BJAHC–UTE 4-2

   

Hiába jött vissza a találkozóba az Újpest az utolsó percekben, Schlekmann üres kapus találatával végül a BJAHC nyerte a fővárosi rangadót.

A hazaiak oldalán Lobenwein Bálint és Ritter Zalán helyett ezúttal Weidemann Márk, illetve Ravasz Csanád kapott szerepet. A túloldalon Juurikkala mester nem számíthatott két kulcsjátékosára: sérülés miatt nem húzott szerelést a csapat legjobban bulizó játékosa, Kyle Just, illetve a második legponterősebb jégkorongozó, Sam Coatta sem. Farkas és Rajna álltak a vasak között.

Ismerkedéssel telt a mérkőzés kezdeti fázisa, egyik hálóőr ketrece sem forgott igazán veszélyben. Az első komolyabb helyzet Pokornyi korongeladását követően alakult ki, Schlekmannék alakíthattak ki kettő az egy elleni szituációt, a magyar válogatott önzetlenül Viikilä-hoz készített, Rajna azonban a helyén volt. Néhány momentummal később Culigin Vargához passzolt vissza, a bekk távolija néhány centivel zúgott csak el a vas mellett. A játékrész derekát rendkívül megnyomta Kangyal Balázs gárdája, Schlekmann szerzett korongot a támadóharmadban, majd Szabó-Rácz kapu mögötti ügyetlenkedéséből kialakult egy újabb helyzet, végül a BJAHC nyomása a 11. minutumban érett góllá: korongbedobás után Sági keveredett a kapu elé, a hazaiak 88-asa kapura húzta fonákkal, a kipattanó Nagy Krisztián elé került, aki nem hibázott közelről (1-0). Lendületben maradtak a Rozsomákok, ám a 13. minutumban Pokornyi került ordító ziccerbe, a kőkemény védő középtávoliját Farkas bravúrral kitolta. A folytatásban következhetett az első újpesti fór, az első másodpercekben Metsävainióék ígéretesen adogattak, végül oda lett a lehetőség. Három perccel a szünet előtt a káposztásmegyeriek újra védőharmadukba szögezték a látogatókat, Varga számára alakítottak ki a társak egy kecsegtető lövőhelyzetet, a bekk bombája újfent millimétereket tévesztett. A lila-fehérek pillanatai következhettek az utolsó másodpercekben, Kiss Dániel egysége hatalmas tűzijátékot rendezett a hazai kapu előtt, Farkasnak többször közbe kellett avatkoznia.

A második etap elején Mozer szólóját Rajna paskolta ki oldalra, majd a liga legjobb védési mutatójával rendelkező hálóőre emberhátrányban hatástalanította Keresztes ziccerét. A rohanás kis híján megtréfálta a vendéglátókat, még ugyanebben a cserében Benkék gyönyörű egyérintős játékkal kerültek helyzetbe a túloldalt – Farkas kétszer is hatalmas bravúrral védett. Fordult a kocka, néhány perccel később az UTE került emberfórba, Nyqvist távoliját néhányan már bent látták, ezt követően Metsävainio veszélyeztetett. Innentől a listavezető percei következtek, Kovácsék óriási nyomást helyeztek Farkasékra, a hazai portás Laskawy rávezetését spárgával hárította. A pihenőig rangadóhoz méltó, kimondottan pörgős oda-vissza hokit láthatott a publikum, mindkét csapat kitett magáért, a döntés azonban az utolsó húsz percre maradt.

Rajna pazar formában tartotta meccsben a csapatát, ám a 47. minutumban már ő sem segíthetett: Schlekmann találta meg Keresztest az alapvonal mögött, a fiatal csatár zavartalanul a ketrec elé keveredhetett, s fordulásból egy óriási gólt ragasztott a jobb sarokba (2-0). Nem sokkal később magasabb fordulatszámra kapcsolt az Újpest, ám emberelőnyben Galoháék hajszál híján bevágták a harmadikat is, Rajna azonban ihletett formában tevékenykedett. Eredményre vezetett a vendégek kapusának lélekjelenléte, az 53. percben ugyanis Saarelainen érkezett remek ütemben egy középre betett korongra, újra nyílttá téve a rangadót (2-1). Két minutummal később dupla emberfórba kerültek a vendégek, Juurikkala mester időt is kért, ám Kiss Patrikék nem tudtak egalizálni. Hálátlan dolog a kapussors, az 57. minutumban egy lendületes kontratámadás végén Culigin próbálkozott középtávolról, Rajna azonban kiejtette a lepkésből, a korong végül átcsorgott a gólvonalon (3-1). Nem adta fel az Újpest, kevesebb mint egy perccel később Saarelainen közelről mértani pontossággal a felsőbe zúdított, második gólját szerezvén ezzel (3-2). 44 másodperccel a vége előtt Schlekmann a gólpassza mellé szerzett még egy üres kapus találatot is, beállítva ezzel a találkozó 4-2-es végeredményét.

Vasárnap az újpestiek a DEAC ellen javíthatnak, Kangyal Balázsék pedig az Acélbikák ellen folytathatják győzelmi szériájukat.

bjaute_rajna_kissdaniel_culigin

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Van, amit nem tudunk befolyásolni

   

Így látták a szakemberek a BJAHC–UTE összecsapást.

Marton Tibor, edző, BJAHC: “Megszakadt a sorminta. Az első UTE elleni mérkőzésen én úgy érzem jobban játszottunk, a második találkozón ez pont fordítva volt. Ezen a meccsen viszont mi jobbak voltunk, a statisztikával ellentétben sokkal több helyzetet dolgoztunk ki. A vége egy kicsit nehéz volt, sok mindennel meg kellett küzdeni, de van, amit nem tudunk befolyásolni.”

Markus Sakari Juurikkala, vezetőedző, UTE: ” Szoros meccs volt szerintem. Nem használtuk ki az előttünk adódó helyzeteket, folyamatosan szaladtunk az eredmény után, ami sokat kivesz. A végére közel értünk, de több gólt kell szerezned, mint az ellenfeled, erről szól ez a játék. Tanulnunk kell ebből és továbblépnünk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. nov. 17., péntek.
Farkas: 93,3% (Straubinger)
K
Rajna: 93,0% (Sági Máté)
Pozsgai, Szabó B., Schlekmann, Viikilä, Keresztes
1
Pokornyi, Kiss D., Kiss P., Metsavainio, Saarelainen
Vorobjov, Tyeszlenko, Galoha, Mozer, Culigin
2
Silfver, Nyquist, Benk, Tiala, Laskawy
Varga, Tóth G., Ravasz, Sági Martin, Nagy K.
3
Tornyai, Szabó D., Szabó Rácz, Kovács A., Simon L.
Dóczi, Karppinen, Weidemann, Molnár B.
4
Balázsi, Nádasy, Kovács S., Lőczi
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:03 BJA Nagy K. Sági Martin
2-0 46:53 BJA Keresztes Schlekmann Pozsgai
2-1 52:43 UTE Saarelainen Tiala Nyquist
3-1 56:51 BJA Culigin
3-2 57:38 UTE Saarelainen Silfver
4-2 59:16 BJA EN Schlekmann Galoha Tyeszlenko
44 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 6

Későn ébredt az UTE

 

A BJAHC ezekkel a gólokkal verte idén már másodszorra a kerületi riválist.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum