Hatpontos rangadóval rázódhat vissza a Fehérvár

   

A Volánnak még mindig van reális esélye odaérni a negyeddöntős helyre, de ehhez első körben kulcsfontosságú volna legyőznie a Klagenfurtot péntek este.

A Magyar Kupa négyes döntője miatt több mint egyhetes bajnoki szünet után lép ismét jégre az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. Az újabb kupaezüst után péntek este, hazai pályán rögtön egy hatpontos rangadóval rázódhat vissza a ritmusba a Volán, amely a közvetlen rivális Klagenfurtot fogadja 19:15-től. A Fehérvár meccs nélkül is a vasárnapi ligajátéknap nyertesének volt mondható, hiszen a 6. helyért vívott küzdelemben két legnagyobb riválisa, a Vienna és a Klagenfurt is pont nélkül maradt, a Volán így vesztett pontok tekintetében úgy is hozott rajtuk, hogy ehhez pályára sem kellett lépnie. Ennek persze akkor volna valódi haszna, ha a magyar csapat ki is tudná használni mindezt, a Klagenfurt elleni meccs pedig tökéletes alkalom lenne erre. A karintiaiak ugyanis jelenleg öt ponttal állnak közvetlenül a székesfehérváriak előtt a 7. helyen, ez a differencia egy rendes játékidős sikerrel két egységre csökkenne az osztrákok eggyel több lejátszott meccse mellett is – és úgy a biztos negyeddöntőt érő 6. hely is beláthatóbb távolságba kerülne hét mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt.

Ez papíron jól hangzik, csakhogy a papír sok mindent elbír, hokiban meg aztán főleg, és erre éppen a Volán szolgáltatott kijózanító bizonyítékot az elmúlt hetekben. Kevin Constantine együttese ugyanis egyáltalán nincs jó passzban: az MK-hétvégét megelőző kirándulása borzalmasan sikerült, háromból három vereséggel zárult, a csapat az Asiagótól és a ligautolsó Vorarlbergtől is ki tudott kapni, a játék képe és a jobbára hasztalan erőlködés pedig talán még az eredményeknél is rosszabbul festett – és akkor erre jött rá az újabb, zsinórban negyedik kupakudarc. Sokszor, sokan elmondták már, az utóbbi meccseken is tisztán látszódott, hogy a fehérvári csapat Achilles-sarka idén a góllövés (nem az Újpestet kéne kitömni), ezt sajnos a számok is alátámasztják. A Volán a 13-as mezőny azon mindössze négy csapata között van, amely idén még nem érte el a 100 lőtt gólt – a tabella első 9 helyezettje közül egyedüliként –, a 40 bajnokin szerzett 98 találat a mérkőzésenkénti két és feles átlagot sem éri el. Ráadásul az utóbbi időben a védelem és a kapusteljesítmény is visszaesett, látványos hibákkal és korongeladásokkal fűszerezve, aminek eredményeképpen már az együttes gólkülönbsége is negatívba fordult át.

Sokatmondó, hogy Alex Petan idei 14 találatával toronymagasan vezeti a házi góllövőlistát (Hári és Bartalis a második 9-9-cel), emellett úgy házi pontkirály is egyben, hogy az előző öt bajnokin jégre sem tudott lépni sérülése miatt. Az ő kiesése nyilván csak tetézte a problémákat, de az előző idényhez képest szinte mindenki alaposan alulteljesít; Tim Campbell úgy lehet bekk létére top 5-ös a házi kanadai táblázaton, hogy összesen 11 meccset volt kénytelen kihagyni idén.

Az előjelek tehát nem túl jók, ennek ellenére még mindig van reális esély odaérni a top 6-ba – a kérdés csak az, hogy ez a csapat valóban oda való-e, vagy sem. Az összecsapást mindenesetre ezúttal is élőben lehet majd követni a megszokott felületen, 19:15-ös kezdéssel.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum