Először tér vissza a Tüskecsarnokba a GYHK

   

A címvédő az emlékezetes Erste Liga-döntő hatodik mérkőzése óta először jár a Fradi csarnokában, a foghíjas UTE a Brassó ellen próbálhatja meg otthon tartani a pontokat, a BJAHC saját csarnokában szakítaná meg a Sportklub győzelmi sorozatát, míg Dunaújvárosban ismét Fejér megyei rangadót rendeznek.

A nap legkorábbi mérkőzésén, délután 15:30-tól az FTC-Telekom a Gyergyói HK-t fogadja. A gyergyószentmiklósiak az márciusi Erste Liga finálé óta először térnek vissza a Tüskecsarnokba, ahol a finálé hatodik felvonásán 1-3-as vert helyzetből fordították meg a találkozót, majd ennek köszönhetően a döntő kimenetelét is. A magyar bajnok a Kontinentális Kupa hétvége óta továbbjutott a Magyar Kupában a FEHA19 ellen, majd pénteken 0-2-es első harmadot követően rázta meg magát és szórt egy hetest a DAB-nak: Turbucz Martin és Nemec duplázni tudott, a házi pontkirály Adam Brady 1+3 ponttal zárt, Bán Károly hatalmas bombával szerezte meg idei első találatát. Nagyon megy a Fradi támadógépezete, hét játékosuk tart pont/meccs átlag felett, legutóbbi három mérkőzésükön legalább 5 gólt ütöttek Nagy Gergőék. Az anyaországi kiszállása eddig felemás a Gyergyónak, a székelyek egy viharos mérkőzésen 4-2-re kikaptak Újpesten – a mérkőzés súlyos sérüléseket és eltiltásokat hozott magával -, majd a sírból mentették meg a BJAHC elleni találkozójukat és hoztak el két pontot Káposztásmegyerről. Rinne és Demeter kapus sérülését követően legutóbb Mag Örs állt a kapuban, cseréje a romániai bajnokságban immel-ámmal lehetőséget kapó 32 éves Szakács Szabolcs volt. Szilassy Zoltán legutóbb vesztes állás mellett megbontotta első két sorát, Sylvestre-t küldte fel az első egységbe, míg Császár visszacsúszott Vince Péter és Sárpátki mellé, így három légiós támadója egyaránt 25 perces jégidő felett zárt. A GYHK ezúttal sem számíthat az eltiltását töltő Devin DiDiomete-ra és Dalhuisenre sem.

17 órakor a listavezető UTE az ötödik Corona Brassót látja vendégül. A lilák csütörtökön 4-2-re verték a GYHK-t, ám a győzelem vezéráldozatokkal járt. Ismertes módon a Dalhuisen az első cserében kiütötte az újpestiek egyik legjobbját, Sam Coattát, akinek szezonja mindenképpen – de akár karriere – is véget ért, majd a második harmadban DiDiomete Szabó Dánielt vadászta le, a magyar válogatott hátvédre Kiss Dánielhez hasonlóan legalább egy hónap kényszerpihenő vár. Markus Juurikkala így jelenleg 4 felnőtt védővel számolhat, ugyanakkor az U21-ből feljátszó Balázsi Márton és a legutóbb győztes gólt ütő 16 éves Franyó Krisztián mélyíti a rotációt. Kyle Just visszatérése kellett mint egy falat kenyér, a kanadai légióssal sokkal jobban fest az UTE játéka, legutóbb 3 gólpasszal járult hozzá a GYHK elleni győzelemhez. A pénteki mérkőzés harmadik harmadára Kovács Alex sem korcsolyázott ki, az edzői stáb két sorozásra valamint egy-egy fiatal beforgatására állt át: a finn támadó hármas így brutál mennyiséget, több mint 18 percet volt egyszerre a jégen. A Corona eddig 100%-os magyarországi túráján, Miskolcon 7-3-ra, Debrecenben 3-1-re diadalmaskodtak Kóger Dánielék. A nemrégiben igazolt Philippe Cornet remekül teljesít egyelőre, 2 meccs alatt máris 5 pontot jegyzett. A frissen szerzett hátvédek közül egyelőre Lowney-ban bízik jobban Dave MacQueen mester, Holwell egyelőre csak 13 percnyi jégidőt átlagol. A két együttes Brassóban már találkozott egymással, akkor az UTE Benk és Coatta góljaival 2-1-re fordítani tudott.

