél, sokáig inkább a mezőnyjáték dominált komolyabb gólhelyzet nélkül. Hazai oldalon azért egyszer elszaladt Lövei, O’Connor védett mamuttal, míg vendégoldalról inkább a légiósok veszélyeztettek. Negyedórához közeledve megszerezte a vezetést a Sportklub: Reisz simán megnyerte a bulit a támadóban, Szkacskov a hátratett pakkot kapásból bezúdította, videójátékokban szoktak ilyen gólokat lőni (0-1). Alig két percig élt azonban a vendégfór, a 17. minutumban Lövei húzta meg a kontrát a jobboson, tette is át keresztbe a másik oldalon a védők elé beszáguldó Barrownak, aki nagy sprintje után magabiztosan mattolta az egyedül hagyott O’Connort (1-1).  Egy perccel a szünet előtt még egy óriási hazai bomba a vasról vágódott ki, a miskolci játékosok már örültek, végül nem videózták meg a komoly gólhelyzetet, az első harmad így igazságos döntetlennel ért véget.

Vendéghelyzetekkel indult a középső etap, válaszul Esteves, majd Razumnyak lehetőségénél volt a helyén O’Connor, akit egyre jobban belőttek a miskolciak. Nem egészen öt perc elteltével visszaszerezte a vezetést a Szereda. Sofron lapos lövését éppen Levinhez rúgta ki oldalra Voris, az izraeli válogatott csapatkapitány-helyettese szépen lekapta a levegőből bottal, s már tette is rá, korongja megtalálta az utat a hálóba (1-2). Egyre inkább fölénybe került a Csíkszereda, két emberelőnnyel is megpróbálkozhattak az erdélyiek, a másodikat a duplázó Szkacskov révén már beverték, nem érdemtelenül növelték előnyüket (1-3). Noha ez a periódus inkább a vendégeké volt, két perccel a harmadvég előtt visszalopta magát egy gólra a DVTK. Szirányiék benntartottak egy korongot, Miskolczihoz került, a csapatkapitány lövése átcsorgott O’Connor hóna alatt, a záró felvonásra így minimális vendégelőnnyel fordultak a csapatok (2-3).

Ezt O’Connor többször is komoly bravúrral őrizte meg a harmad elején, Esteves viszont nagy gólhelyzete után már kiosztott egy asszisztot a túloldalon üresen érkező Barrownak, aki közelről bepofozta – videózás után helybenhagyták a hazai egyenlítő találatot (3-3). Kulesov egyből fordíthatott is volna, az orosz hokimagyar szólóját hárította a kapus. A mínusz kettőről felállás láthatóan meghozta a Jegesmedvék önbizalmát, jelentős nyomást helyeztek a riválisra, Sofron utolsó tíz percen belüli kiállításánál komoly esélyhez jutottak. Nem élt vele a házigazda, sőt, a büntetőpadról visszatérő válogatott klasszis nagy lövésénél Vorisnak kellett megmentenie a döntetlenállást. Már öt percen belül voltunk, amikor Jegor Razumnyak első Erste Liga-góljával megnyerhette volna a rangadót, nem tudta kihasználni az álompasszt.

A hosszabbítás az összeakadó Sofron és Barrow páros kiállításával kezdődött, majd Ferencz-Csibi vesztett korongot, és akadályozta meg szabálytalanul a miskolci ziccert. A megítélt büntetőlövéshez Lövei állt oda, beijesztette O’Connort, és laposan, a mamut alatt eltette a győztes korongot, a DVTK így kétgólos hátrányból győzedelmeskedve tartotta maga mögött tabellariválisát a megszerzett pluszponttal. A DVTK most pihen öt napot, és vasárnap este a FEHA19 otthonában vendégszerepel, míg a csíkszeredaiak legközelebb csak december 10-én lépnek jégre az Erste Ligában.

dvtk scc csik

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Mi voltunk a jobb csapat a harmadik harmadban

   

A DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Ez egy nagyon fontos győzelem. Mostanában néhány sérülés sújtotta a keretünket, és elvesztettünk néhány mérkőzést, vissza kellett térnünk a helyes útra. Elismerés jár az ellenfélnek, jól játszott. A nyitó harmad első 7-8 perce kiegyenlített volt, majd ők vették át az irányítást. De az ilyen meccsek azok, amikor egy csapat igazán jó csapattá válik. 3-1-es hátrányban voltunk, viszont senki sem adta fel, dolgoztunk tovább, és mi voltunk a jobb csapat a harmadik harmadban. Elismerés jár a játékosaimnak a győzelemért.”

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Az első és második harmadban jól játszottunk, és 3-1-es vezetésre tettünk szert. Sajnálom a harmadik harmadot, mert úgy érzem, ez a fizikális állapoton ment el. Egy hét alatt négy meccset játszottunk, ami kissé nehéz. Sajnáljuk ezt az eredményt, mert a csapat jól dolgozott, de egy pont kevés egy olyan meccsen, amikor 3-1-re vezetsz. Nem szeretnék a hibákról beszélni, a pozitív dolgokat szeretem kiemelni, a csapat pedig harcolt.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. nov. 28., kedd.
Voris: 91,9% (Praták)
K
O'Connor: 87,5% (Ambrus)
Szirányi, Vojtkó, Esteves, Makai, Lövei
1
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Reisz
Verveda, Bean, Kulesov, Razumnyak V., Razumnyak J.
2
Rutkowski, Láday, Levin, Milan, Becze
Skrabov, Szalay, Miskolczi, Páterka, Berdnyikov
3
Casaneanu, Salló, Brown, Welsh, Sofron
Barrow, Szathmáry, Farkas, Pecsét, Trozsák
4
Szkacskov, Fodor
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:04 SCC Szkacskov Reisz
1-1 16:22 MIS Barrow Lövei Esteves
1-2 24:35 SCC Levin Sofron Welsh
1-3 33:09 SCC PP Szkacskov Brown Milan
2-3 37:46 MIS Miskolczi Szirányi Páterka
3-3 43:51 MIS Barrow Esteves Lövei
4-3 61:29 MIS PS Lövei
32 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 6

Barrow kétszer is jól érkezett a csíki kapu elé

 

A túlórás DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum