Bolzano–Hydro Fehérvár AV19 1-3

   

A záró játékrészben fordító Volán Magosi duplájával 48 órán belül második olaszországi vendégfellépését is három ponttal abszolválta.

A szombati székesfehérvári összeállításból hiányzott az egyik új légiós, Tim McGauley, aki egy egy nappal korábbi blokkba sérült bele, a helyére Ambrus Gergő költözött fel az első sorba. Az első nagyobb helyzet Németh Kristóf előtt adódott, lövése a blokkról vágódott mellé. Innentől felpörgette a tempót a legutóbbi ezüstérmes Bolzano, előbb egy könnyelmű kapu mögötti korongeladásból Thomas centerezése után Ford közelije pördült éppen fölé, a 13. perc elején pedig meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Kuralt kiállítása már letelt, az olaszok azonban tovább nyomtak a támadóharmadban a fáradt fehérvári sor ellen. Végül Parlett nagy húzása hozta meg a gólt: a kanadai bekk távoli mozdulatán látszott, hogy az ijesztés ellenére tudatosan nem a lövést választotta, helyette okosan tette le az alapra, a palánkról elé pattanót pedig Gazley a kaput megkerülve húzta be egyből a gólvonal mögé, nem lehetett odaérni (1-0).

A vezető találat után is lendületben maradtak a dél-tiroliak, előbb egy kellemetlen távolit védett Roy, kicsivel később McClure kapu előtti beleérése szállt el keresztben, majd Ford fűzte be Hárit a palánk mellett, ráfordulásból leadott tüzelését megint csak a Volán kapusának kellett hárítania. A gól nélküli középső harmadban is az olaszok álltak közelebb az újabb találathoz, 40 perc után 20:11-et mutatott a lőlap.

A záró játékrészre azonban felszívta magát a Fehérvár, minimum egyenrangú partnere volt a Bolzanónak, és ami fontosabb, a gólokat is a magyar csapat találta meg. Pedig eleinte ismét a hazaiak növelhették volna előnyüket, öt perc elteltével például fórban akadt el Roy-ban egy vendégkapu előtti tűzijáték, majd Thomas kvázi ziccerébe is bele tudott érni az Asiagóban is parádézó kanadai kapus. Bravúrjait a társak két gyors góllal és fordítással hálálták meg. A 47. minutumban Fournier zseniálisan látta meg a hosszúra üresen belopakodó Kuraltot, akinek egyenlő létszámban is csak az üres kapura kellett bevágnia (1-1). Rá másfél perccel pedig Németh focizott maga elé ügyesen egy szerzett korongot – bátor megindulása végén otthagyta a pakkot a támadó kéknél Magosinak, hogy aztán a társ lövésénél felugorva Svedberg kapust is megzavarja, Magó lapos távolija be is csúszott a svéd mamutja alatt (1-2). Ráadásul a bírák még egy bónusz két percet is kiosztottak a fejleményeket nehezen viselő Brunnernek palánkra lökésért, és bár a fehérvári emberelőny kihasználatlanul maradt, Leavens fél perccel a vége előtt korongot lopott üres kapunál, Magosi pedig be is tette az ajándékot duplájáért és az újabb Volán-győzelemért (1-3). A magyar csapat ezzel 48 óra leforgása alatt mindkét olaszországi vendégfellépését három ponttal abszolválta, s mivel a többi csapat szabadnapos volt, egyelőre százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát – két meccs után ennek nyilván minimális a jelentősége, de azért mégiscsak jó leírni.

A Fehérvár összeállítása:

Roy, (Horváth D.) – Fournier, Campbell, Ambrus G., Hári, Leavens – Atkinson, Nilsson, Leclerc, Bartalis, Kuralt – Stipsicz, Phillips, Vértes, Laberge, Terbócs – Vokla, Magosi, Németh, Mihály

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-HCBFOXES-HCB-vs-AVS2 roy

fotók: HCB/Vanna Antonello

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 14., csütörtök
FELK 18:30 FTCDAB 3-2 BVÉGE
szeptember 15., péntek
FELK 17:00 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 TOPBJA 2-1 BVÉGE
FELK 18:00 UTEMIS 4-1VÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 0-3VÉGE
szeptember 16., szombat
ICEHL 19:45 BOZAVS 1-3VÉGE
FELK 20:00 DUNBRA 7-3VÉGE
szeptember 17., vasárnap
FELK 19:00 FIFBRA 3-5VÉGE
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 
ICEHL 19:15 AVSRBS INFO
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
FELK   DEBMIS 
ICEHL 17:30 KACAVS 
Partnerünk
Archívum