Brassóban mentheti meg túráját a BJAHC

 

Ez a kirándulás nem a fővárosi csapatokról szól, a megszerezhető 18 egységből eddig mindössze kettőt gyűjtött az FTC, UTE, BJAHC hármas.

Magyarországi idő szerint 17:30-as kezdéssel zárja Brassóban BJAHC. A házigazda Corona pénteken már hárommal is vezetett az FTC ellen, de a harmadik harmadban engedte felzárkózni a zöldeket, a győzelmet végül csak hosszabbításban szállította Jacob Sweeney. Egy nappal később, szombaton szintén nagy előnyt építettek ki Valcharék az UTE ellen, és ezúttal jól menedzselték a többgólos fórt, végig magabiztosan uralták a mérkőzést. Mindkét hétvégi találkozót a nemrégiben szerződtetett Rylan Toth kapta meg, a kanadai kapus 90,3%, valamint 89,7%-os hatékonysága egyelőre nem igazolja az évek óta remekül működő Polc-Tőke tandem bővítését. A másik új barcasági szerzemény, a holland Tilburgtól hozott Connor Sills ellenben nagyon élt az UTE ellen, 1+3 ponttal zárta a találkozót. A tabellaelső BJAHC mindkét erdélyi mérkőzése szoros vereséget hozott: 40 perc után mind Gyergyóban, mind Szeredában ikszre álltak még Kangyal Balázs tanítványai, előbbi mérkőzésen egy üres kapus góllal maradtak alul 4-2-re, míg a Sportklub otthonában 3-2-es vereség lett a végeredmény. Ha hiszünk a sorozatoknak, akkor Brassóban is láthatunk egy Nagy Krisztián-gólt (Tóth Richárd asszisztjából) valamint egy Viikila-találatot (Garát Zsombor átadásából): a túra négy fővárosi gólját ők szerezték. A felek szeptember végén Káposztásmegyeren játszottak már egymással, a BJAHC akkor 6-4-gyel jobbnak bizonyult ellenfelénél.

A GYHK az UTE ellen próbálhatja meg összerakni a tökéletes hétvégét. Szilassy Zoltán csapata a BJAHC-ot 4-2-re, a Fradit 4-3-ra verte, ha a lila-fehérek ellen is begyűjti a három pontot, akkor egy kedvező Corona?BJAHC végeredmény esetén átveheti a vezetést a tabellán. A gyergyóiak 5 mérkőzéses pontszerző szériában vannak, legutóbb pont hétfő esti ellenfelük ellen maradtak pont nélkül a Megyeri úton. Rinne kapus továbbra is remek formában véd, a hétvégi mérkőzéseken mindkétszer bőven 90% felett zárt. Chris Bodó beérte Brance Orbant a házi kanadai táblázat élén, a kanadai-magyar csatár 2-2 pontot szerzett az elmúlt két mérkőzésen. A Gyergyó emberelőny-kihasználása továbbra is félelmetes, a hétvége során négy speciális játékból kettő gólt szereztek, sőt egy késleltetett kiállítást is kihasznált Sárpátki. Az UTE továbbra is jobbára vergődik az Erste Liga idei kiírásában: bár a Sportklub ellen Henttonen szerencsés duplájával szereztek egy pontot a lilák, a hatodik Brassó simán verte őket. Virág Csaba egyenesen úgy fogalmazott, hogy azon a mérkőzésen a Corona a játék minden elemében jobb volt náluk, ami nem fest túl jó képet a kilencedik helyen beragadt csapatról. Cenkalján Rajna Miklóst bő fél óra, a csapat felől rengeteg kiszolgáltatott szituációt és hat bekapott gólt követően le kellett cserélni, a folyatásban a 95%-kal dolgozó Sági Máté érkezett a helyére.

Az erdélyi túra harmadik napjára maradt a legpikánsabb összecsapás, a Ferencváros csíkszeredai vendégjátéka. A legutóbbi Erste Liga-döntő óta a két klub kapcsolata nem felhőtlen, a szeptemberi első mérkőzésükről is inkább Garrett Clarke ámokfutása maradt meg az emberek emlékezetében a Fradi sima győzelme helyett. A szeredai enforcer akkor egy 6 mérkőzéses eltiltást kapott a Tóth Adriánon bemutatott lefejezési kísérletéért, reméljük ma a fair play szellemiségében mérkőznek meg egymással a csapatok, és egy látványos találkozóval rukkolnak elő a várhatóan telt házas Vákár Lajos Műjégpályán. A Sportklub bár kétszer annyit lőtt kapura az Újpest ellen, mégis pontot hullajtott, míg a listavezető BJAHC-ot szoros mérkőzésen rendes játékidőben verte. Az UTE ellen jól működött a szeredai emberelőnyös játék, a BJAHC ellen viszont ismét kihasználatlanul maradtak az emberfórok. A válogatott szünetet követően újjáépülni készülő Fradi egyre jobb eredményekkel rukkol elő, Brassóban ?3-ról jöttek vissza Bán Károlyék és szereztek egy pontot, míg a liga legjobb formájában lévő Gyergyó otthonában szoros mérkőzésen kaptak ki 4-3-ra.

pozsi bjahc

fotó: BJAHC

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3VÉGE
MK 19:45 BJAAVS 3-2 BVÉGE
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
EL 17:30 GYEFHA INFO
január 31., kedd
EL 17:30 SCCDAB 
AL 20:30 IKOLHL 
AL 20:35 FTCSZG 
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 
EL 18:40 BJAFTC 
AL 19:15 ASPWRM 
AL 20:15 DBFETO 
Partnerünk
Archívum