Pustertal–Hydro Fehérvár AV19 0-1

   

Dupla shutout Bruneckben, a Volán végül Hári rávezetéseivel gyűjtötte be a pluszpontot egy maratoni meccs végén.

A pénteki, Klagenfurt elleni meccshez képest nem volt változás a fehérvári keretben, Petan, Nilsson, Findlay és Magosi sérülés, Szabó Dániel betegség miatt nem utazott Bruneckbe. A Volán kapujában Roy állt.

Az első húsz percben mindkét csapat előtt adódtak nagyobb gólszerzési lehetőségek, a Fehérvár előtt a legnagyobb akkor, amikor a harmad felénél a kiugró Leclerc ellen ziccerben szabálytalankodtak – a megítélt büntetőlövést azonban a sértett Sholl kapusba lőtte. Ezután egy vendégfór is kihasználatlanul maradt, ugyanígy a középső etap elején is.

A kapusok stabilan álltak a lábukon, a nyitó felvonás után a második periódus során is érintetlenek maradtak a hálók. Ebben a játékrészben már Roy-nak kellett többször közbeavatkoznia, a meccs felénél Hannoun lövésénél például komoly bravúrt mutatott be. A mindössze 4 kaput eltaláló fehérvári kísérlet nem okozott gondot a másik oldalon Shollnak. A harmad végén Ahl és O’Brien akaszkodtak össze 10-10 percért cserébe.

A harmadik felvonás derekán Deluca szólója maradt ki egy kiállítás árán, Donaghey kisbüntetését kivédekezte a Volán; a hazaiak 3/0-s, a mieink 2/0-s előnyös mutatóval zárták a rendes játékidő 60 percét. A meccs kevés érdemi krónikájához hozzátartozott még a hajrára fordulva Erdély Csanád remek egyéni alakítása, a válogatott csatár előbb áthúzta magát védőjén, majd erős fonáklövését Sholl kapta le a lepkéssel.

A harmadik harmad egyértelműen a Voláné volt, ám dupla shutoutot követően (Sholl 23/23-mal, Roy mindössze 14/14-gyel zárta a rendes játékidőt) következhetett előbb a hosszabbítás, majd miután az sem hozott döntést, a szétlövés. Ez maratonira sikeredett: a négyszer is próbálkozó Hári második kísérleténél sikeresen forsbergezett egy szépet, s bár ezt következőnek még kiegyenlítette Ahl, a fehérvári kapitány negyedik rávezetésére és a köténygólra már nem volt hazai válasz – a Volán így két ponttal gazdagodott a 11. Pustertal otthonában.

Mivel a 6. helyen álló Vienna szabadnapos volt, a Fehérvár így két egységet hozott rajta, ám a fordulót megelőzően a magyar csapat előtt 7. Klagenfurt begyűjtötte a 3 pontot az újonc Asiago ellen, így az 5. pozícióba ugrott fel. Folytatás a jövő heti nemzetközi szünet után, február 14-én Villachban.

avs pus

fotók: Iwan Foppa/HC Pustertal

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum