14 maradó és az év végére elkészülő aréna Fehérváron

   

Ezek voltak a szerdai szezonzáró ankét legfontosabb pontjai.

Szerda este a székesfehérvári Városházán megtartotta hagyományos szezonzáró szurkolói ankétját a Hydro Fehérvár AV19. A csordultig telt díszteremben ezúttal is Cser-Palkovics András polgármester vezette fel az eseményt, a klub részéről pedig Gál Péter Pál elnök és Szélig Viktor általános igazgató válaszolt a szurkolói kérdésekre. Elhangzott egyebek mellett, hogy noha a tavalyi kiemelkedő idény után egyáltalán nem magától értetődő, hogy egy csapat ismét meg tudjon ismételni egy döntős menetelést, ha nem a Salzburg jön szembe megint a playoffban, az idei brigád is jó eséllyel ott lehetett volna legalább az elődöntőben. Szóba került még a szezon eleji kétfrontos harc a bajnoksággal párhuzamos Bajnokok Ligája-szerepléssel, ami eddig még nem volt a csapat életében, de egyértelmű pozitívumként értékelendő, miként a Volán szurkolótáborának köszönhetően a szezon során elnyert különböző marketing- és szurkolói díjak is. A menedzsment a tábor mellett háláját fejezte ki a klub támogatói felé is, különös tekintettel arra, hogy az elszabaduló energiaárak közepette is kitartottak a csapat mellett.

Az ankéton megmutatták azt a 14 játékost, akik jövőre is biztosan tagjai lesznek a magyar ICEHL-együttesnek: a csapatkapitány Hári Jánosnak, Stipsicz Bencének, Tim Campbellnek, Anze Kuraltnak, Horváth Dominiknek és Ambrus Csongornak élő szerződése van, illetve meghosszabbította kontraktusát a közeljövőben várhatóan a magyar állampolgárságot kézhez kapó Henrik Nilsson, valamint Gleason Fournier, Magosi Bálint, Terbócs István, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Vértes Nátán és Guillaume Leclerc is. (A válogatott felkészülése előtt a családjához hazautazó vezetőedzőnek, Kevin Constantine-nak is van még szerződése a következő szezonra).

Gál Péter Pál emellett szurkolói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az épülő új csarnok, az Alba Aréna munkálatai az ütemtervnek megfelelően folynak, a kivitelező tartja a vállalt 2023. december 28-i céldátumot. Említésre került, hogy az új létesítményben már csak ülőhelyek lesznek, de szó van róla, hogy az alsó karéj egy részét állószektorrá alakítsák a “B-közép” számára. Az már korábban kiderült, hogy az új aréna befogadóképessége jégkorongmeccseken 6 ezer fő lesz, ebből az említett alsó karéj önmagában négyezres – mint mondták, ennek megtöltése már a szurkolók feladata lesz.

A szokás szerint kiváló hangulatú esemény felvétele teljes egészében is megtekinthető itt, a klub YouTube-csatornáján:

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum