DVTK Jegesmedvék–FEHA19 2-3

   

A szezonban harmadszor is kiélezett mérkőzést vívott egymással a két csapat, a kései hazai egyenlítés ellenére a pluszpontot végül tízkörös szétlövés után a vendég fehérváriak húzták be.

A miskolciaknál Voris kisebb sérülés miatt pihent, a kapuban így az éppen a héten emlegetett Gratzl kezdhetett, backupja az akadémia U18-as csapatának kapusa, Dezső Zsombor volt. Mellettük több fiatal is az első sorokban kapott lehetőséget, hátrébb pedig ott volt Trozsák és Őri is. A FEHA kapujában Márkus állt, mezőnyben ott volt az egy nappal korábban még ICEHL-meccset vívó Ambrus Csongor, a székesfehérváriak 18 mezőnyjátékossal érkeztek Miskolcra.

Az ismerkedést kihagyták a felek, elvégre csak ebben a szezonban összecsaptak már kétszer (legutóbb október végén, ugyanitt), öt perc után gyors gólváltás következett. Előbb a hazaiak használtak ki egy emberelőnyt magabiztosan: Bean és Esteves passzolgatott a kéknél, utóbbi aztán letette az alapra Berdnyikovnak, ő egyből be középre Löveinek, a válogatott csatár jó kapással fejezte be a figurát (1-0). Hamar, két és fél perccel később jött a válasz, az alap mögött Németh Zalán hámozta ki a pakkot remek cselekkel, visszatette középre, végül az érkező Kaszinszkijnek lett jó, aki lendületből nagy gólt ragasztott Gratzl kapujába (1-1). A vezetés visszaszerzéséhez a DVTK járt közelebb, leginkább fél perccel a szünet előtt Kulesov révén, ziccere végül a jobb oldali kapuvas mellett halt el.

A középső harmad első fele a két együttes legutóbbi csörtéjén is tapasztalt hullámzó játékot hozta, a meccs derekán már megérdemelt fehérvári fordítással. Farkas és Balasits szépen végigvitt kontrájánál még nagyot spárgázott Gratzl, a 30. percben viszont egy vendégelőnyben Racsinszkij lekészítését Csollák védhetetlenül bombázta be a jobb bulikör széléről (1-2). Olajozottabb, szervezettebb csapat képét mutatta ebben a periódusban a FEHA, a végén még egy kihagyott fórral, Bogdanovék játékstílusával idén nem először gyűlt meg a borsodiak baja.

Megnyomta a záró harmad elejét az egyenlítésért küzdő DVTK, de nem jutott igazán komoly gólhelyzetig, majd egy vendég kispad előtti tömegjelenet után emberhátrányba került, a kakaskodók közül csak Hillre fújtak rá egy plusz két perces sportszerűtlent. A kiegészülés után, a játékrész feléhez közeledve Szirányi veszélyeztetett, saját kipattanóját tette rá, Márkus védése nyomán kerülte el a kaput nem sokkal. Az utolsó tíz percben igyekeztek fokozni a nyomást a Jegesmedvék, ez hat és féllel a vége előtt emberelőnyt kamatozott, de öt a négy ellen és egyenlő létszámban is fegyelmezetten állta a sarat a vendégcsapat. Márkus sem unatkozott, kétszer is Barrow helyzeténél fogott nagyot, aztán viszont a hajrá mégis meghozta a miskolci egyenlítést: már az 57. percben jártunk, amikor Skrabov engedte el lágyan hátulról, okos lövése végül a hosszúban kötött ki, igazságosnak mondható pontosztozkodással zárult a rendes játékidő (2-2).

A túlórában mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a győzelemre. A meccs egyik legjobbja, Csollák Dobos pazar passzával léphetett ki ziccerben, el is húzta Gratzl mellett, de már nem tudta az üres kapura tenni; majd gyakorlatilag a fordulásból 3 az 1-ben szaladtak el a Jegesmedvék, Lövei első gólhelyzetét Márkus, ismétlését a vas hárította. A rávezetések során Barrow és Dobos, majd Csollák is betalált, Lövei az ötödik párban harcolta ki a folytatást, Csollák második nekifutásra a vasat csengette meg, a szétlövés végül a 10. körben Strazdins sikeres büntetőjével dőlt el. A FEHA19 így a szezonban másodszor győzte le a DVTK-t, ezzel megelőzte a megyei rivális DAB-ot, s legközelebb a Csíkszeredát fogadja jövő pénteken, míg az ötödik helyen maradó Miskolc csütörtök este a Brassót látja vendégül.

dvtk feha gratzl

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

A kapusunk először kapott ekkora szerepet ezen a szinten

   

A DVTK Jegesmedvék–FEHA19 mérkőzés edzői reflexiói.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Nyilván minden vereség csalódást keltő. Talán úgy hangzik, mint egy beragadt lemez, de ez egy tanulási folyamat számunkra. Fiatal játékosok szerepelnek nálunk. Csak a meccsnapon derült ki, hogy Gratzl fog védeni, és nagyszerű munkát végzett, ami önbizalomnövelő lehet számára és a csapatnak. Sok jó dolgot csináltunk a jégen, de jelenleg nehézségeink vannak a gólszerzéssel. De azt elárulhatom, hogy ezen sokat dolgozunk az edzéseken és hiszek benne, hogy ennek meglesz az eredménye.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: ”Úgy jöttünk ide, hogy csak öt hátvédünk volt játékra alkalmas állapotban. Számunkra minden pont, amit Miskolcról el tudunk hozni, felér egy győzelemmel. Megvolt a lehetőségünk mind a háromra. Nagyon fegyelmezettek voltunk, ami tetszett nekem. A mezen lévő címerért játszottunk. Minden energiánkat felhasználtuk. Közel voltunk a három ponthoz, de nem igazán várhatok el többet a játékosoktól. Egymásért, ezért a csapatért és ezért a klubért játszottak, amiért elnyerték a jutalmat. Ez számunkra nagy siker. Nagyon szoros a liga, ezért minden idegenbeli pont sokat jelent, tehát nagyon elégedettek vagyunk a megszerzett pontokkal.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. nov. 19., vasárnap.
Gratzl: 88,5% (Dezső)
K
Márkus: 93,5% (Melnyicsuk)
Szirányi, Szathmáry, Miskolczi, Csiki, Mattyasovszky
1
Hazeldine, Falus, Blasko, Dobos, Zezelj
Verveda, Bean, Esteves, Lövei, Barrow
2
Racsinszkij, Csollák, Strazdins, Nádor, Alapi
Hill, Vojtkó, Trozsák, Páterka, Berdnyikov
3
Salamon, Koszinszkij, Farkas L., Ambrus, Németh
Skrabov, Kulesov, Őri, Makai, Razumnyak V.
4
Farkas I. T., Fekete, Balasits
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:24 MIS PP Lövei Berdnyikov Esteves
1-1 08:08 FHA Koszinszkij Farkas L. Németh
1-2 29:27 FHA PP Blasko Csollák Racsinszkij
2-2 56:36 MIS Skrabov Esteves Barrow
2-3 65:00 FHA GWS Strazdins
31 Kapura lövések száma 26
12 Kiállításpercek 8

Csollák lövésébe remekül ért bele az ex-miskolci Blasko

 

A DVTK Jegesmedvék–FEHA19 meccs rendes játékidejének két-két gólja, valamint a büntetőpárbaj videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum