FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 2-6

   

A DAB a legutóbbi szezonban még a fehérváriaknál szereplő Tóth Balázzsal a kapujában elvitte a három pontot a megyeszékhelyről.

A megyei rangadó első perceiben a mezőnyben gyűrték egymást a felek, egy-egy próbálkozást leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben. A fehérvári fiatalok ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 4. perc elején Dobos közelijét, majd az ismétlést is védte Tóth kapus. Csendesedett a játék, mindkét oldalon sok volt a rossz átadás, amik megakasztották a támadásokat. A 6. percben a semmiből vezetést szereztek a vendégek: Somogyi passzából Lorraine betalált (0-1). Ritmust fogott a Dunaújváros, még fel sem ocsúdtak Anatoli Bogdanov fiai, újra a kapujukban táncolt a korong: a 8. percben Dostalek érkezett elsőként egy kipattanóra (0-2). Próbált változtatni a FEHA, de a gyorsan bekapott két gól megfogta Ambrusékat. A 12. percben egy kipattanó után óriási kavarodás volt a vendégkapunál, a gyömöszölésnek a játékvezetők vetettek véget. A másik oldalon Ödman szólózhatott, csak szabálytalanul tudták megállítani, büntető. A rávezetést Márkus Levente bravúrral hárította, maradt a 0-2. A folytatásban hazai- majd vendég emberelőny maradt kihasználatlanul. A végén Balasits egyéni akciója hozhatott volna gólt, Tóth hárított.

Kemény jelenetekkel indult a középső játékrész. Előbb Fekete Alex esett rá tavalyi csapattársára, Tóth Balázs kapusra. Jutalma kétperces kisbüntetés lett, míg a másik kapunál Márkusnak piszkáltak oda, majd érkeztek a bekkek takarítani. A büntetőpadról visszatérő Fekete startolt egy hosszú korongra, visszapasszát Dobos a blokkba püfölte. Megélénkült a meccs, öt perc alatt több dolog történt mint a teljes első játékrészben. Hazai emberfór következett, Szalma így is lecsapott a korongra, szólóját Márkus Levente védte. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, fehérvári tűzijáték után Somogyi közelije jelentett veszélyt. A 29. percben Ödman beszáguldott a harmadba és kipúpozta a hálót (0-3). Tovább nőtt az iram, a védekezéssel nem törődtek a játékosok, sok volt a helyzet. Jobbak voltak az újvárosiak, öt az öt ellen is felálltak, Maarnela bombája csilingelt a kapuvason. A FEHA-nak semmi nem sikerült, kettős előnyből sem tudtak betalálni. Tóth Balázs remek védésekkel szomorította korábbi csapatát. A hajrá is a vendégeké volt, az utolsó percben kétszer is betaláltak: előbb Blasko ütője eltörött, Somogyi szép passzt kapott és kihasználta a lehetőséget (0-4), majd Sillanpää húzott kapura, elsőre elütött a korong felett, másodszorra már a hálóba helyezett (0-5).

A mérkőzés negyven perc alatt eldőlt, a záró harmadra nem sok kérdés maradt. Az Acélbikák nem álltak le, a 42. percben Szalma is betalált (0-6). Ezt a gólt már Nyikita Melnyicsuk kapta, aki a második szünetben váltotta Márkus Leventét a fehérvári kapuban. Élvezték és cifrázták a játékot a látogatók, közel jártak az újabb gólhoz. Tíz perc volt már csak hátra, amikor kettős fórba kerültek, ezt kivédekezte a házigazda. Az 53. percben összejött a szépítés a fehérváriaknak: Dobos lövésébe Blasko szúrt bele a kapu előtt (1-6). Két perccel később ugyancsak a termetes cseh csatár volt eredményes (2-6). Ennél többre viszont nem maradt idő. A feszültség a hajrában ki-kirobbant a játékosokból, a játékvezetők gyors közbeavatkozása megakadályozta a bunyót. A Dunaújvárosi Acélbikák remek kapusteljesítménnyel és jó helyzetkihasználással ilyen arányban is megérdemelt győztek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A FEHA 19 csak időszakosan tudta felvenni a vendégek ritmusát, ezen az estén ez a szépítésre volt elég.

fhadab_20230929

fotó: Soós Attila/FEHA19

Lehet, hogy a srácok terhet tettek magukra

   

Külföldi szakemberek értékelése az újvárosi vendégsikerrel záruló Fejér megyei derbit követően.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Ez nem a mi napunk volt, az eredmény is egyértelműsíti. Nehéz volt számunkra a mérkőzés eleje, nem pontosan tudom az okát, talán túlizgultuk – lehet, hogy a biztató előszezonbeli mérkőzések miatt a srácok terhet tettek magukra. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, a csapat is tudja, hogy ennél tudunk jobban teljesíteni. Néhány elemi hibát is elkövettünk, amelyet az ellenfél kihasznált – ezúttal kifejezetten hatékonyak voltak a kapunk előtt. A kapusunk sokáig meccsben tartott minket, de intő jel, hogy két ízben is gyors egymás utánban kaptunk két találatot. Tanulnunk kell ebből, nem szabad a rosszul sikerült cseréken agyalni, hanem azonnal készen kell állni a folytatásra. A fiúknak is elmondtam, hogy immáron a jövőre kell fókuszálni, a következő meccsünk 0-0-ról indul, ez most jó tanulópénz volt.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Nagyon örülök ennek a győzelemnek, jól játszottunk. A FEHA19 ellen több felkészülési mérkőzést is vívtunk, ezek világosan megmutatták, miben kell fejlődnünk és jobbnak lennünk a szezon első mérkőzésére. Az első ötven percben úgy érzem, mi voltunk a jobb csapat, a végén ugyan voltak kisebb problémáink, de összességében rendben volt a teljesítményük. Külön örülök annak, hogy az emberhátrányos játékunk jól működött, és a kapusunk is kiválóan teljesített.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. szept. 29., péntek.
Márkus: 70,6% (Melnyicsuk: 87,5%)
K
Tóth: 90,5% (Kovács)
Racsinszkij, Koszinszkij, Dobos, Fekete, Blasko
1
Varga, Maarnela, Elomaa, Lorraine, Somogyi
Hazeldine, Falus, Zezelj, Farkas L., Ambrus
2
Ahonen, Svars, Sillanpää, Koskinen, Ödman Hadzinikolic
Csollák, Bogesic, Németh, Nádor, Szöllősi
3
Moore, Sziszak, Szalma, Nemes, Dostalek
Bajkó, Salamon, Farkas I. T., Alapi, Balasits
4
Léránt, Pinczés, Strenk, Dézsi Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:48 DAB Lorraine Elomaa Somogyi
0-2 07:16 DAB Dostalek Svars Moore
0-3 28:08 DAB Ödman Hadzinikolic
0-4 39:00 DAB Somogyi Lorraine Elomaa
0-5 39:57 DAB Sillanpää Ödman Hadzinikolic Varga
0-6 41:52 DAB Szalma Dostalek Koskinen
1-6 52:18 FHA PP Blasko Dobos Fekete
2-6 54:31 FHA Blasko Racsinszkij Koszinszkij
21 Kapura lövések száma 25
- Kiállításpercek -

Ödman nagy gólt zúdított a riválisnak

 

A FEHA19–DAB Fejér megyei derbi kulcsjelenetei.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum