Mindenki becsülettel végzi a munkáját, ez a kulcs

   

A története első Erste Liga-döntőjére készülő Gyergyói HK részéről Szigeti Ákos értékelte a Brassó elleni hétmeccses thrillert, s mondta el, mire számít a playoffra nagyon összeálló FTC-Telekom ellen.

Hét rendkívül hosszú és kemény elődöntős mérkőzésen vagytok túl. Hogyan értékeled a Brassó elleni párharcot, mennyit vett ki a lábakból ennyi kiélezett összecsapás?

Kiváló tapasztalatként éltem meg a Corona elleni párharcot, ez volt eddigi pályafutásom legjobb és legizgalmasabb szériája. Remek csapat a Brassó, végig kemény, de sportszerű mérkőzéseket játszottunk. Amikor fájdalmat éreztünk a jégen, akkor végig arra gondoltunk, hogy a döntő kihagyása még ennél is kegyetlenebb érzés lenne. Sárpátki Tamás sérülését leszámítva pozitívan értékelem az elődöntőt, kiváló formában van a csapat. Nem titok azonban, hogy „Söpö” kiesésével az egyik legfontosabb láncszemét veszítette el a GYHK, de Tamás mindent megtesz a gyors visszatérés érdekében.

Az alapszakasz során háromszor győzedelmeskedtetek a Ferencvárossal szemben, amelynek akkoriban döcögősen ment a játék, a rájátszásban viszont már szárnyalnak Nagy Gergőék. Miben lépett előre a playoffra Fodor Szabolcs együttese, illetve mire kell majd odafigyelnetek a zöld-fehérek ellen?

Az alapszakaszban a többi ellenfelünkkel egyetemben mi is úgy véltük, hogy a Fradi ennél lényegesen többre hivatott, viszont a szezon első szakaszában valamiért nem találták meg a hozzájuk illő sebességfokozatot. Fodor Szabolcsék nem árulnak zsákbamacskát: kimondottan szervezett és kemény hokit játszanak, emellett a BJA legyőzése is bizonyítja, hogy a rájátszásra teljesen összeállt a zöld-fehér gépezet. Szerencsére ugyanez rólunk is elmondható, keményen bele fogunk állni a döntőbe; ráadásul a két csapat abban is hasonlít egymásra, hogy húzóembereik már évek óta együtt szerepelnek. Nálunk egyben maradt a gárda 95%-a a tavalyi évhez képest, reménykedünk benne, hogy a szezon végén be fog érni a több évnyi kemény munkánknak a gyümölcse. Nagy Gergőék egyik legnagyobb erénye a védekezésből támadásba való átváltás, ezért oda kell figyelnünk, hogy ezen erősségüket ne tudják kamatoztatni ellenünk. Rendkívül képzett és jó erőkből áll az FTC, ezért minimalizálnunk kell az eladott korongjaink számát, mert biztosra veszem, hogy a hibáinkat könyörtelenül ki fogják használni.

Remek formában vagy, az elődöntő harmadik mérkőzésén kulcsfontosságú emberhátrányos gólt lőttél, az utolsó összecsapáson pedig te készítetted elő a mindent eldöntő találatot. Élvezed a játékot Gyergyószentmiklóson?

Természetesen, szerencsére szuper mérkőzéseken vagyunk túl. Meglátásom szerint a mostani szerepköröm a legtesthezállóbb számomra, úgy érzem, megtaláltam a játékomat. Fontos, hogy senkit sem szeretnék kiemelni a csapatból, ugyanis a brigád összes tagja a lehető legkevesebb hibaszámmal igyekszik elvégezni a stáb által kiszabott feladatokat – legyen szó gólokról, blokkolásokról, emberhátrányos védekezésekről, vagy akár Rinne létfontosságú védéseiről. Mindenki becsülettel végzi a munkáját, ez lehetett a kulcs ahhoz, hogy a GYHK fennállása első Erste Liga döntőjére készülhet.

szigeti-gyedeb

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum