71 éve nem láttak ilyet Montrealban

 

Rafael Harvey-Pinard újoncként lőtt mesterhármast egy harmad alatt. Patrick Kane lett a második legponterősebb amerikai játékos, történelmet írt a mindössze másodéves Seattle.

A Philadelphia Carter Hart és az emberhátrányos alakulat kiváló játékának köszönhetően verte a Detriotot. A 3-0-ra végződött meccsen Hart 29 védéssel nullázta le a Wingst, a speciális alakulat pedig mind a 7 hátrányt kivédekezte.

Az NHL-tabellát vezető Boston nemcsak legyőzte a Tampa Bayt 2-1-re, de ezzel együtt 2020 után ismét megszerezte az Atlantic-csoport első helyét. A Vezina-trófea legnagyobb esélyese, Linus Ullmark ezúttal 26 lövést fogott. A Boston zsinórban a hatodik meccsét nyerte, a Bolts viszont egymás után a negyediket bukta el.

A Bridgestone Arenában nem volt egy súlycsoportban a Nashville és a Seattle: a vendég Kraken 39-16-ra nyerte a lőpárbajt, a meccset pedig 7-2-re. Jared McCann három pontot tett a közösbe, a szezon közben a Predatorsból a Krakenbe cserélt Eeli Tolvanen pedig két góllal jelezte, hogy talán mégsem kellett volna lemondani róla. A Seattle tavaly 60 pontot szerzett, idén viszont már 88-nál jár, amit tovább növelhet. Az egyelőre +28 pontos differencia az NHL történetében a legtöbb, amit egy franchise az első és a második idényében fel tudott mutatni.

seattle kraken

A Kings 4-1-re verte a Winnipeget, ezzel 11 mérkőzésre nyújtotta pontszerző sorozatát és beállította a franchise-rekordot. Viktor Arvidsson kettőt vágott, Joonas Korpisalo 25 lövést húzott magához. A Jets zsinórban a negyedik mérkőzését vesztette el, de nyolc mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt még mindig 4 pont az előnye a Calgaryval szemben.

Azzal a Calgaryval szemben, amely kihasználta a Winnipeg botlását, és felülmúlta a zsinórban kilencedik meccsét elvesztő San Josét. A Flames ütötte a meccs első két gólját, majd hármat a Sharks, így 3-2-re még vezettek a vendégek a második harmad elején. A rájátszásra hajtó Calgary azonban nem adta fel, és a duplázó Tyler Toffoli révén szintén hárommal válaszolt, s végül 5-3-ra nyerte az összecsapást. Mikael Backlund a 900. mérkőzését játszotta a Calgaryban ezzel harmadik Jarome Iginla (1219) és Mark Giordano (949) mögött.

A Minnesota két késői góllal legyőzte a Chicagót, és ezzel együtt letaszította a Dallast a Central-csoport éléről. A Wild úgy nyert 3-1-re, hogy Ryan Hartman 71 másodperccel a befejezés előtt megszerezte a vezetést, Frederick Gaudreau pedig egy üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A Minnesota első helyéhez az is kellett, hogy a Dallas 3-1-re kikapjon Vancouverben. Az American Airlines Centerben a Stars még megszerezte a vezetést az első harmad közepén, de ezután Thatcher Demko befalazta a kaput és 25 védéssel vezette győzelemre a kanadai gárdát. A Canucks mezőnyjátékosai között nem volt olyan, aki egynél több pontot szerzett volna.

A New York Rangers kétgólos hátrányból fordítva győzött 4-3-ra Floridában. 2-0-s hazai vezetést követően a “Kid Line” a kezébe vette az irányítást, a Rangers pedig zsinórban néggyel válaszolt. A hajrában a Panthers még szépített, de ez már csak szépségtapasz volt a hazaiaknak. A Rangers harmadik sorában az Alexis Lafreniere, Kaapo Kakko, Filip Chytil trió mindhárom tagja góllal és gólpasszal zárt. A New York negyedik gólját Patrick Kane ütötte, akinek ez volt karrierje 450. gólja és 1233. pontja. Ez utóbbival az amerikai születésű játékosok listáján feljött a második helyre Phil Housley-t megelőzve. A lista élén Mike Modano áll 1374 egységgel.

kane 1233

A UBS Arenában minden a kapusokról szólt a New York–Buffalo meccsen, hiszen 54 percig Szemjon Varlamov és Eric Comrie is hibátlanul védett. A hosszú gólcsendet végül Kyle Okposo törte meg, ami után a Sabres egy üres kapus góllal állította be a 2-0-s végeredményt. Comrie 26 védéssel szerezte meg karrierje második shutoutját.

A Montreal 8 gól formájában óriási zubbonyt szabott a Columbusra. A Bell Centerben az első felvonás két-két gólt hozott, ezután viszont a Canadiens rálépett a gázra, és még egy fél tucatot pakolt be Jacketsnek. Rafael Harvey-Pinard karrierje első mesterhármasát lőtte, Nick Suzuki pedig négy pontot tett a közösbe. Harvey-Pinard az ötödik újonc, aki egy harmadban tudott triplázni, és az első Dick Gamble óta, akinek ez a bravúr 1952. március 2-án sikerült legutóbb.

A New Jersey 5-3-ra verte az Ottawát, és matematikailag is biztosította helyét a rájátszásban. Az első két harmad egálra végződött a Prudential Centerben, a befejezőben viszont csak a Devils volt eredményes, kétszer is. A New Jersey öt különböző gólszerzője között ott volt Jack Hughes és Dougie Hamilton is. A csatár a 40. találatát jegyezte, ilyen teljesítményre pedig legutóbb Zach Parise volt képes még 2009-ben. A hátvéd a 19. gólját lőtte, ennyi pedig még senkinek sem sikerült a franchise-nál azóta, hogy a Kansas City New Jerseybe költözött 1983-ban.

A Toronto hiába uralta a meccset Carolinában, két késői góllal kikapott Raleigh-ben 5-3-ra. A Leafs 44-28-ra vitte a kapura lövéseket, de ez csak arra volt elég, hogy mezőnyfölényt harcoljon ki és szaladjon az eredmény után. A Leafs három perccel a befejezés előtt egyenlített, a helyzeteit sokkal jobban kihasználó Hurricanes viszont az utolsó két percben lőtt két góllal otthon tartotta a pontokat. Pjotr Kocsetkov 93%-kal védett, a Torontóban Matt Murray csak 85-tel. a hazaiak hátvédje, Brent Burns egymás után a 750. mérkőzését játszotta.

A Pittsburgh majdnem elszórakozta a biztos győzelmet a Washington ellen. A Pens negyedórával a vége előtt még hárommal ment, de ezt a fórt sikerült 12 perc alatt leadnia. A fekete-sárgákat végül Jevgenyij Malkin mentette meg 80 másodperccel a befejezés előtt. A Penguins 4-3-ra győzött, és három pont előnnyel őrzi a második wild card-helyet a Florida előtt.

Az egyaránt két góllal és egy gólpasszal záró Brayden Schenn, Kasperi Kapanen páros lesimázta a meccset a St. Louisnak Anaheimben. A Ducks négy perc után már 2-1-re vezetett, de ezután jött a Blues párosa, a vendégek pedig zsinórban ötöt rámoltak be John Gibson kapujába. A két csatár mellett a három gólpasszt kiosztó Colton Parayko emelkedett ki a 6-3-ra végződött meccsen.

A játéknap 15 mérkőzéséből 14 ért véget a rendes játékidőben és csak az utolsó, az Edmonton–Vegas dőlt el a hosszabbításban. A Golden Knights háromszor szerzett vezetést a rendes játékidőben, a negyedik a hosszabbításban viszont már a győzelmet jelentette. A győztes gólt szerző Nicolas Roy mellett a három pontig jutó Jack Eichel játszott kiemelkedően.

NHL, 2023. március 25.:

Philadelphia–Detroit 3-0
G: Bellows, Laughton, Foerster ill. –

Boston–Tampa Bay 2-1
G: Bergeron, Hathaway ill. Hedman

Nashville–Seattle 2-7
G: Barrie, Duchene ill. Tolvanen (2), Sprong, Larsson, Beniers, McCann, Bjorkstrand

Los Angeles–Winnipeg 4-1
G: Arvidsson, Iafallo, Doughty, Arvidsson ill. Dubois

Calgary–San Jose 5-3
G: Toffoli (2), Weegar, Duehr, Kadri ill. Couture, Sturm, Kaut

Minnesota–Chicago 3-1
G: Reaves, Hartman, Gaudreau ill. Reichel

Florida–New Jersey 3-4
G: Barkov (2), Lomberg ill. Kakko, Lafreniere, Kane, Chytil

NY Islanders–Buffalo 0-2
G: – ill. Okposo, Skinner

Dallas–Vancouver 1-3
G: Suter ill. Joshua, Boeser, Rathbone

Montreal–Columbus 8-2
G: Harvey-Pinard (3), Hoffman, Ylonen, Gallagher, Belzile, Suzuki ill. Pederson, Marcsenko

New Jersey–Ottawa 5-3
G: Hughes, Bratt, Mercer, Hamilton, Tatar ill. Tkachuk, Chabot, Kastelic

Carolina–Toronto 5-3
G: Burris, Staal, Noesen, Aho, Teravainnen ill. Matthews (2), Jarnkrok

Pittsburgh–Washington 4-3
G: Poehling, Ruhwedel, Guentzel, Malkin ill. Wilson, Ovecskin, Strome

Edmonton–Las Vegas 3-4 h.
G: Hyman, Draisaitl, Foegele ill. Eichel, Dorofejev, Marchessault, Roy

Anaheim–St. Louis 3-6
G: Terry, Nyesztyerenko, Strome ill. Schenn (2), Kapanen (2), Vrana, Blais

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum