Boldy-triplával győzött a Minnesota

 

A 21 éves szélső bő egy hét alatt másodszor triplázott. Connor McDavid ismét szintet lépett, a Rangers játék nélkül jutott a playoffba.

A speciális egységek játéka döntötte el az Ottawa–Florida meccset, ami a fővárosiak 5-2-es győzelmével zárult. A Senators négyből három fórt kihasznált Tim Stützle, Alex DeBrincat és Derick Brassard révén, a Panthers viszont ugyanennyi létszámfölényből egyszer sem talált be. A vasak között Mads Sögaard 32 lövést fogott és öt vesztes mérkőzés után győzött ismét.

A Montreal büntetőkkel győzött Buffalóban, óriási szívességet téve ezzel a Rangersnek: a Florida és a Buffalo vereségével ugyanis a New York játék nélkül jutott a rájátszásba. A KeyBank Centerben a karrierje 200. gólját szerző Brendan Gallagher harcolta ki a hosszabbítást a harmadik harmad közepén, a győztes büntetőt pedig Michael Pezzetta lőtte a hatodik párban. A Sabresben az első NHL-mérkőzésén jégre lépő Lukás Rousek góllal és gólpasszal mutatkozott be a legjobbak között. A Buffalóban összesen hét olyan játékos volt, aki legalább két ponttal debütált az NHL-ben – legutóbb 1999-ben Makszim Afinogenov.

A játéknap hat mérkőzéséből három végződött 5-1-re. Az első ilyen sikert az Islanders aratta a New Jersey ellen. A hazaiak négygólos győzelme ellenére a meccs majdnem végig nyílt volt, hiszen az Isles az öt góljából hármat az utolsó négy percben szerzett. A hazaiak legjobbja a két góllal és egy előkészítéssel záró Kyle Palmieri volt.

A Minnesota a klasszikus triplát szerző Matt Boldy vezérletével verte 5-1-re a Seattle-t. A 21 éves szélső bombaformában játszik, 9 nappal ezelőtt a Washington hálóját is egy triplával terhelte meg. A Wild kapujában Marc-André Fleury 35 lövést fogott, és 51 percig hibátlanul védett.

A forduló harmadik 5-1-es sikerét a Colorado jegyezte az Anaheim otthonában. Az első harmad derekán a Ducks még megszerezte a vezetést, de aztán Jonas Johansson lehúzta a rolót, és 29 védéssel járult hozzá a győzelemhez. Az Avs a győzelemmel tapad a Minnesotára, amely egy pont előnnyel vezeti a Central-csoportot.

Az Edmonton Ryan Nugent-Hopkins késői találatával győzött Arizonában 5-4-re. A Coyotesban a Matias Maccelli, Barrett Hayton páros duplázott, Lawson Crouse három gólpasszt adott, az Oilers viszont kivételesen remek csapatjátékkal ellensúlyozta a trió játékát. A vendégek minden gólját más-más lőtte, miközben Connor McDavid csak egy gólpasszra volt képes. Ez az egy előkészítés így is történelmire sikeredett, ez volt ugyanis McDavid 140. pontja a szezonban, amit korábban mindössze kilenc játékos ért el az NHL-ben. Az Edmonton gólszerzői között ott volt Leon Draisaitl is, akinek ez volt a 300. találata.

mcdavid 140

NHL, 2023. március 27.:

Ottawa–Florida 5-2
G: Tkachuk, Brassard, DeBrincat, Stützle, Pinto ill. Forsling (2)

Buffalo–Montreal 3-4 b.
G: Rousek, Peterka, Stillman ill. Harris, Belzile, Galalgher

NY Islanders–New Jersey 5-1
G: Palmieri (2), Engvall, Horvat, Parise ill. Haula

Minnesota–Seattle 5-1
G: Boldy (3), Middleton, Hartman ill. Schwartz

Anaheim–Colorado 1-5
G: Grant ill. Byram, MacKinnon, Johnson, Nyicsuskin, Girard

Arizona–Edmonton 4-5
G: Maccelli (2), Hayton (2) ill. Hyman, Bouchard, Nurse, Draisaitl, Nugent-Hopkins

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum