Biztos HKB-sikerek, újabb Gasparics-assziszt

 

Összefoglaló a magyar női jégkorongozók elmúlt heti eredményeiről.

EWHL

A HKB csapata a lengyel Silesiával játszott dupla meccset Bytomban, és mindkettőt biztosan nyerte, 5-1-re és 5-0-ra. A lengyelek szereztek vezetést, de a második harmadban emberelőnyben Kiss-Simon Franciska egyenlített, majd Ungár Rebeka találata a vezetést jelentette. A címvédő az utolsó tíz percben tette fölényessé a sikert, Ungár újabb gólt szerzett, rajta kívül Lindsay Donovan és Mayer Fruzsina is betalált. Egy nappal később is szoros volt az első harmad, de aztán beindult a henger: Huszák Alexandra két emberelőnyös gólt is lőtt, Szelényi Nina is eredményes volt. Az utolsó öt percben Strobl Lara, majd Szamosfalvi Petra is feliratkozott a gólszerzők közé. A HKB ezzel feljött az első helyre, megelőzve az SKP Bratislavát.

OB I

Az egyetlen múlt heti mérkőzésen az FTC szerzett vezetést a HKB ellen, de aztán a vendégek fordítottak, és 8-1-re nyertek, ráadásul mindegyik gólt más szerezte.

PHF

A női NHL-ben a Metropolitan Riveters mindkét meccsét elveszítette a hétvégén, a Minnesota 3-2-re és 4-1-re bizonyult jobbnak. Az első találkozón Garát-Gasparics Fanni adta a gólpasszt a második találat előtt. A második meccsen a Riveters vezetett, de a Whitecaps fordítani tudott. Garát-Gasparics a két összecsapáson összesen hatszor lőtt kapura, míg Dabasi Rékának egy lövése és egy kiállítása volt.

A Montreal Force jobb hétvégét zárt, 5-4-re verte a Connecticut Whale együttesét idegenben. A kanadai csapat a győztes gólt 19 másodperccel a vége előtt szerezte. Taylor Baker neve mellé egy lövés, két blokk és egy büntetés került.

A Montreal a negyedik, a Riveters a hatodik helyen áll.

NCAA

Az egyetemi ligában Seregély Míra és a Maine 5-4-re kapott ki a New Hampshire-től, majd 5-0-ra a Northeasterntől. Az első meccsen a magyar csatár betalált, azzal még 3-2-re vezettek. Összesen ötször lőtt kapura a két találkozón Seregély Míra.

Odnoga Lotti csapata, a St. Thomas is mindkét meccsét elveszítette: a Minnesota, Kreisz Emma leendő együttese 5-0-s és 4-1-es diadalt ünnepelhetett. A magyar hátvéd egy lövést és két blokkot jegyzett.

ZSHL

Az orosz profi ligában Hayley Williams a Dinamo-Nyeva színeiben előbb 1-0-ra kapott ki a Torpedótól, majd egy szétlövéses 3-2-es győzelemmel javított. A szentpétervári csapat a harmadik helyen áll.

Svédország

A svéd második liga déli csoportjában a Karlskrona 7-3-ra kapott ki a Hvidovrétól, a kapus Kaposvári Dóra 38 lövésből 31-et hárított.

kmh_silesia

Fotó: Polski Hokej

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum