Dunaújvárosi Acélbikák–FEHA19 0-1

   

A székesfehérváriak a hibátlanul védő Melnyicsuk vezérletével legyűrték a DAB-ot.

A hatpontos Fejér megyei derbin alaposan bekezdett a Dunaújváros: rögtön egy távoli lövéssel indítottak, majd Szalma Zsolt közelijét hárította a kapus, ami után összekapaszkodtak a játékosok – érezhető volt a találkozó tétje. A 4. percben Koskinen ziccere következett, ezt védte Melnyicsuk, majd újra a lendületesen jégkorongozó 22-es került helyzetbe, ezúttal a kapuvasat találta telibe. A 7. percben villantak a látogatók is: a kettő az egyes kontra végén Racsinszkij nem passzolt, így odalett a lehetőség. Emberelőnybe kerültek a hazaiak, tüzeltek becsülettel, Melnyicsuk állt a sarat. Jó volt a meccstempó, gyorsan repültek a percek. A fehérvári letámadás korongszerzést eredményezett, Svarsék végül elnyomták a támadókat. A 17. percben Sziszak marad üresen a kapu előtt, passzából Nemes Benjamin lőtt, Melnyicsuk ezt is hárította, akárcsak a következő támadásnál Szalma kapu torkából leadott lövését. Nagyobb helyzetei voltak az Acélbikáknak, de az első harmadban nem esett gól.

A középső felvonást is aktívabban kezdte a házigazda. Dostálek tett kapura egy kipattanót, Melnyicsuk továbbra is ihletett formában védett. A 24. percben kontrázott a Fehérvár, Seregély Máté passzát Strazdins küldte a kapu felé, Tóth hárított. Továbbra is az Acélbikák voltak veszélyesebbek, Dostálek tesztelte a kapust, majd Elomaa egyéni akciója maradt ki. A 31. percben Blasko remek korongátvétellel becsapta őrzőjét, csak szabálytalanul tudták megállítani. Az emberelőny meghozta a meccs első gólját: Dobos átadásával Németh Zalán befordult és a hálóba lőtt (0-1). A góltól magabiztosabbá váltak a fehérváriak, jól védekeztek és gyors támadásokat vezettek. A 35. percben Lorraine egyenlíthetett volna, kétszer is próbálkozott, blokkolták. A hajrában a kapu előtt egyedül álló Blaskóhoz pattant a korong, de ez őt is annyira meglepte, hogy nem jól kezelte le a játékszert. A végén még Lénárt és Zezelj szólalkozott össze. Az eredmény már nem változott, izgalmas záró harmadra volt kilátás.

Ment előre becsülettel, küzdött az egyenlítésért a DAB, jól védekeztek a fehérváriak, ha lövésig jutottak Somogyiék, akkor pedig ott volt a brillírozó Melnyicsuk. Sok volt a hiba mindkét oldalon, az elpasszolt korongokból éltek a csapatok. Az utolsó tíz perchez érve Szalma kapott remek passzt, középről tisztán lőhetett, ebből sem sikerült egyenlíteni. Fegyelmezett volt, nem szedett össze kiállítást a FEHA, nem könnyítette meg ellenfele dolgát. Fokozta a nyomást a hazai együttes, Maarnela riogatott, nem volt elég pontos. A másik oldalon Zezelj átkígyózott a teljes védelmen, fonákja nem ért célt. A hazai drukkerek egyre többször vitatták a játékvezetői ítéleteket. A sok reklamálás és játékmegszakítás miatt vontatott volt ez a harmad, csigalassúsággal teltek a percek. A végén Niko Eronen időt kért, kapusát is lehívta, ez sem segített. Nagy küzdelemben, a szenzációs formát mutató Melnyicsuk vezérletével a FEHA legyőzte vármegyei riválisát és – bár még sok van hátra – fontos lépést tett a rájátszás felé.

dabfha_elomaa_menyicsuk

fotó: Anda Fábián/DAB

Az első harmadba nagyon rosszul álltunk bele

   

Így látták a vezetőedzők a DAB–FEHA19 meccset.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az első harmadot teljes kontroll alatt tartottuk, nagyon sok minőségi gólszerzési lehetőségünk volt, de nem tudtunk ezekből betalálni, hogy jó helyzetbe hozzuk magunkat a következő játékrészekre. A második harmadtól kiegyenlítettebbé vált a játék, oda-vissza játékkal, de jól védekezett ellenfelünk és a kapusa is kiválóan teljesített, amivel garantálta csapata számára a három pontot. Megértem játékosaink frusztráltságát, senki sem szereti kihagyni a helyzeteket, nagyon sok volt belőlük, ez volt a fő oka annak, hogy kikaptunk.”

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Nagyon fontos három pont volt ez mindkét csapat számára, de ha őszinte akarok lenni, akkor a nap hőse egyértelműen a kapusunk volt, ez biztos. Az első harmadba nagyon rosszul álltunk bele, nem voltam elégedett azzal, ahogy kezdtünk, de a kapusunk életben tartott minket. Aztán fordult a szerencse, sikerült lőnünk egy szép emberelőnyös gólt, de rövid a padunk, s folyamatosan egyre rövidebb, így az volt a taktikánk, hogy szorosan védekezünk, így tartva távol a gólszerzési lehetőségektől ellenfelünket. A harmadik harmadban ezt meg is csináltuk, de összességében nem volt ez egy egyszerű meccs az edzők számára, ezt a kollégám is megerősítheti. A három pontért jöttünk, ezt meg is szereztük, az eredménnyel elégedettek vagyunk. Nem pont úgy akartuk ezt elérni, ahogy sikerült, de a három pont az három pont. Megyünk tovább.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2023. nov. 26., vasárnap.
Tóth: 96,9% (Kovács)
K
Melnyicsuk: 100% (Márkus)
Svars, Léránt, Szalma, Lorraine, Dostalek
1
Racsinszkij, Seregély, Blasko, Dobos, Zezelj
Sziszak, Blomberg, Elomaa, Sillanpää, Koskinen
2
Falus, Salamon, Strazdins, Ambrus, Fekete
Varga, Maarnela, Somogyi, Nemes, Ödman Hadzinikolic
3
Bajkó, Koszinszkij, Farkas L., Lászlóffy, Németh
Marosi, Szabó Cs., Pinczés
4
Farkas I. T., Alapi, Bogesic
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 31:50 FHA PP Németh Racsinszkij
27 Kapura lövések száma 32
2 Kiállításpercek 2

Így döntötte el Németh Zalán a szomszédvári rangadót

 

A DAB–FEHA19 összecsapás egyetlen gólja, valamint további izgalmas jelenetei három percbe sűrítve.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 20., kedd
EL 18:30 DEBFTC 4-6VÉGE
EL 18:30 FHAMIS 3-12VÉGE
EL 18:40 BJABRA 1-4VÉGE
február 21., szerda
ICEHL 19:15 OLLAVS 3-6VÉGE
február 22., csütörtök
EL 17:30 GYESCC 5-3VÉGE
február 23., péntek
EL 17:30 BRABJA 0-1 HVÉGE
EL 18:00 UTEMIS 3-4 BVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 1-9VÉGE
február 24., szombat
EL 17:30 GYEDEB 6-2VÉGE
EL 17:30 SCCDAB 8-1VÉGE
AL 18:15 FTCSPC 8-1VÉGE
AL 19:00 ETOWRM 5-1VÉGE
AL 20:30 ÓHALHL 3-10VÉGE
AL 21:00 IKOSZG 9-6VÉGE
február 25., vasárnap
EL 14:05 MISUTE 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAFHA 3-0VÉGE
EL 17:30 GYEDAB 6-1VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 1-0VÉGE
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 
AL 20:30 DBFASP 
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 
EL 18:30 FTCDEB 
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 
Partnerünk
Archívum