HKB–MAC Budapest 3-4

 

Hosszabbításban győzött a MAC, ezzel egyenlített a női döntőben.

A női OB I-es finálé második meccsét a Tüskesátorban rendezték. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, a házigazda Hokiklub Budapest a 9. percben szerzett vezetést Kiss-Simon Franciska távoli lövésével. A MAC ezt követően emberelőnybe került, és akadtak is helyzetei, de nem tudott ekkor egyenlíteni. A második játékrész elején több kiállítást is ítéltek. A 29. percben, négy a négy ellen talált be a vendég együttes: Rónai Alexandra jól látta meg az üresen érkező Kassie Roache-t, aki közelről nem hibázott. Egy perc múlva azonban újra a címvédő állt jobban, Madeline Leidt volt eredményes. A folytatásban mindkét csapat próbálkozhatott emberelőnyben, de ezek a lehetőségek kimaradtak.

A harmadik játékrész eleje is gyors gólváltást hozott. Előbb Haluskova növelte a különbséget, miután szemfülesen korongot szerzett, és középtávoli löketét nem tudta hárítani Németh Anikó. Két perccel később a MAC egy kapu előtti kavarodás végén szerzett gólt, Bieke Van Nes lapos lövéssel lepte meg a hazaiakat. A hajrára is maradtak izgalmak. A MAC két és perccel a vége előtt a kapuslehozatallal is megpróbálkozott, és meg is dolgoztatta Tóth Zsófiát, ám aztán Van Nest kiállították. Az egyenlítés emberhátrányban is összejött: Roache szerzett korongot a saját harmadában, és szép csel után talált be az 59. percben.

Jöhetett a ráadás, öt az öt ellen. Némileg óvatosabbá váltak a csapatok, senki sem akart hibázni, ám így is akadtak lehetőségek mindkét kapu előtt. A győztes gól végül a 78. percben született meg. A MAC erőszakosan korongot szerzett az ellenfél kapuja mögött, több próbálkozás után Jókai-Szilágyi Kinga elé pattant a pakk, aki nagy gólt lőtt a bal oldalról a felső sarokba.

A MAC tehát 4-3-ra nyert egy maratoni meccsen, és a párharc 1-1-re áll. Az aranyról döntő harmadik meccset csütörtökön 12:30-kor rendezik a Tüskesátorban.

hkb_mac_donto_2

Fotó: MJSZ / Tumbász Hédi

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum