Dunaújvárosi Acélbikák–BJAHC 0-4

   

A fővárosiak a hibátlanul védő Farkas Rolandnak köszönhetően kapott gól nélküli sikernek örülhettek.

A hazai vasak között Tóth kezdett, míg a vendégeknél Farkas védett. A BJAHC már 39 másodperc után emberelőnybe került, nem élt a lehetőséggel. A kiegészülés után is a vendégek akarata érvényesült, az 5. percben végül megszerezték a vezetést, amikor Viikilä kapu elé betett korongjára Keresztes érkezett jó ütemben (0-1). A nyitó harmad közepén a fővárosiak megduplázták az előnyüket: Culigin beért a támadó harmadba, lövésre szánta el magát, sikerrel (0-2). A játékrész folytatásában a DAB is kihagyott egy fórt, majd Culigin centerezését Mozer tette be közelről (0-3).

A második felvonás első emberelőnyét kihasználta a BJAHC, Keresztes érkezett jó ütemben a kapu elé a szabad maradó korongra, nem hibázott (0-4). Nem sokkal később öt a négyre szépíthettek volna a dunaújvárosiak, ám Farkas továbbra is hibátlanul védett, akárcsak a játékrész második felében, amikor négy percen át voltak emberhátrányban a budapestiek. A harmadik húsz perc közepén egy Acélbikák-kisbüntetés alatt növelhette volna előnyét a BJAHC, de Tóth Balázs vezérletével jól védekeztek a hazaiak, ahogyan a folytatásban sem született gól. Farkas shutouttal zárt.

A BJAHC pénteken a GYHK-t látja vendégül, míg a DAB csütörtökön a Sportklubot fogadja, de még ezt megelőzően kedden kupameccset vív a DVTK Jegesmedvékkel.

dabbja

fotó: Anda Fábián/DAB

Valamiért nem voltunk készek harcolni és játszani

   

Így látták az edzők a BJAHC kapott gól nélküli, dunaújvárosi sikerét.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az egész meccs nagyon rosszul kezdődött számunkra, valamiért nem voltunk készek harcolni és játszani. A BJAHC hatvan percen keresztül kontroll alatt tartotta a meccset, s bár voltak támadásaink egyenlő létszámban és emberelőnyben is, de elég egyértelmű, hogy ők egy jó csapat, s ha 4-0-ra vezetnek, akkor nem kell nyomniuk, csak őrizni kell az eredményt, amit nagyon jól meg is tettek.”

Marton Tibor másodedző, BJAHC: “Jól kezdtük a mérkőzést, kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek, mi pedig tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ahogy haladtunk előre az időben, elég sok lehetőségünk volt, talán egy kicsit könnyebben is lehetett volna zárni a meccset, ezen azért dolgoznunk kell még. Az viszont tetszett, hogy a Dunaújváros jó emberelőnyös játékára felkészültünk, és a speciális játékokban is jobb teljesítményt nyújtottunk. Nekünk mindig kritikus a nemzetközi szünet utáni időszak, kicsit gyengébb a játék, de ez egy jó hét volt, kilenc ponttal sikerült abszolválni, az pedig külön öröm, hogy a kapusunk kapott gól nélkül tudta lehozni a mérkőzést, azért volt neki is bőven dolga, szóval ő is megérdemli a dicséretet.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2023. nov. 19., vasárnap.
Tóth K. B.: 92,9% (Kovács)
K
Farkas: 100% (Kiss)
Varga A., Maarnela, Ödman Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi
1
Tyeszlenko, Vorobjov, Culigin, Galoha, Mozer
Sziszak, Blomberg, Dostalek, Sillanpää, Pinczés
2
Szabó B., Pozsgai, Schlekmann, Viikilä, Keresztes
Ahonen, Svars, Szalma, Koskinen, Elomaa
3
Varga K. J., Tóth G., Karppinen, Sági, Nagy K.
Léránt, Károly, Strenk, Nemes, Atamancsuk
4
Dóczi, Ravasz, Weidemann, Molnár B.
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:55 BJA Keresztes Viikilä
0-2 10:21 BJA Culigin Tyeszlenko
0-3 17:45 BJA Mozer Culigin
0-4 24:38 BJA PP Keresztes Schlekmann
43 Kapura lövések száma 56
6 Kiállításpercek 8

Keresztes két szer is jól érkezett a DAB kapuja elé

   

A BJAHC négygólos sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS