BJAHC–Gyergyói HK 3-2

   

Schlekmann Márkék kétgólos hátrányból fordítva legyőzték a GYHK-t, így vesztett pontok tekintetében jobban állnak riválisuknál az alapszakasz-elsőségért zajló harcban.

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, óriási vehemenciával vetette bele magát mindkét csapat a mérkőzésbe. Az első helyzet Djumic nevéhez fűződött, majd a hazaiak kapujába visszatérő Kornakkernek kellett többször is védenie. Két perc sem telt el, amikor a vendégek emberelőnybe kerültek, de mind ez, mind a házigazdának három perc múlva megítélt fór is gól nélkül zárult. A harmad közepén sorra jöttek a helyzetek: előbb Viikila lőtt közelről, majd a Gyergyó is közel állt a gólhoz egy kapu előtti kavarodás után. Öt perccel a harmad vége előtt újra emberelőnyben próbálkozhatott a BJAHC, de gól ekkor sem született. A 19. percben végül a vendégek örülhettek: Bodó indult meg befele a koronggal a bal oldalról, a jobb alsóba tartó lövése pedig utat talált Kornakker kapujába.

A középső játékrész sokáig eseménytelenül telt, a 28. percben Silló előtt adódott óriási lehetőség, de az ütőjéről a kapu fölé pattant a korong. Két perccel később a hazaiak veszélyeztettek, Rinne eszén viszont nem tudtak túljárni. A harmad közepén kezdett felpörögni a BJAHC, egyre több dolga akadt a vendégek finn kapusának. Öt perccel később a gyergyószentmiklósaik jártak közel előnyük megduplázásához, Bodó centerpasszát viszont nem tudta eltalálni Orban. A 37. percben a meccsen már harmadszor támadhatott emberfórban a házigazda, a vendégek viszont ezt is kivédekezték. Hiába lőtt 19-cel többször kapura a második húsz percben a BJAHC, 1-0-s gyergyói vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A záró felvonás rögtön egy Haaranen-góllal kezdődött: a finn légiós előbb a kapuvasat találta el, majd újra hozzá került a korong, amit ezúttal már a kapuba továbbított. A gól hatására felerősödött a BJAHC játéka, Rinne kapusnak kellett résen lennie. A 49. percben aztán összejött a szépítés a hazaiaknak: Schlekmann tört be a támadó harmadba, és lőtte ki a jobb felsőt. Ment tovább az egyenlítésért a BJAHC, nyolc perccel a vége előtt ismét emberelőnybe került, amit ezúttal rendkívül gyorsan ki is használt: Garát passzát követően Nagy Krisztián lőtt nagy erővel a rövid felsőbe. Alig tíz másodperccel később már a BJAHC-nál volt az előny: Djumic lövése még lejött a kapusról, a kipattanóra viszont Culigin eszmélt a leggyorsabban, így alig több, mint három perc alatt hármat berámolva, a házigazda átvette a vezetést. Két perccel a vége előtt Szilassy Zoltán időt kért, Garát kiállításával pedig megkapták az esélyt az egyenlítésre a vendégek. Az utolsó percben kapusát is lehozta a GYHK, de Kornakker kapus lehúzta a rolót hátul, ezzel megnyerve a mérkőzést.

A BJAHC 3-2-re nyert, 70 ponttal bír, még négy mérkőzése van hátra, legközelebb kedden fogadja a DVTK-t. A 72 pontos GYHK-nak már csak három meccse maradt, hétfőn a FEHA19-hez utazik.

bjagye_230122

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Most a matematikai helyzeti előny a BJA-nál van

   

Értékelések a BJAHC–Gyergyó csúcsrangadó után.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Nyilván keserű a szánk íze, hogy az ötvenedik percig kettő null volt, aztán hoztunk két rossz döntést és az ellenfél ezt megbüntette. Egy topcsapattal játszottunk. Nagyon fontos az, hogy akármennyi az eredmény, a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell. Ez a két nagy hiba megbosszulta magát. Utána kapaszkodtunk, de a kettőre rálőttek egy harmadik gólt, gondolkodtam, hogy kérjünk-e időt, de azzal is próbáltam kalkulálni, hogy esetleg a végén hat az ötre kell időt kérni, így azzal takarékoskodtam, talán ebben jól döntöttünk. A második harmadban olyan képe volt a meccsnek, hogy kettőt lőttünk kapura, de rengeteg helyzetünk volt. Nem találtuk el a kaput, ebben kicsit jobbnak kell lennünk, hogy a sok helyzetünket kapura juttassuk. Abból lehet buli, kipattanó vagy gól, nagyon egyszerűen kell jégkorongozni. Fiatal, energikus csapat a BJA, ráadásul tele van eredményes, jó képességű játékossal, nem véletlenül vannak ott a tabellán, ahol. A hazai szurkolók nyilván nagyon boldogok, mi nem annyira, de a semleges szurkolóknak ez egy minőségi hokimeccs volt, magas tempóval. Meglátjuk, hogy a mi három meccsünkön és az ő négy meccsükön ki gyűjt több pontot. Nyilván szeretnénk megőrizni a helyünket, most per pillanat a matematikai helyzeti előny a BJA-nál van. Ettől függetlenül meccsről-meccsre gondolkodunk, holnap újabb bevetés, megyünk tovább, és természetesen készülünk a rájátszásra.”

Marton Tibor, másodedző, BJA HC: “Még egy ilyen szép győzelem után is nehéz erről a meccsről nyilatkozni, mert a pénteki események hatása alatt vagyok, ami pénteken történt, az megengedhetetlen és keményebb reakciót érdemel. Nagy sebességgel kezdtünk, de az első harmad kiegyenlített volt, nem tudtunk betalálni. A második harmad lövési aránya is magáért beszél, de ennyi helyzetből gólokat kell szerezni, nincs mese. A harmadik harmad elején az eredményjelző nem tükrözte a játék képét, de közben még azt is mutatta, hogy rengeteg időnk van fordítani. Nem tértünk le a jó útról, ami hatékonysággal, gólokkal párosult, megérdemelt, szép győzelmet arattunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 1290 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Kis-király.
Kornakker: 92,6% (Farkas)
K
Rinne: 93,2% (Demeter)
Szabó, Pozsgai, Galoha, Culigin, Djumic
1
Kozma, Haaranen, Orban, Sylvestre, Bodó
Gőz, Garát, Nagy, Viikilä, Schlekmann
2
Györfy, Fejes, Vincze P., Tranca, Sárpátki
Vorobjov, Tóth G., Szita, Ritter, Tóth R.
3
Imre, Marttinen, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Ravasz, Molnár, Weidemann
4
Todor, Silló, Bíró, DiDiomete
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:14 GYE Bodó Sylvestre Orban
0-2 40:41 GYE Haaranen Orban Sylvestre
1-2 48:44 BJA Schlekmann Viikilä Nagy
2-2 51:40 BJA PP Nagy Garát Viikilä
3-2 51:51 BJA Culigin Djumic Galoha
44 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 8

11 másodperc alatt fordított a BJAHC

 

A BJAHC–GYHK mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum