Tim Stützle 4 pontjával győzött az Ottawa

 

A német csatár ebben a hónapban másodszor zárt négy egységgel. Háromgólos hátrányból nyert a Carolina.

A hazai jégen játszó Carolina háromgólos hátrányból fordítva győzött a Los Angeles ellen a hosszabbításban. A PNC Arenában az első felvonás még a Hurricanesé volt egy góllal, a másodikban viszont a Kings lejátszotta a jégről a hazai gárdát: a kaliforniaiak a duplázó Adrian Kempének és a három pontot szerző Anze Kopitarnak köszönhetően nyolc lövésből négyet rámoltak be Frederik Andersen ketrecébe. A vendégeknek a harmadik harmadban semmi más dolguk nem lett volna, csak hogy taktikus játékkal megtartsák a kényelmes előnyt, ám ehelyett jött a teljes leolvadás. A Hurricanes tíz perc alatt ledolgozta a hátrányát, a hirtelen halálban pedig kihasználva a lélektani előnyt Sebastian Aho góljával a pluszpontot is zsebre tette. A Carolina zsinórban a hatodik mérkőzését nyerte meg, és az utolsó kilenc találkozóján a lehetséges 18 pontból 17-et begyűjtött. A vendégeknél Drew Doughty két gólpasszt adott, és a franchise történetének első hátvédje lett, aki elérte a 600 pontos határt.

Az Ottawa az összesen a három gólpasszt kiosztó Thomas Chabot, valamint a négy egységgel záró Tim Stützle vezérletével győzött Montrealban 5-4-re, amivel egymás után a negyedik sikerét jegyezte. A Senators végig irányította az összecsapást, a Canadiensnek csak az egyenlítésre futotta az erejéből, mindkétszer Rafael Harvey-Pinard jóvoltából. Az elsőéves újonc kiváló játéka azonban nem tudta ellensúlyozni a német center remeklését, aki két gólt és asszisztot követően alig több mint egy perccel a befejezés előtt előkészítette Brady Tkachuk győztes találatát, amivel megszerezte a negyedik pontját is a mérkőzésen. Tkachuk idén 50 bajnoki után 51 pontnál jár: 23 év alatti játékosok között ez az Ottawa történetében csak a Jason Spezza, Martin Havlát, Marián Hossa, Alekszej Jasin négyesnek sikerült. A másik oldalról is érdemes kiemelni egy fiatalt: Nick Suzuki a negyedik szezonjában is elérte a 40 pontos határt, ez pedig legutóbb Saku Koivunak sikerült a Montrealban még 1996 és 1999 között.

A Washington kétszer is vezetett két góllal Columbusban, ennek ellenére csak a hosszabbításban tudta behúzni a meccset a Nationwide Arenában. A rendes játékidőben a fővárosiakat az a Trevor van Riemsdyk húzta, aki több mint félezer meccset követően először vágott kettőt egy mérkőzésen, míg a hazaiakat Johnny Gaudreau, aki az elmúlt 7 mérkőzésen 8 pontot szerzett és maga harcolta ki a ráadást a befejezés előtt hét perccel. 3-3 után a hirtelen halál nem tartott sokáig, Jevgenyij Kuznyecov már a 26. másodpercben lezárta a meccset. A Capitals három idegenbeli vereséget követően nyert ismét vendégként.

NHL, 2023. január 31.:

Carolina–Los Angeles 5-4 h.
G: Burns, Stastny, Staal, Teravainen, Aho ill. Kempe (2), Fiala, Kopitar

Montreal–Ottawa 4-5
G: Harvey-Pinard (2), Dach, Hoffman ill. Stützle (2), Giroux, DeBrincat, Tkachuk

Columbus–Washington 3-4
G: Peeke, Robinson, Gaudreau ill. van Riemsdyk (2), Hathaway, Kuznyecov

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum