SC Csíkszereda–BJAHC 3-4

   

A budapestiek a hosszabbítás utolsó pillanataiban lőtték be a győzelmet jelentő gólt.

Már a mérkőzés negyedik percében megszületett az első gól, méghozzá egy csíkszeredai hiba után: Stach lőtte bele a korongot Culiginbe, aki el is indult vele a kapu felé, s kihasználta a ziccert. A hazaiak szinte azonnal egyenlíthettek volna, de erre három és fél percet várniuk kellett. Mikkola passzolt a kapu mögött helyezkedő Reisznek, aki a védők középen egyedül hagyott Péter Balázshoz lőtte a korongot, ő pedig élt a lehetőséggel.

A folytatásban is a Sportklub irányította a játékot, a BJAHC az emberelőnnyel sem tudott élni, a csíkiak viszont igen. A 25. percben Milan első lövése még kapuvasat talált, de miután Farkasnak nem sikerült rátenyerelni a korongra, saját csapattársa pedig úgy kotorta el, hogy az az amerikai elé került, már nem hibázott. Stach aztán kétszer is növelhette volna a hazaik előnyét, de először kapuvasat lőtt, majd egy kiugrást követően, emberelőnyben ziccert hibázott. Ez pedig megbosszulta magát, mivel nem figyeltek a büntetőpadról visszatérő Molnár Bálintra, aki Nagy Krisztiánnal kettő az egyben ment a kapura, Adorján védett, de a kipattanót Tóth Richárd a hálóba lőtte. Ha kapuvasra játszanák a jégkorongot, akkor vezetéssel ment volna az öltözőbe a Csíkszereda, hiszen a szünet előtt Rokaly lövése is azon csattant, de így 2-2 állt az eredményjelzőn az utolsó húsz perc előtt.

A harmadik harmadra bőven maradt még a Sportklub emberelőnyéből, és ezt ki is használták: Krikunov passzolta középre a korongot Milanhoz, aki közelről a hálóba lőtt. Jellemző erre a meccsre, hogy a BJAHC alig egészült ki, máris újra emberhátrányban játszott, de ebből nem tudott további előnyt kovácsolni a Csíkszereda. A folytatásban a vendégek nagyobb nyomás alá tudták helyezni a hazaiak kapuját és ez az 51. percben góllá érett: Viikila keresztbe korcsolyázása zavarhatta Adorjánt, aki nem tudott reagálni Garát takarásból leadott távoli lövésére. A BJAHC az utolsó két percre megadta az esélyt a Sportklubnak, hogy emberelőnyben támadhasson, miután túl sokan voltak a jégen – ebből a fórból azonban nem esett gól, így 3-3-mal zárult a rendes játékidő.

A hosszabbításban Pozsgai előtt adódott az első ziccer, Adorján bravúrral védett, ahogy Farkas is Becze próbálkozásánál. Milan lövéseit hárította a budapestiek védelme, a másik oldalon pedig Adorjánnak kellett többször is ziccert védenie. Már csak hat másodperc volt vissza, amikor a BJAHC megiramodott a Csíkszereda kapuja felé, a hazaiak csak bottal ütötték három a háromban a nyomukat, így Galohának bőven volt ideje arra, hogy tökéletes passzt adjon Schlekmannak, aki egy másodperccel a dudaszó előtt belőtte a BJAHC győztes gólját.

sccbja_pozsgai_adorjan_schaus

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Azt kell mondjam, ez férfimunka volt!

   

A kiélezett Sportklub–BJA rangadó utózöngéi, benne egy sajnálatos hírrel: az új szeredai sztárigazolás, Roman Szavcsenko keze első csíki cseréjét követően eltörött.

Tom Coolen, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nem tudom, mennyi a kapura lövések száma, de úgy gondolom, a hosszabbításig jóval több gólszerzési lehetőségünk volt. Szereztünk két emberelőnyös találatot. Ha az emberfóros játékunk jobban működik, ez a szám akár négy is lehetett volna. A mérkőzés egésze alatt jól és szisztematikusan játszott az ellenfél, jól is védekezett. Jobbnak kellett volna lennünk. Elvesztettük az új hátvédünket, az első cserét követően eltört a keze. Ez szörnyű! Egy olyan találkozó volt a mai, melynek során két alkalommal is átadtuk a vezetést. Rosszkor veszítettük el a korongot. Nem vagyok boldog amiatt, ahogyan játszottunk. A végén fáradtnak is tűntünk, míg ők sokkal jobb kondiban voltak. Mindent egybevetve, nem tudom, megérdemeltük volna-e a győzelmet. Lett volna rá esélyünk, ugyanis jobban játszottunk a mérkőzés első felében, de ők egyértelműen jobbak voltak nálunk a hosszabbítás ideje alatt, és a kapusuk is remekelt, mi pedig nem lőttünk eleget kapura. Többet kell lőnünk! Ugyanakkor sokszor is veszítünk korongot. Nagyon sok hibát vétettünk a ráadásban. Meg is lepődtem, mennyit tévedtünk ekkor. Mikor ennyit hibázol, nem is érdemled meg, hogy győzzél!”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Ebben a szezonban nagyon sok jó teljesítményt láttam már a csapattól, de a mostani egy egészen különleges estére sikeredett. Már viszonylag kevesen is jöttünk, de itt még három embert elveszítettünk, a csapat 60-70 százaléka beteg és úgy játszott. Azt kell mondjam, ez igazi férfimunka volt! Megint csak a hokiistenre tudok hivatkozni, hogy mindig igazságot ad, és megjutalmazza azt, aki nagyon sokat dolgozik. Lehet, hogy nem is pont most, de az elmúlt időszakban mindenféleképpen, és ez itt jött ki. Elképesztően büszke vagyok a srácokra!”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Radu, Radu, Bandi, Gheorghies.
Adorján: 87,5% (Simo)
K
Farkas R.: 91,4%
Krikunov, Szavcsenko, Becze, Milan, Szeleznyov
1
Dóczi, Garát, Galoha, Culigin, Djumic
Kubát, Schaus, Sofron, Stach, Szkacskov
2
Tóth G., Varga, Elo, Viikilä, Schlekmann
Láday, Mikkola, Rokaly Sz., Péter B., Részegh T.
3
Pozsgai, Molnár, Nagy, Ritter, Tóth R.
Reisz
4
Weidemann
Coolen Tom, Hozó Levente
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:14 BJA Culigin
1-1 06:56 SCC Péter B. Reisz Mikkola
2-1 24:26 SCC PP Milan Becze Mikkola
2-2 33:56 BJA Tóth R. Molnár Garát
3-2 40:38 SCC PP Milan Krikunov Schaus
3-3 50:18 BJA Garát Varga Elo
3-4 64:59 BJA Schlekmann Varga Tóth G.
35 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 18

Így nyert egy másodperccel a dudaszó előtt a BJA

 

A hitchcocki végjátékkal záruló Csíkszereda–BJAHC rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum