BJAHC–FEHA19 7-1

   

A fővárosi csapat Viikilä és Keresztes főszereplésével nagyon magabiztos sikert aratott a fehérvári fiatalok ellen.

Bátrabban kezdett a BJA, többet támadott Kangyal Balázs csapata, a harmad felénél mégis a vendégek előtt adódott az addigi legnagyobb helyzet: Dobos léphetett ki szólóban, ziccerét Farkas hárította a mamutját otthagyva. A 15. percben azonban már Márkus sem tudta megmenteni a FEHA19-et: a támadóharmadba bekorcsolyázó Schlekmann fűzte be Csollákot, majd rá is húzta, a kapusról kipattanóra Keresztes érkezett, második Erste Liga-mérkőzésén második gólját szerezte a tengerentúlról hazatért fiatal támadó (1-0). Kicsivel később Farkas került némi gondba, de végül megoldotta, nem lett belőle egyenlítés – helyette kétgólos előnnyel mehettek a szünetre a hazaiak. Szombaton a székesfehérvári nagycsapat lőtt egy utolsó másodperces dudaszós gólt, most a fehérvári farmcsapat kapott egy ugyanilyet: fórban felállt a BJA, s végül Mozer verte be még éppen időn belül (2-0).

A középső játékrészt már nemcsak jól, de eredményesen is kezdték a fővárosiak, a 23. perc végén már néggyel mentek. Előbb egy eladott koronggal gyakorlatilag három az egyre mehettek, Tóth Gergely és Nagy Krisztián koprodukciója járt sikerrel, majd rá egy perccel Keresztes vette észre a kilépő Viikilät, aki simán faképnél hagyta emberét, magabiztosan tette be ziccerét – 4-0 után fehérvári időkérés következett. Ez gyors eredményt hozott, rögtön a következő támadásból Ambrus Csongor szépített Keceli-Mészáros asszisztjából, így háromgólos hazai előnnyel fordultak a felek az utolsó harmadra. A 47. és az 50. perc között a BJA újabb három gyors találattal végleg lezárt minden kérdést – válaszul Kaszinszkij Keresztessel szembeni törlesztő-jellegű megmozdulása szerencsére nem eredményezett sérülést -, Viikilä duplázni tudott, Keresztes, Tóth és Sági Martin 1+1-gyel zárt, a káposztásmegyeriek így 7-1-es kiütéssel feleltek az UTE ellen elszenvedett 4-1-es nyitó vereségre.

bjahc feha

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Az én feladatom, hogy fenntartsam a pozitív atmoszférát

   

A BJAJC–FEHA19 vezetőedzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Ahol most tartunk, a szezonnak ebben a szakaszában, az szerintem abszolút jó alap. Ami az előző mérkőzésen hiányzott, az most megjött. A lövésszám talán még kevesebb is volt, mint az Újpest ellen, akiknek ötvenet tudtunk kapura lőni, ez most nem volt annyi. Akkor egy gólra futotta, most hétre. Attól függetlenül az ellenfél kapusa nagyon jól védett, a játék képe is nagyon sokszor hasonló volt, mint két nappal ezelőtt. Arra kell építeni és fókuszálni, hogyha helyzeteket tudunk teremteni – márpedig ez egyre nehezebb lesz a szezon során –, akkor mennyire tudunk hatékonyak lenni. Gratuláltam az első győzelemhez, mert nem nyertünk az előszezonban sem, hiszen erős ellenfelekkel játszottunk. Nagy hozadéka volt ennek a mérkőzésnek, hogy inkább mentálisan nyertünk, inkább fejben, mintsem fizikálisan.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “A pénteki meccshez hasonlítva most éreztem, hogy hatvan percet játszottunk, de szembe kell nézni a tényekkel, hogy nem voltunk azonos szinten. Több egyéni hibát vétettünk, és most megfizetjük érte a tanulópénzt. Ebből a hétből három-négy gólt simán kivehetünk, ha élesebbek vagyunk. De ez egy folyamat. Elindulunk egy pontról, a srácok pedig sokat tanulnak ezekből a hibákból, és ahogy említettem, megfizetjük a hibák árát is. Boldog vagyok viszont, hogy többször is két játékosunk érkezett blokkolni, és megtettek mindent, amit tudnak. Óriási potenciál van ebben a csapatban. Az én feladatom, kihívásom, hogy fenntartsam a pozitív atmoszférát, hogy ezek a vereségek ne szegjék a fiúk kedvét.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. okt. 1., vasárnap.
Farkas R.: 96,7% (Straubinger)
K
Márkus: 79,4% (Melnyicsuk)
Pozsgai, Szabó B., Keresztes, Viikilä, Schlekmann
1
Racsinszkij, Koszinszkij, Dobos, Fekete, Blasko
Vorobjov, Tyeszlenko, Galoha, Mozer, Culigin
2
Hazeldine, Falus, Keceli-Mészáros, Nádor, Ambrus
Varga, Tóth G., Molnár B., Karppinen, Nagy
3
Csollák, Bogesic, Németh, Alapi, Zezelj
Dóczi, Sági, Ritter, Tóth R.
4
Bajkó, Farkas I. T., Balasits
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:29 BJA Keresztes Schlekmann Vorobjov
2-0 19:59 BJA PP Mozer Galoha Vorobjov
3-0 21:47 BJA Tóth G. Nagy
4-0 22:56 BJA Viikilä Keresztes
4-1 23:18 FHA Ambrus Keceli-Mészáros Nádor
5-1 46:15 BJA Sági Tóth G. Tóth R.
6-1 47:01 BJA Viikilä Schlekmann
7-1 49:20 BJA Szabó B. Tóth R. Sági
34 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 12

Viikilä-dupla és még öt BJAHC-gól

   

Avagy a budapestiek sima FEHA19 feletti sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum