Dabasi Réka hazatér

 

Egy PHF-es idény után újra a Hokiklub Budapestben játszik a válogatott csatár.

Tavaly nyáron első magyarként került a női NHL-be (PHF) Dabasi Réka. A Metropolitan Riveters csapatában végül más szerepet kapott, mint korábban a Hokiklub Budapestben vagy a válogatottban. Összesen 22 meccsen játszott, pontot nem szerzett. Egy év légióskodás után úgy döntött, hogy hazatér, és újra a HKB játékosa lesz.

„Bár nagy élmény volt az Egyesült Államokban eltöltött év, a szívem hazahúzott. Amellett, hogy egy rendkívül erős bajnokságban volt lehetőségem játszani, nagyon sok tapasztalt, olimpiát is megjárt csapattársam volt, akiktől rengeteg hasznos tudást sikerült megszereznem. Célom, hogy ezeket továbbadjam az itthoni fiatalabb játékosoknak is. Emellett a jégkorongon kívül mindig is fontos volt számomra a civil életben való fejlődés, erre pedig jó lehetőséget jelentett a HKB ajánlata” – nyilatkozta az újbudai klub közösségi oldalán a válogatott csatár, aki 11. HKB-s idényére készül.

A klub bejelentette azt is, hogy Kiss-Simon Franciska újabb egy évvel meghosszabbította szerződését. Dabasi távozása után ő lett a csapatkapitánya a legutóbbi szezonban triplázó együttesnek.

dabasi_reka_2023

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS