Brassóban mentheti meg túráját a BJAHC

 

Ez a kirándulás nem a fővárosi csapatokról szól, a megszerezhető 18 egységből eddig mindössze kettőt gyűjtött az FTC, UTE, BJAHC hármas.

Magyarországi idő szerint 17:30-as kezdéssel zárja Brassóban BJAHC. A házigazda Corona pénteken már hárommal is vezetett az FTC ellen, de a harmadik harmadban engedte felzárkózni a zöldeket, a győzelmet végül csak hosszabbításban szállította Jacob Sweeney. Egy nappal később, szombaton szintén nagy előnyt építettek ki Valcharék az UTE ellen, és ezúttal jól menedzselték a többgólos fórt, végig magabiztosan uralták a mérkőzést. Mindkét hétvégi találkozót a nemrégiben szerződtetett Rylan Toth kapta meg, a kanadai kapus 90,3%, valamint 89,7%-os hatékonysága egyelőre nem igazolja az évek óta remekül működő Polc-Tőke tandem bővítését. A másik új barcasági szerzemény, a holland Tilburgtól hozott Connor Sills ellenben nagyon élt az UTE ellen, 1+3 ponttal zárta a találkozót. A tabellaelső BJAHC mindkét erdélyi mérkőzése szoros vereséget hozott: 40 perc után mind Gyergyóban, mind Szeredában ikszre álltak még Kangyal Balázs tanítványai, előbbi mérkőzésen egy üres kapus góllal maradtak alul 4-2-re, míg a Sportklub otthonában 3-2-es vereség lett a végeredmény. Ha hiszünk a sorozatoknak, akkor Brassóban is láthatunk egy Nagy Krisztián-gólt (Tóth Richárd asszisztjából) valamint egy Viikila-találatot (Garát Zsombor átadásából): a túra négy fővárosi gólját ők szerezték. A felek szeptember végén Káposztásmegyeren játszottak már egymással, a BJAHC akkor 6-4-gyel jobbnak bizonyult ellenfelénél.

A GYHK az UTE ellen próbálhatja meg összerakni a tökéletes hétvégét. Szilassy Zoltán csapata a BJAHC-ot 4-2-re, a Fradit 4-3-ra verte, ha a lila-fehérek ellen is begyűjti a három pontot, akkor egy kedvező Corona?BJAHC végeredmény esetén átveheti a vezetést a tabellán. A gyergyóiak 5 mérkőzéses pontszerző szériában vannak, legutóbb pont hétfő esti ellenfelük ellen maradtak pont nélkül a Megyeri úton. Rinne kapus továbbra is remek formában véd, a hétvégi mérkőzéseken mindkétszer bőven 90% felett zárt. Chris Bodó beérte Brance Orbant a házi kanadai táblázat élén, a kanadai-magyar csatár 2-2 pontot szerzett az elmúlt két mérkőzésen. A Gyergyó emberelőny-kihasználása továbbra is félelmetes, a hétvége során négy speciális játékból kettő gólt szereztek, sőt egy késleltetett kiállítást is kihasznált Sárpátki. Az UTE továbbra is jobbára vergődik az Erste Liga idei kiírásában: bár a Sportklub ellen Henttonen szerencsés duplájával szereztek egy pontot a lilák, a hatodik Brassó simán verte őket. Virág Csaba egyenesen úgy fogalmazott, hogy azon a mérkőzésen a Corona a játék minden elemében jobb volt náluk, ami nem fest túl jó képet a kilencedik helyen beragadt csapatról. Cenkalján Rajna Miklóst bő fél óra, a csapat felől rengeteg kiszolgáltatott szituációt és hat bekapott gólt követően le kellett cserélni, a folyatásban a 95%-kal dolgozó Sági Máté érkezett a helyére.

Az erdélyi túra harmadik napjára maradt a legpikánsabb összecsapás, a Ferencváros csíkszeredai vendégjátéka. A legutóbbi Erste Liga-döntő óta a két klub kapcsolata nem felhőtlen, a szeptemberi első mérkőzésükről is inkább Garrett Clarke ámokfutása maradt meg az emberek emlékezetében a Fradi sima győzelme helyett. A szeredai enforcer akkor egy 6 mérkőzéses eltiltást kapott a Tóth Adriánon bemutatott lefejezési kísérletéért, reméljük ma a fair play szellemiségében mérkőznek meg egymással a csapatok, és egy látványos találkozóval rukkolnak elő a várhatóan telt házas Vákár Lajos Műjégpályán. A Sportklub bár kétszer annyit lőtt kapura az Újpest ellen, mégis pontot hullajtott, míg a listavezető BJAHC-ot szoros mérkőzésen rendes játékidőben verte. Az UTE ellen jól működött a szeredai emberelőnyös játék, a BJAHC ellen viszont ismét kihasználatlanul maradtak az emberfórok. A válogatott szünetet követően újjáépülni készülő Fradi egyre jobb eredményekkel rukkol elő, Brassóban ?3-ról jöttek vissza Bán Károlyék és szereztek egy pontot, míg a liga legjobb formájában lévő Gyergyó otthonában szoros mérkőzésen kaptak ki 4-3-ra.

pozsi bjahc

fotó: BJAHC

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum