Különleges triplák napja az NHL-ben

   

A legkülönösebb Brandon Hagelé volt, aki karrierje 100. meccse után a 200.-on is triplázott. A Tampa csatára mellett Sebastian Aho és Evander Kane is hármat vágott.

A Colorado a Detroitban aratott sikerével egymás után az ötödik győzelmét szerezte, a Red Wings felett pedig zsinórban tizedszer diadalmaskodott. A két sorozat folytatásról Nathan MacKinnon és Cale Makar gondoskodtak, akik egyaránt három-három ponttal gazdagodtak. Makar az utolsó nyolc mérkőzésén mindig szerzett pontot, összesen 16-ot.

A Boston vetett véget a Minnesota 14 mérkőzésen át tartó, franchise-rekordot jelentő pontszerző sorozatának. A Wild 5-2-re maradt alul hazai pályán, miután nem tudta tartani a Bruins első sorát, a Brad Marchand, Patrice Bergeron, David Pastrnak triót, amely összesen 7 ponttal járult hozzá a sikerhez. A vasak között Linus Ullmark 29 védéssel és győzelemmel ünnepelte karrierje 200. mérkőzését.

A Florida mínusz kettőről verte 4-2-re a New Jerseyt oly módon, hogy minden találatát a befejező játékrészben szerezte. A Panthers a harmad közepén két és fél perc alatt fordított, az utolsó percben pedig a már korábban is eredményes Sam Reinhart üres kapuba lőtt góljával bebiztosította a győzelmet. Aleksander Barkov két egységgel zárt és 613 pontnál jár a Florida mezében, amivel beállította Jonathan Huberdeau klubrekordját.

Hat nap alatt harmadszor találkozott a New York Rangers és a Pittsburgh. Az első két felvonás igazi kőkemény playoffhokit hozott, két szoros mérkőzéssel, a harmadikon viszont nem volt egy súlycsoportban a két gárda, hiszen a Rangers 6-0-ra győzött. A Panarin, Zibanejad, Taraszenko első sor négy gólt és hét pontot tett a közösbe, Igor Sesztyorkin 33 védéssel nullázta le a Penst.

New York másik csapata, az Islanders is győzött, mégpedig a nyugati parton a San José otthonában. Az Islanders szurkolóinak nem volt okuk az izgalomra, mert kedvenceik 4-1-re győztek. A sikernek köszönhetően az Isles megelőzte a Pittsburghöt és feljött az első wild card-helyre.

A Carolina a sírból hozta vissza a meccset a Philadelphia otthonában. A Hurricanes kétszer is kettővel ment a Wells Fargo Centerben, mégis a vendégeknek kellett kaparniuk az egyenlítésért a végjátékban, ami sikerült is nekik Martin Necas révén 3 tizedmásodperccel a befejezés előtt. A góllal a momentum átkerült a Carolinához és ezt a hosszabbítás 28. másodpercében a korábban duplázó Sebastian Aho gólra is váltotta. Kevin Dineen (1986), Eric Cole (2001) és Jeff Skinner (2014) után Aho lett a Canes történetének a negyedik játékosa lett, aki úgy triplázott, hogy a harmadikat a ráadásban lőtte.

sebastian_aho

A hirtelen halálban győzött a Winnipeg is, mégpedig a Nashville otthonában 3-2-re. A Jets végig dominált és 14-gyel több kapura lövése is volt a Bridgestone Arenában, Juuse Saros viszont megmentette az egyik pontot a Predatorsnak. A hazaiak végzetét végül Neal Pionk hozta el a ráadás 55. másodpercében.

A Dallas Calgaryból hozta el a kettő pontot egy óriási adok-kapok végén. A Scotiabank Saddledome-ban a rendes játékidő 5-5-re végződött, így a döntés a túlórára maradt, ahol a korábban is eredményes Jason Robertson mondta ki a végső szót 13 szekundummal a befejezés előtt. Dino Ciccarelli és Dave Gagner után Robertson lett a Dallas Stars/ Minnesota North Stars harmadik játékosa, aki két egymást követő szezonban is legalább 40-szer volt eredményes. A Dallasból ki kell még emelni a zsinórban a 10. meccsen pontot szerző Miro Heiskanent, ugyanis a franchise történetében a hátvédek között csak Craig Hartsburg tudott ilyen sorozatot építeni, még az 1986/87-es idényben.

A Canadian Tire Centre-ben nemcsak a rendes játékidőben, de a szétlövések során is potyogtak a gólok a maratoni hosszúságú büntetőpárbajban az Ottawa–Toronto derbin. A rendes játékidő 4-4-re végződött, majd a plusz öt perc után jöttek a rávezetések, ahol kilenc párban hét gól született. Az utolsót Alexander Kerfoot lőtte, megszerezve ezzel a pluszpontot a Leafsnek. A meccs embere a Seantors korábbi kapusa, Matt Murray lett, aki 54 védéssel szomorította el egykori csapatát.

A Los Angeles büntetőkkel kapott ki a Vancouvertől, de még ezzel együtt is kilenc meccsre nyújtotta a pontszerző sorozatát. A Crypto.com Arenában a rendes játékidőben 2-2 gól született, a rávezetések során viszont ezt a teljesítményt csak a Cancuks tudta megismételni. A találkozót lezáró büntetőt J.T. Miller értékesítette.

A játéknap harmadik tripláját a Tampa csatára, Brandon Hagel lőtte a Montreal kárára. A Canadiens 40 perc játék után még vezetett 3-2-re, ám a Tampa az utolsó játékrészben három góllal fordított, amiből kettőt a mesterhármasig jutó 24 éves szélső szerzett. Hagelnek ez volt karrierje 200. mérkőzése és a második mesterhármasa, az elsőt bármilyen hihetetlen az 100. mérkőzésen lőtte.

A Tampához hasonlóan a az Arizona is hármat lőtt a befejező húsz percben és ennek köszönhetően gyűrte le a Chicagót. A meccs két kulcsembere Juuso Valimaki és Clayton Keller voltak, akik a három-három pontjukból kettő-kettőt az utolsó húsz percben szereztek. Az Arizona egymás után a nyolcadik mérkőzésén szerzett pontot és a zsinórban hatodszor nyert hazai jégen, amire legutóbb 2013 őszén volt példa.

Az Edmonton a karrierje hatodik mesterhármast szerző Evander Kane, valamint a három-három pontot szerző Connor McDavid, Leon Draisaitl páros vezérletével győzött Seattle-ben. Az Oilers 3-1-nél vezetett először kettővel és ezután a Kraken hiába kapaszkodott, egyszer sem tudott egy gólnál közelebb kerülni az Oilershez. Az Edmonton a győzelemmel három pontra növelte az előnyét az első wild card-helyen álló Seattle előtt.

kane oilers

NHL, 2023. március 18.:

Detroit–Colorado 1-5
G: Suter ill. Toews, MacKinnon, Byram, Eller, Rantanen

Minnesota–Boston 2-5
G: Johansson, Sundqvist ill. DeBrusk, Pastrnák, Krejci, Bergeron, Frederic

Nashville–Winnpieg 2-3 h.
G: Glass, Evangelista ill. Ehlers, Lowry, Pionk

Seattle–Edmonton 4-6
G: Schwartz, Eberle, Bjorkstrand, Tolvanen ill. Kane (3), Yamamoto, Hyman, -McDavid

Philadelphia–Carolina 4-5 h.
G: Foerster, Cates, Farabee, Lemieux ill. Aho (3), Skjei, Necas

Florida–New Jersey 4-2
G: Reinhart (2), Barkov, Tkachuk ill. Hischier, Boqvist

Tampa Bay–Montreal 5-3
G: Hagel (3), Hedman, Stamkos ill. Hoffman, Gurjanov, Ylonen

Ottawa–Toronto 4-5 b.
G: Tkachuk (2), Gauthier, Stüztle ill. Jarnkrok (2), McCabe, Marner

NY Rangers–Pittsburgh 6-0
G: Panarin (2), Zibanejad, Taraszenko, Kreider, Trouba ill. –

Los Angeles–Vancouver 2-3 b.
G: Edler, Grundström ill. Boeser, Pettersson

Calgary–Dallas 5-6 h.
G: Lindholm, Weegar, Coleman, Ritchie, Andersson ill. Pavelski, Faksa, Johnston, Robertson, Hakanpaa

Arizona–Chicago 4-2
G: Hayton, Keller, Valimaki, Maccelli ill. Khaira, Jones

San Jose–NY Islanders 1-4
G: Labanc ill. Pageau, Palmieri, Pulock, Parise

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum