SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 3-4

   

A miskolciak az 1+1-gyel záró Esteves utolsó harmados győztes találatával mindhárom pontot elhozták a Vákárból, a Sportklub így nyolc bajnoki után is nyeretlenül sereghajtó.

Bekezdett a DVTK, alig néhány másodperc elteltével Verveda közelről tesztelte Adorján Attilát. Nem lassítottak a látogatók, uralták a meccset, több nagy helyzetet is kialakítottak. A 4. percben aztán gyors csíki kontra futott a jégen, ketten is kiléptek, de Becze Tihamér elhibázta a ziccert. A tempós rajt után megfontoltabbá váltak a csapatok. A helyzetek ezután sem hiányoztak, a nagyon aktív Becze remek kapukerülésére Voris bravúrosan ért át. Az első emberelőny a hazaiaké volt, akik gyorsan gólra váltották a fórt: a 9. percben Levin bevitte a korongot a harmadba, majd Brown a kapu előterében okosan Szkacskovhoz passzolt, akinek közelről könnyű dolga volt (1-0). Azonnal jött az egyenlítés, Esteves lövését még védte a kapus, a kipattanóra Lövei ért oda a leghamarabb (1-1). A 13. percben McNally kapott kisbüntetést egy könyökösért. A DVTK is élt az emberelőnnyel: Razumnyak a bal oldali bedobókörből bombázott a hálóba (1-2). Páterka Bence ütőjében volt a harmadik, ez kimaradt. Bár helyzetek adódtak mindkét oldalon, az eredmény nem változott. Picit jobbak voltak a vendégek, egygólos vezetéssel mehettek a szünetre.

A szünet után gyorsan egyenlített a Csíkszereda. A 22. percben miskolci támadás futott a jégen, a lövést blokkolták a bekkek, Szkacskov azonnal indította az egyedül maradt Levint, aki szépen helyezett a hálóba (2-2). Továbbra is támadóhokit játszottak a csapatok, aminek a nézők örülhettek, az edzők már kevésbé, mert a védekezésre jóval kevesebb energia jutott. Ebben a periódusban jobbak voltak a székelyek, akiket hajmeresztő eladott korongokkal is segítettek a Jegesmedvék. Vorisnak jóval több dolga volt, állta a sarat. Hiába a jobban pörgő hazai lábak, a 28. percben Berdnyikov kihasználta a bizonytalankodó védők hibáját, korongot csent, átadását Kulesov kapásból a hálóba vágta (2-3). Újra a vendégek vezettek. A mérkőzés derekán Hill és Levin talált egymásra, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Az oda-vissza hokiban Kulesov következett, közel járt a negyedikhez, a másik oldalon Becze lépett ki, megkerülte a kaput, a visszapasszra a védők értek oda előbb. Tempót fogott a házigazda, de az egyenlítéshez egy óriási védelmi hiba is kellett. Senkitől sem zavartatva a saját harmadukban eladták a korongot a látogatók, amit gyors és pontos háromszögelés után Becze használt ki (3-3). A végére két hazai emberelőny maradt, de újabb gól nem esett.

A nyitó játékrészben a vendégek, míg a középsőben a hazaiak voltak picit jobbak, igazságos 3-3-ról indult a záró felvonás. Ez a meccs az egészen hihetetlen eladott korongokról szólt. A 43. percben már felszabadította kapuját az erdélyi gárda, amikor egy korcsolyáról Esteves elé pattant a pakk, aki nem hibázta el a ziccert (3-4). Azonnal feljebb kapcsolt a házigazda, de a remeklő Vorist nem tudták mattolni. A lett hálóőr rutinosan többször is fejvédőt igazított, ezzel próbálta megtörni a csíkiak ritmusát. Feszültté vált az összecsapás, a 48. percben több páros kakaskodott, ez hazai emberelőnyt kamatozott. Ládayék körbelőtték a kaput, de sem távolról, sem közelről nem tudtak egalizálni. Küzdött az egyenlítésért a Csíkszereda, felesleges kockázatot nem vállalva őrizte előnyét a DVTK. Csökkent a színvonal, egyre több lett a rossz passz, a tilosra ütött korong. A hajrához érve mintha kifogytak volna az ötletből Beczéék. Az 57. percben aztán Voris egy távolit, majd egy közelit is hatástalanított, a korong harmadszorra is visszakerült a hazaiakhoz, a már fekvő kapus – talán a forduló bravúrját bemutatva – mamuttal mégis hárítani tudott. Óriási egyenlítési lehetőség volt. A végén Adorján is lekorcsolyázott, de az eredmény már nem változott. A DVTK Jegesmedvék megszakította hárommeccses vereségsorozatát, míg az SC Csíkszereda zsinórban nyolcadik meccsén is vereséget szenvedett, és meglepetésre továbbra is utolsó a tabellán.

scc csik dvtk

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Csak idő kérdése, hogy ez a Szereda elkezdjen meccseket nyerni

   

Értékelések a 4-3-as miskolci sikerrel zárult Sportklub–DVTK összecsapás után – Brad Gratton saját bevallása szerint sem volt még ilyen helyzetben.

Galanisz Nikandrosz, másodedző, DVTK Jegesmedvék: “Először is látni kell azt, hogy ez a Csíkszereda egy nagyon jó csapat, nagyon jó légiósaik vannak, szerintem idő kérdése, és el fognak kezdeni meccseket nyerni. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hosszú utazás van mögöttünk, kicsit még valószínű, benne van a lábakban. Csapatként működtünk, nagyon jó volt látni, ahogyan küzdöttek a fiúk egymásért. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Pénteken vár ránk egy ugyanilyen, ha nem keményebb Brassó, mi készen fogunk állni, ez nem kérdés, szeretnénk ott is három pontot szerezni.”

Bradley Gratton, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Véleményem szerint jó mérkőzést játszottunk, egy rakás lehetőségünk volt, de nem tudtunk betalálni. Nekik sikerült néhány könnyű gólt szerezniük, és ezen el is ment a meccs. Gondolok itt arra, milyen sok lehetőségünk volt, csak éppen nem tudtuk befejezni azokat. Sok hibát vétettünk, de úgy gondolom, ők is többször hibáztak. A kapusuk remek napot fogott ki, nekünk többször kellett volna a hálóba juttatni a játékszert. Az első harmadban sikerült nyomást helyezniük ránk, ezután jó játékkal vissza tudtunk térni a meccsbe. Úgy gondolom, jó munkát végeztünk a második és harmadik harmadban, de az első játékrészben is, csak nem értékesítettük a helyzeteinket, míg ők tudtak élni az övéikkel. Kellene már a győzelem. Még sosem voltam hasonló helyzetben, hogy ne sikerüljön nyerni, mikor olyan közel voltunk már két mérkőzés alkalmával is, jól is játszottunk, de meg kell találnunk a módját, hogy a hálóba juttassuk a korongokat.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. okt. 19., csütörtök.
Adorján: 87,5% (Ambrus)
K
Voris: 91,7% (Gratzl)
Rutkowski, Ricci, Becze, Milan, Brown
1
Verveda, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Kulesov
Masonius, Láday, Szkacskov, Welsh, Levin
2
Szirányi, Hill, Razumnyak V., Lövei, Esteves
Casaneanu, Ferencz Csibi, McNally, Részegh, Péter
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Szalay, Mattyasovszky
Bajkó, Reisz, Fodor
4
Fazakas, Pecsét, Csiki, Farkas
Bradley Gratton, Hozó Levente
E
Steve Kasper, Janis Voris
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:35 SCC PP Szkacskov Levin Brown
1-1 09:59 MIS Lövei Razumnyak V. Esteves
1-2 12:58 MIS PP Razumnyak V. Lövei Verveda
2-2 21:21 SCC Levin Szkacskov
2-3 28:14 MIS Kulesov Berdnyikov
3-3 34:20 SCC Becze Milan Brown
3-4 42:01 MIS Esteves
36 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 14

Levin higgadtan értékesítette a szólóját

   

Az SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék meccs négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum