Vegasi győzelemmel indult a Stanley Kupa-döntő

   

A Golden Knights a befejező játékrészben lőtt három találattal döntötte el a finálé nyitó mérkőzését.

A 2023-as döntő első mérkőzése hazai rohamokkal indult, ám a konferenciadöntőben fantasztikusan védő Szergej Bobrovszkij át tudta menteni a formáját, és a hazaiak eleinte képtelenek voltak bevenni a ketrecét. A Knights nyomása a mérkőzés első kiállítása után tovább nőtt, de Eichelék nem tudtak élni a lehetőséggel – nem úgy a Florida, amely Eric Staal zseniális emberhátrányos góljával meglepetésre megszerezte a vezetést. Ez mindenképpen jó előjelnek számított a Floridának, hiszen a rájátszás során a Panthers mind a nyolc olyan mérkőzését megnyerte, amikor megszerezte a találkozó első gólját. Nick Cousins kiállítása után jött az első vendégelőny is, ám a Panthers sem tudott élni a lehetőséggel, hiszen Tkachuk révén csak egy bődületes kapuvasig jutott. Az első húsz percet a második hazai emberelőny zárta, amit már nem hagytak kihasználatlanul a vegasiak: Chandler Stephenson kapu mögül visszatett korongját a rájátszásban tizedszer eredményes Jonathan Marchessault vágta be a hosszú oldalon.

A második harmad egy egészen elképesztő Adin Hill védéssel indult. Tkachuk centerezésébe Cousins tette bele az ütőjét, a bárddal visszanyúló Hill viszont a gólvonalon megállította a pakkot. A kihagyott ziccer láthatóan megfogta a Floridát, így a Vegas sorra vezethette akcióit. A folyamatos attak a játékrész közepén érett góllá, amikor Shea Theodore addig-addig húzogatott a kék vonalnál, és lopta a távolságot, amíg megtalálta a folyosót, és takarásból ki tudta lőni a bal felső sarkot. A folytatásban egyértelműen Bobrovszkij tartotta meccsben a Floridát, amely hiába rendelkezett ugyanannyi kapura lövéssel, mint a házigazda, a játéka és a helyzetei korántsem volt olyan veszélyesek, minta a Vegasé. Éppen ezért jött meglepetésként Anthony Duclair gólja, amely 11 másodperccel a harmad vége előtt született. A jobb oldali bedobókörből Barkov hozta el a pakkot, a szélső pedig gondolkodás nélkül húzta kapura a korongot, ami Hill lábai között jutott át a gólvonalon.

adin hill_3

A befejező húsz perc ott folytatódott, ahol a középső abbamaradt, azaz a Vegas játszott, Bobrovszkij parádézott, a Florida pedig erőtlenül támadott. Ennek nem is lehetett más a vége, mint egy újabb hazai találat, ami Zach Whiteclouud révén meg is érkezett a hetedik perc végén. A hátvéd gólja kísértetiesen emlékeztetett Theodore-éra: Bobrovszkij előtt takarták a kilátást, a korong pedig gond nélkül jutott a hálóba. 3-2-es hazai vezetés után már csak az volt a kérdés, hogy a Vegas egy újabb góllal mikor tudja eldönteni az összecsapást. Erre végül a harmad 14. percéig kellett várni, amikor a csapatkapitány Mark Stone halászott le egy átadást a vendégharmadban, a kapitális hibát pedig góllal büntette. Apró szépséghiba, hogy Stone magas bottal vette le a levegőből a korongot, a bírók azonban nem fújták le az esetet. Paul Maurice reklamált is és vissza is nézette az esetet, de teljesen feleslegesen, mert a magas botot követően nem közvetlenül jutott a kapuba a korong. A rossz challenge miatt a Panthers emberhátrányba került, ráadásul a játékosai sem tudták lenyelni a bírói bakit, ez pedig megpecsételte a sorsukat. Tkachuk, Sam Bennett és Radko Gudas is begyűjtött egy-egy tízperces büntetést, így a Floridának esélye sem maradt a fordításra. Reilly Smith üres kapuba lőtt gólja már nem osztott-szorzott: a Vegas 5-2-re győzött és megnyerte a finálé első összecsapását.

Az eddigi 83 nagydöntőből 63-szor az a csapat diadalmaskodott, amelyik megnyerte a nyitó felvonást.

vegas 2023 final game1

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR INFO
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER INFO
VB 16:20 CANCZE INFO
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA INFO
VB 20:20 FINSUI INFO
VB 20:20 SWESVK INFO
    • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 negyedd.
VB 16:20 negyedd.
VB 20:20 negyedd.
VB 20:20 negyedd.
Partnerünk
Archívum