BJAHC–UTE 4-3

   

Hosszabbításos sikerével alapszakaszelső lett a kupagyőztes.

A hazaiak első sorából ezúttal is hiányzott Djumic, helyére Molnár Bálint csúszott fel a negyedikből, míg Weidemann és Ádám Zsolt is bekerült a keretbe. Az UTE foghíjas összeállításban utazott a kerületi riválishoz: Tornyaira, Kovács Alexre és Madácsira sem számíthattak a mindössze három sorral kiálló lilák, hatodik bekket ismét a 19 éves Erdőhelyi játszott. A kapuban Farkas és Rajna kezdtek.

A kezdeti ismerkedést követően a 8. percben jött az első nagyobb helyzet: Tóth Richárd lövését tolta ki Rajna. A BJAHC kontrollálta a mérkőzést, de Pokornyi megindulása során Farkasnak is résen kellett lennie. A 14. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek, Kiss Dániel kékvonalas lövésébe ért bele Benk, a játékvezetők rövid videózást követően megadták a találatot, 0-1. Három perccel később egalizáltak a házigazdák: egy támadó harmadbeli bulit követően Vorobjov maradt egyedül a kapu előtt, első próbálkozását még védte Rajna, majd az ismétlésbe mintha belefújtak volna a játékvezetők, mégis megadták a találatot, 1-1. A szezon közben érkező orosz védő zsinórban harmadik mérkőzésén volt eredményes.

A második harmad javarészét az UTE harmadában töltötte a BJAHC, Schlekmann kiugrásánál és Szita lövésénél kellett Rajnának bravúrt bemutatnia, valamint egy kétperces hátrányt kellett kibekkelnie a lilák speciális alakulatának. A harmad kevés minőségi gólhelyzetet, de annál több technikai hibát hozott.

A harmadik játékrész is mezőnyjátékkal indult, majd a 49. percben egy újpesti támadás során Szabó Bence nem jó helyre szabadított fel, Pereszunko közelről újfent megszerezte a vezetést a vendégeknek, 1-2. Pokornyi ült ki két percre, Elo kapáslövésére bravúrosan átért Rajna, majd Galoha közeli próbálkozását is fogta. Az egyenlítés a kiegészülést követően jött össze: Nagy Krisztián lövése utat talált a hálóba. Támadásban maradt a BJA, Benk is pihenhetett két percet. Meglepetésre előbb az emberhátrányban játszó UTE ütött újabb gólt, Kovács Sebestyén és Nemes mentek el egy védő ellen, utóbbi fejezte be az akciót. Nem sokáig vezettek a vendégek, Szabó Bence emberelőnyben leadott távoli lövését nem láthatta Rajna, 3-3. A folytatásban több gól már nem esett, a hosszabbítás a BJAHC alapszakasz-győzelmét jelentette.

A ráadás első fele az újpestieké volt, majd az utolsó percben Schlekmann verte meg egy az egyben Kiss Patrikot és tette fel a korongot a felsőbe. A BJAHC hosszabbítás során 4-3-ra legyőzte a nyomás nélkül komoly ellenállást jelentő UTE-t, akik idegenben rendes játékidős győzelem nélkül zárták az alapszakaszt.

BJA UTE

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

Köszönet mindenkinek, hogy ez a 8. helyen rangsorolt csapat meg tudta nyerni az alapszakaszt

   

A BJA–UTE mestermérlegei.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Megint ellentmondok magamnak, de pont így képzeltem el ezt a meccset. A sport pszichológiája meg van írva, azt nem nekünk kell írni: néha amikor ekkora nyomás nehezedik az emberre, akkor nem lehet elvárni, hogy jó játék is legyen. Azt is el kell mondani, hogy három vagy négy játékos komoly sérüléssel vállalta a mai játékot, mert hozzá akartak tenni ehhez valamit. Itt is szeretném ezeknek a játékosoknak megköszönni, valamint az összes stábtagnak, aki tett azért, hogy ez a nyolcadik helyen rangsorolt csapat tulajdonképpen meg tudta nyerni az alapszakaszt. Őszinte leszek, ha a Gyergyó nyerte volna meg az alapszakaszt, abszolút megérdemelt lett volna. Néha egy-egy pont dönt, és kell egy kis szerencse, vagy kell valami plusz is. Az is tény, hogy ebben a szezonban minden mutatóban ott vagyunk elöl, ez pedig nem véletlen vagy szerencsefaktor, hanem nagyon komoly és nagy mennyiségű munka volt. A legnagyobb köszönet mindenkinek, aki tett ezért, innentől pedig újra kell írni ezt a történetet. Az előző lezárult, ez nem garancia semmire és nincs semmiféle előnye a playoffra nézve.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Nem volt egy túl jó mérkőzés, lassú volt, körülményesen játszott mindkét csapat, de az is biztos, hogy most játszottunk a legjobban a BJA ellen. Megvolt a lehetőségünk arra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Biztos, hogy nagyon sok olyan lövésünk volt, ami elkerülte a kaput, és nem értünk ezzel sok mindent, ebben mindenképp javulnunk kell, de mint főpróba megteszi. Kell azért még dolgozni ezen hétfő-kedden, hogy a megfelelő állapotba kerüljünk. Ma reggelre belázasodott három játékosunk, remélhetőleg ők is megjavulnak és felépülnek szerdára. Jó lenne, ha négy sorral tudnánk játszani, a mai is egy faramuci helyzet volt, az akadémiának is mérkőzése volt, ott is rövid volt a pad, 3-3 sorral játszott mindkét csapat. Nyilván szerdán négy sorral fogunk játszani, de jó lenne, ha azok felnőttjátékosokból állnának.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 935 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Balla, Váczi.
Farkas: 90,0% (Kornakker)
K
Rajna: 92,6% (Sági)
Szabó, Pozsgai, Galoha, Culigin, Molnár
1
Jekunen, Balázsi, Benk, Just, Pereszunko
Gőz, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Kiss Phil, Kiss D., Németh, Shirley, Kiss Patrik
Vorobjov, Tóth G., Nagy, Szita, Tóth R.
3
Erdőhelyi, Pokornyi, Nemes, Kovács S., Balogh
Dóczi, Ádám, Ritter, Ravasz, Weidemann
4
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:01 UTE Benk Kiss D. Kiss Phil
1-1 16:38 BJA Vorobjov
1-2 48:15 UTE Pereszunko Just Benk
2-2 51:35 BJA Nagy Vorobjov Ritter
2-3 52:28 UTE SH Nemes Kovács S. Kiss D.
3-3 52:57 BJA PP Szabó Viikilä Elo
4-3 64:13 BJA Schlekmann Szita
54 Kapura lövések száma 30
0 Kiállításpercek 6

Így nyerte meg az alapszakaszt a BJA

 

Videón a fővárosiak alapszakaszgyőzelmet érő túlórás sikere az UTE ellenében.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum