Bolzano–Hydro Fehérvár AV19 1-3

   

A záró játékrészben fordító Volán Magosi duplájával 48 órán belül második olaszországi vendégfellépését is három ponttal abszolválta.

A szombati székesfehérvári összeállításból hiányzott az egyik új légiós, Tim McGauley, aki egy egy nappal korábbi blokkba sérült bele, a helyére Ambrus Gergő költözött fel az első sorba. Az első nagyobb helyzet Németh Kristóf előtt adódott, lövése a blokkról vágódott mellé. Innentől felpörgette a tempót a legutóbbi ezüstérmes Bolzano, előbb egy könnyelmű kapu mögötti korongeladásból Thomas centerezése után Ford közelije pördült éppen fölé, a 13. perc elején pedig meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Kuralt kiállítása már letelt, az olaszok azonban tovább nyomtak a támadóharmadban a fáradt fehérvári sor ellen. Végül Parlett nagy húzása hozta meg a gólt: a kanadai bekk távoli mozdulatán látszott, hogy az ijesztés ellenére tudatosan nem a lövést választotta, helyette okosan tette le az alapra, a palánkról elé pattanót pedig Gazley a kaput megkerülve húzta be egyből a gólvonal mögé, nem lehetett odaérni (1-0).

A vezető találat után is lendületben maradtak a dél-tiroliak, előbb egy kellemetlen távolit védett Roy, kicsivel később McClure kapu előtti beleérése szállt el keresztben, majd Ford fűzte be Hárit a palánk mellett, ráfordulásból leadott tüzelését megint csak a Volán kapusának kellett hárítania. A gól nélküli középső harmadban is az olaszok álltak közelebb az újabb találathoz, 40 perc után 20:11-et mutatott a lőlap.

A záró játékrészre azonban felszívta magát a Fehérvár, minimum egyenrangú partnere volt a Bolzanónak, és ami fontosabb, a gólokat is a magyar csapat találta meg. Pedig eleinte ismét a hazaiak növelhették volna előnyüket, öt perc elteltével például fórban akadt el Roy-ban egy vendégkapu előtti tűzijáték, majd Thomas kvázi ziccerébe is bele tudott érni az Asiagóban is parádézó kanadai kapus. Bravúrjait a társak két gyors góllal és fordítással hálálták meg. A 47. minutumban Fournier zseniálisan látta meg a hosszúra üresen belopakodó Kuraltot, akinek egyenlő létszámban is csak az üres kapura kellett bevágnia (1-1). Rá másfél perccel pedig Németh focizott maga elé ügyesen egy szerzett korongot – bátor megindulása végén otthagyta a pakkot a támadó kéknél Magosinak, hogy aztán a társ lövésénél felugorva Svedberg kapust is megzavarja, Magó lapos távolija be is csúszott a svéd mamutja alatt (1-2). Ráadásul a bírák még egy bónusz két percet is kiosztottak a fejleményeket nehezen viselő Brunnernek palánkra lökésért, és bár a fehérvári emberelőny kihasználatlanul maradt, Leavens fél perccel a vége előtt korongot lopott üres kapunál, Magosi pedig be is tette az ajándékot duplájáért és az újabb Volán-győzelemért (1-3). A magyar csapat ezzel 48 óra leforgása alatt mindkét olaszországi vendégfellépését három ponttal abszolválta, s mivel a többi csapat szabadnapos volt, egyelőre százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát – két meccs után ennek nyilván minimális a jelentősége, de azért mégiscsak jó leírni.

A Fehérvár összeállítása:

Roy, (Horváth D.) – Fournier, Campbell, Ambrus G., Hári, Leavens – Atkinson, Nilsson, Leclerc, Bartalis, Kuralt – Stipsicz, Phillips, Vértes, Laberge, Terbócs – Vokla, Magosi, Németh, Mihály

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-HCBFOXES-HCB-vs-AVS2 roy

fotók: HCB/Vanna Antonello

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2