Az újpesti találkozóval egyidőben Dunaújvárosban is bedobják a pakkot, ahol az idei harmadik Fejér megyei rangadó következik. A DAB pocsék formában van az Erste Ligában, legutóbbi kilenc mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, de legalább szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutott. Eronen mester legénysége hiába vezetett 20 percnyi játék után 2-0-ra a Tüskecsarnokban, végül 7-3-as vereséget szenvedett. Az Acélbikák idén mindössze négy győzelemnél tartanak, igaz ebből kettő a vasárnapi ellenfél ellen jött össze, a nyitófordulóban 6-2-re, két héttel később 1-0-ra nyertek az újvárosiak. A bajnokság harmadánál kezdődnek kirajzolódni az erőviszonyok, a DAB, a FEHA19 és a DEAC küzdhet meg a nyolcadik, még rájátszást jelentő helyért, a hetedik helyen álló Csíkszereda már lőtávolban sincs a leszakadt hármastól. Pénteken megszakadt a FEHA19 kétmeccses győzelmi szériája, a Csíkszereda 5-3-mal elvitte a pontokat a Raktár utcából. A vereség nem az utánpótlásból nemrégiben előrántott Strazdinsen múlott, a lett támadó 1+2 ponttal minden fehérvári gólban szerepet játszott, miközben csak egy vendéggólnál volt jégen.

17:40-kor a Csíkszereda a BJAHC-hoz látogat. A káposztásmegyeri együttes hatmeccses pontszerző szériában van, és bár pénteken elkótyavetyéltek két egységet, Kangyal Balázs vezetőedző szerint még ennyit sem érdemeltek volna. A Rozsomákok hiába vezettek többször is a találkozón, a végjátékban nehéz helyzetbe hozták magukat, az emberhátrányt technikailag még ki is védekezték, ám Jalonen utána szerencsés körülmények között hosszabbításra mentette a mérkőzést. Culigin elkapta a fonalat, legutóbbi három bajnokiján eredményes volt, a GYHK-nak kettőt ütött, míg Schlekmann Márk november eleji visszatérése óta minden mérkőzésen pontot jegyzett. A Sportklub négymeccses győzelmi szériával érkezik a IV. kerületbe, a magyarországi kirándulása során csütörtökön Dunaújvárosban, pénteken Székesfehérváron győzedelmeskedett. Az együttes kispadján az Fegyelmi Bizottság ítélete óta nincs ott Kevin Constantine, így csak a helyszínről követi figyelemmel csapata szereplését. A Csíkszereda az elmúlt hetekben a pályán is sokat erősödött, Sofron István második mérkőzésén megszerezte első gólját, Karel Kubát folyamatosan szállítja a pozitív plusz/mínusz mutatós meccseket, illetve nemrégiben Salló Alpár is visszatért a védelembe. A két gárda idén már kétszer találkozott egymással: október elején a Sportklub hiába jött vissza háromgólos hátrányból, a túlórát a BJAHC húzta be, míg hetekkel később Csíkszeredában egy harmad után négygólos előnyt építettek ki a fővárosiak, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.

gyeftc_csaszar_bodo

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 20., kedd
EL 18:30 DEBFTC 4-6VÉGE
EL 18:30 FHAMIS 3-12VÉGE
EL 18:40 BJABRA 1-4VÉGE
február 21., szerda
ICEHL 19:15 OLLAVS 3-6VÉGE
február 22., csütörtök
EL 17:30 GYESCC 5-3VÉGE
február 23., péntek
EL 17:30 BRABJA 0-1 HVÉGE
EL 18:00 UTEMIS 3-4 BVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 1-9VÉGE
február 24., szombat
EL 17:30 GYEDEB 6-2VÉGE
EL 17:30 SCCDAB 8-1VÉGE
AL 18:15 FTCSPC 8-1VÉGE
AL 19:00 ETOWRM 5-1VÉGE
AL 20:30 ÓHALHL 3-10VÉGE
AL 21:00 IKOSZG 9-6VÉGE
február 25., vasárnap
EL 14:05 MISUTE 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAFHA 3-0VÉGE
EL 17:30 GYEDAB 6-1VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 1-0VÉGE
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 
AL 20:30 DBFASP 
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 
EL 18:30 FTCDEB 
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 
Partnerünk
Archívum