Ezeket az ügyeket az IIHF-nél is figyelembe veszik

   

A Magyar Jégkorong Szövetségtől az alábbi állásfoglalást kaptuk Kevin Constantine ügyében.

A szervezet álláspontját Sipos Levente főtitkár ismertette:

„Kevin Constantine a fehérvári klubbal kötött munkaszerződése mellett megbízási szerződéssel dolgozott az MJSZ-nél, ami a Ptk. alapján 30 napon belül indoklás nélkül felmondható, így túlzottan sok követelésnek a mi oldalunkról nem volt reális jogi alapja. Beperelhettük volna pl. károkozás, reputációvesztés, az utódkeresés költsége jogcímeken, de ehelyett abban maradtunk a Fehérvárral, hogy mivel nekik sokkal erősebb a jogi konstrukciójuk, az energiáinkat inkább arra fordítjuk, hogy beállunk mögéjük, és őket támogatjuk teljes mellszélességgel az érdekérvényesítésben. Számunkra csak akkor derült ki, hogy ők már korábban megindították a peres eljárásukat Kevinnel szemben, amikor újra felbukkant a magyar hoki környékén.

Konkrét jogi ügyünk – kereset, bírósági beadvány – tehát nekünk nem volt vele. Jogvita alatt azt értjük, hogy ő az MJSZ-szel kötött szerződését nem mondta fel szabályszerűen, azaz hozzám, mint megbízóhoz hivatalos közlést nem juttatott el a távozási szándékról, és leülni sem volt esély, hogy közös megegyezéssel megszüntessük a köztünk lévő jogviszonyt. A csíkszeredai szerepvállalásával kapcsolatban tehát nem ez a fő probléma a mi olvasatunkban, hanem a jelenleg is érvényben lévő észak-amerikai eltiltása, hiszen a nemzetközi logika az, hogy egymás döntéseit tiszteletben tartjuk – emlékezzünk csak vissza például Sofron István esetére, amikor anno a DEL-szezon végén a Krefeldben hárommeccses eltiltást kapott, amiből kettőt tovább kellett vinnie a krakkói világbajnokságra, és így nem léphetett jégre az első két válogatott mérkőzésünkön.”

Azon közbevetésünkre, miszerint ez a párhuzam a WHL és az IIHF relációjában erősen sántít – hiszen amíg Németország IIHF-tagország, addig az észak-amerikai ligák és az IIHF függetlenek egymástól –, a főtitkár azt válaszolta: „Ezeket az ügyeket az IIHF-nél is figyelembe veszik, a szervezet jogi igazgatója külön jelezte, hogy képben van Constantine eltiltásával kapcsolatban. Ennek oka egyébként rém egyszerű és következetes: indokolt esetben – a fegyelmi vétség típusa vagy súlya okán – a fegyelmi vétség elkövetője ne csak a tett helyszínén ne dolgozhasson, hanem máshol se, attól még, hogy arrébb megy néhány száz vagy néhány ezer kilométert. Ehhez rendőrségi ügy sem kell, egy eltiltás éppen elegendő hozzá. Még egyszer mondom tehát, a különböző jégkorong szervezetek önkéntesen tiszteletben tartják egymás határozatait, a saját belső szabályzataik alapján. A jogi igazgató tájékoztatása alapján azonban az IIHF a közeljövőben ezt már nem bízza majd önkéntességre, hanem – amennyiben a közgyűlés ezt jóváhagyja – beemeli az Alapszabályába, hiszen a nemzetközi szövetségnek is az az elsődleges érdeke, hogy védje a játékosokat és a sport integritását.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum