Adam Lowry a Winnipeg új kapitánya

 

A jogelőd Atlantát is számítva Lowry a franchise történetének 11. vezére.

A Winnipeg Jets idén nyáron maradt kapitány nélkül, miután a klub kivásárolta a szerződéséből Blake Wheelert, a veterán csatár pedig ezt követően aláírt a New York Rangershöz. Wheeler pótlására három opciója volt a klubnak: Mark Scheifele, Josh Morrissey és Adam Lowry. A játékosok és a szakvezetés hosszú, heteket felölelő megbeszélései után a választás végül utóbbira esett, aki így édesapja, Dave Lowry után (2000-2002, Calgary) maga is elmondhatja, hogy egy NHL-csapat első emberének nevezték ki.

Lowry, aki teljes kilencéves karrierjét a kanadai gárdában töltötte, kinevezése után így nyilatkozott: “Rendkívül különleges, hogy lehetőséget kapok egy NHL-csapat vezetésére, ráadásul egy kanadai piacon. Hatalmas megtiszteltetés tudni, hogy a vezetőség, az edzői stáb és a csapattársaid hisznek benned, hogy te vagy a megfelelő ember. Te leszel az, aki stabilizálja a gárdát, amikor a dolgok nem feltétlenül úgy mennek, ahogyan szeretnénk, vagy amikor nehéz időszakokba kerülünk a szezon során. Nagyon várom már, hogy elkezdjem ezt a kihívást. Szerencsém volt együtt játszani a két korábbi csapatkapitánnyal a Blake Wheeler, Andrew Ladd párossal, akiktől rengeteget tanultam, hogy milyen felelősséggel is jár ez a feladat. Azt hiszem, a legfontosabb dolog az, bármennyire is közhelyesen hangzik, hogy ne változtass azon, aki vagy, csak azért, mert van egy betű a mezeden. Úgy gondolom, hogy egy része annak, ami engem sikeres hokis játékossá tesz, az a kemény játék, a versenyzés, az, hogy megpróbálom belerángatni a csapattársaimat a harcba, és kiállok értük a jégen és azon kívül is. Meg kell találnom a módját annak, hogy nagyobb hatással legyek a játékra és pozitív módon befolyásoljam a játékot és ezáltal az egész csapatot. Ez az ami előrébb fog minket vinni. A kinevezést követően beszéltem édesapámmal. 7 éves voltam amikor a Calgary kapitánya lett, de abban a korban csak boldog voltam, hogy a jégpálya körül lóghatok, hogy az öltözőben lehetek, hogy edzésen jégre mehetek vele. Most, hogy idősebb vagyok és beszélhetek majd vele erről, hatalmas dolog. Tudom, hogy ő jelenleg a Seattle Kraken segédedzője, de biztosan van néhány jó tanácsa számomra. Biztosan támaszkodni fogok rá és megpróbálok majd annyi bölcsességet és felelősséget magamba szívni, amennyit csak tudok. Hiszem, hogy hasznosak lesznek a tanácsai, ugyanis ő is átélt sikereket és hullámvölgyeket egy kanadai csapat élén.”

Adam Lowry kinevezése után 8 csapat van még kapitány nélkül: az Anaheim Ducks, az Arizona Coyotes, a Boston Bruins, a Calgary Flames, a Chicago Blackhawks, a Philadelphia Flyers, a Seattle Kraken és a St. Louis Blues.

adam lowry_captain_2a

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 14., csütörtök
FELK 18:30 FTCDAB 3-2 BVÉGE
szeptember 15., péntek
FELK 17:00 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 TOPBJA 2-1 BVÉGE
FELK 18:00 UTEMIS 4-1VÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 0-3VÉGE
szeptember 16., szombat
ICEHL 19:45 BOZAVS 1-3VÉGE
FELK 20:00 DUNBRA 7-3VÉGE
szeptember 17., vasárnap
FELK 19:00 FIFBRA 3-5VÉGE
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 
ICEHL 19:15 AVSRBS INFO
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 
szeptember 24., vasárnap
FELK   DEBMIS 
ICEHL 17:30 KACAVS 
Partnerünk
Archívum