Sarah Knee Finnországba szerződött

 

Újra Mika Vääräläval dolgozhat együtt a magyar válogatott hátvéd.

A finn női élvonalba folytatja pályafutását Sarah Knee, a magyar válogatott játékosa. A 26 éves hátvéd négy szezont töltött a KMH Budapestben, de tavaly nyáron visszaköltözött Kanadába. Most viszont a finn KalPa együtteséhez írt alá, ahol ismét Mika Vääräläval, a válogatott korábbi másodedzőjével dolgozhat.

„Ebben a szezonban kevésbé a hokira, inkább a civil karrieremre fókuszáltam, de továbbra is szenvedélyesen játszom a magyar válogatottban. Eddig több időt töltöttem az edzőteremben, hogy az erőnlétemen dolgozzam és néhány este egy kanadai női ligában szerepeltem, korábbi egyetemi játékosokkal, akik jó formában vannak. Pár hete felköszöntöttem Mikát a születésnapja alkalmából, ő pedig megkérdezte, hogy lenne-e kedvem a csapatában játszani a szezon hátralévő részében, mert néhányan sérülés miatt kidőltek. Úgy gondoltam, hogy ez egy remek lehetőség a fejlődésem szempontjából, valamint egy új országban, új kultúrában új embereket ismerhetek meg, így igent mondtam. Mindenki nagyon kedves és segítőkész, gyorsan befogadtak. Én vagyok az egyetlen nem finn a keretben, így mindig fordítanak nekem és segítenek, bármire van szükségem.”

A KalPa tavaly a negyeddöntőig jutott a finn bajnokság rájátszásában, a mostani szezont viszont remekül kezdte, sokáig az élen állt, végül a második lett a HIFK-val azonos pontszámmal. A szombaton kezdődő negyeddöntőben a TPS-sel találkozik a kuopiói csapat. Sarah Knee az alapszakasz utolsó két meccsén játszott, a második bekkpárba került. A HIFK-tól 3-0-ra kikapott a csapat, majd az Ilvest 2-1-re verte.

„A keretünk tele van tehetséges, technikás játékosokkal, akiknek magas a hoki IQ-juk. Nagyon élvezem, hogy velük játszhatok együtt. A liga erős, tele kiváló hokisokkal, alig várom, hogy a rájátszásban több csapat ellen is jégre léphessünk.’

Sarah Knee a szezonban a három nemzetközi torna közül kettőn játszott a magyar válogatottban, három gólt szerzett, legutóbb Japán ellen a hajrában ő egyenlített. Úgy érzi, a finnországi játék segítheti a felkészülését az áprilisi vb-re is.

A finn női liga a svéd mellett a másik kiemelkedő bajnokság Európában, több, az A csoportból ismert játékossal – az alapszakasz pontkirálya a cseh Michaela Pejzlova volt. A KalPában is aktív finn válogatottak szerepelnek, többük majd Bramptonban éppen Sarah Knee ellenfele lesz. A KalPával kapcsolatos hír, hogy Mika Väärälä szerződését egy évvel meghosszabbította a klub, 2024 nyaráig biztosan marad.

sarah

Fotó: Tumbász Hédi / MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum