Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 1-6

   

A Volán az első harmadot még elvitte ugyan Hári emberelőnyös találatával, ám a fennmaradó 40 percben a címvédő felőrölte az ezer sebből vérző magyar csapatot, amelynek így válogatott játékosaival együtt két hónappal a tamperei elit-vb előtt véget ért hányatott szezonja.

Fortuna továbbra sem kegyes a Fehérvárhoz, az elmúlt meccsen újabb játékosok dőltek ki, így a Red Bull elleni negyedik összecsapáson már nyolc alapember hiányzott a keretből. A védelem olyannyira megfogyatkozott, hogy Mihály Ákosnak is bekket kellett játszania, a FEHA-ból pedig Reiter Attila került fel, hogy meglegyen a hat védő.

A kezdés rendben volt, nemcsak az arcokon, a játékon is látszott az elszántság – a székesfehérváriak közül senki sem akarta, hogy véget érjen a szezon. Findlay lövése kijött Tolvanenről, majd Reiter is megkínálta a finnt. A hazai fölény emberelőnyt kamatozott. A 4. percben szép korongjáratás után Campbell passzolt Hárihoz, aki a bal oldali bedobókörből a hosszú felsőbe zúdította a játékszert (1-0). Robbant a csarnok, a szurkolókon ezúttal sem múlt a siker. Megmaradt a lendület, Tolvanen nem jól takarított a kapuja előtt, Sarauer közeli ismétlése a finn kapus szerencséjére mellé csorgott. Schneideré volt az első vendéghelyzet, Campbell blokkolt remek ütemben. A 8. percben négy a kettőben eljöttek az osztrákok, Roy villámgyorsan átért és kifogta a ziccert. Terbócs szép megindulása következett, túlságosan kisodródott, így odalett a helyzet. A Salzburg főleg gyors megindulásokból veszélyeztetett, de ebből nem volt sok. A mieink nagy szívvel jégkorongoztak, sok időt töltöttek a támadóharmadban és megérdemelt előnnyel mehettek az első szünetre.

Donaghey bombáját blokkolták, majd Robertson kapukerülése után Roy résen volt. Nem csökkent az iram, Leclerc bújt ki három védő között, a fonákra már nem maradt elég ereje. Érezhetően feljebb kapcsolt a Salzburg, kapuvasig jutottak. A harmad derekán Vértes átkígyózott a teljes védelmen, de nem ért célt – sőt, az akció végén Leclerc-t küldték ki a játékvezetők. A speciális egység remekelt, kapott gól nélkül telt el az emberhátrány. Felkeményedett az osztrák csapat, egyre több ütközéssel hokiztak. A 34. percben szerencsés, de nem érdemtelen góllal egyenlítettek: Mario Huber az alapvonal mögül visszatette a korongot, Schneider közeli lövése pedig valahogy elfért Roy válla és a felső kapuvas között (1-1). Újabb hazai kiállítás következett, ebből is gól lett. A 37. percben Schneider második találatát szerezve távolról bombázott a hálóba, Roy a takarás miatt semmit sem látott a lövésből (1-2). A hajrában a Volán is emberelőnybe került. Hári jól osztogatott, Fournier többször is próbálkozott, de nem sikerült egyenlíteni.

Rémálomszerűen indult a záró felvonás, egy körbelőtt korongot a látogatók megszereztek, végül Schneider – klasszikus mesterhármast elérve – küldte a pakkot a kapuba (1-3). Darált tovább becsülettel a magyar csapat, de a fáradtság miatt egyre több hiba csúszott a mieink játékába. Jött egy gyors kontra, Huber ezúttal nem passzolt, csak benézett középre és a hálóba lőtt (1-4). A Red Bull első sorát nem tudtuk tartani. Egyre több lett a szurkapiszka, fehérvári emberelőny következett. Gyors keresztpasszok után Hári még egy cselt is bevállalt, lövése Tolvanenben akadt el. Újabb kiállítás következett, 13 másodpercig öt a három ellen támadhattunk, majd Sarauer szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. Már csak 10 perc volt hátra, amikor Robertson kék vonalas bombája púpozta ki a hálót (1-5). A mérkőzés és a továbbjutás eldőlt. Maradtak a jégen a speciális egységek, mindig ült valaki a büntetőpadon. Schneider meglőtte a negyedik gólját is, Roy-t Horváth Dominik váltotta a vasak között (1-6). A hátralevő időre részsikernek egy kivédekezett kettős emberhátrány maradt. A Hydro Fehérvár tartalékosan is nagyot küzdött, amíg csak bírta erővel, de végül fejet kellett hajtania a nagyobb tudás előtt, így ezüstérmesként a negyeddöntőben ért véget 2022/23-as ICEHL-idénye.

avs rbs mihály ákos

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 3., szerda
AL 19:00 FTCLHL 6-8VÉGE
április 5., péntek
EL 18:30 FTCBRA 3-5VÉGE
április 6., szombat
EL 14:05 FTCBRA 0-4VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLFTC 7-3VÉGE
április 7., vasárnap
U18 17:30 GERHUN 8-0
április 9., kedd
EL 17:30 BRAFTC 5-2VÉGE
U18 17:30 HUNGER 3-7VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 8-0VÉGE
április 10., szerda
EL 17:30 BRAFTC 4-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN ÉLŐ
AL 19:00 SZGFTC INFO
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 
AL 18:30 ETOLHL 
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 20., szombat
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum