Kicsit önbizalomhiányosan mentünk bele a szezonba

   

A döcögősebb idénykezdet után kezd magára találni a Fehérvár: a játék is egyre jobban hasonlít arra, amit Kevin Constantine szeretne látni, és a nemzetközi szünet óta az eredményességgel sincs gond ? bár a gólzsák azért szakadhatna jobban? Erdély Csanáddal helyzetértékeltünk.

Az előző, történelmi ICEHL-ezüstéremmel véget ért szezon után kimondva-kimondatlanul megnövekedtek a várakozások a Hydro Fehérvár AV19-cel szemben, ami egyrészről nyilván kellemes teher, másfelől viszont mégiscsak nyomást helyez a csapatra és a játékosokra. Sokan talán azt gondolták, innentől ?automatikus? lesz a jó szereplés, csakhogy ez nem teljesen így működik; jégkorongban meg aztán végképp nem. ?Ha teljesítesz egy olyan szezont, mint mi legutóbb, akkor a szurkoló teljesen jogosan várja el, hogy ez legalább megismétlődjön, vagy akár még merészebbet is álmodhasson ? kezdte Erdély Csanád. ? Azonban fontos, hogy a realitások talaján maradjunk. Látni kell, hogy a nyáron jóformán az összes csapat erősíteni tudott: valószínűleg a Covid után kezdik magukat anyagilag rendbeszedni a klubok, és a ligák is visszatalálnak lassan a maguk útjára. Éppen ezért szerintem erősebb lett a bajnokság az idei évtől, ami meg is látszott a szezonrajtunkon.?

erdély csanád avs asiago

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A 26 esztendős válogatott támadó az idény eleji Bajnokok Ligája-szereplésnek is egy új, eddig nemigen hallott vetületét világította meg. ?Kezdtünk ugye egy kétségkívül felbecsülhetetlen tapasztalatokkal szolgáló, ugyanakkor nem túl önbizalomnövelő CHL-szerepléssel, ahol fejlett hokinemzetek sokkal jobb csapataival mérkőztünk meg, rendre ki is kaptunk, így kicsit mintha rossz szájízzel mentünk volna bele a bajnoki szezonba. Ez is kihathatott a játékunkra, hogy egy kicsit döcögősebben indultunk, mint szerettünk volna. Ennek ellenére ugyanazt a munkát tettük bele a felkészülésbe, mint legutóbb, teljes készültséggel futottunk neki a rajtnak, de most nem úgy jött össze, ahogy terveztük. És hozzátartozik a történethez az is, hogy idén már most kétszer annyi túlórás meccsünk volt, mint tavaly az egész szezonban, ez is egy fura faktor. Ezek az egy-egy pontok nem tűnnek soknak, de ha összegyűlnek, igen értékesek tudnak lenni ? esetünkben ez a része a különösen bosszantó, hogy ha csak a felét megnyertük volna ezeknek a meccseknek, máris előrébb tartanánk.?

A Fehérvár a válogatott hétre sorozatban elszenvedett négy vereséggel fordult rá a mezőny második felében, a menedzsment így lépéseket eszközölt a nemzetközi szünet alatt: elküldött két, várakozáson alul teljesítő légióst Patrick Newell és Ben Betker személyében, ami ugyancsak jelzésértékű lehetett. ?Ilyenkor, amikor gödörben van egy csapat, sokszor szükséges valamiféle változtatás, a menedzsment ezt most meg is lépte. Igazából mi, játékosok ilyenkor annyit tudunk tenni, hogy ezeket a döntéseket elfogadjuk, és megyünk tovább az adott kerettel. Ez most pont egybeesett a válogatott szünettel, ami nekünk eleve nagyon jól jött: akiket behívtak, más környezetben tudtak egy kicsit érvényesülni és feltöltődni, a többiek pedig pihentek és regenerálódtak picit. Úgy tűnik, hogy valamelyik ezek közül igen jót tett a csapatnak, mert azóta elindult a szekerünk, a maximálisan begyűjthető kilenc pontból kilencet szereztünk a szünet utáni három bajnokin, és ami még fontosabb, hogy minden esetben tabellariválisokkal szemben sikerült elhoznunk a pontokat.?

erdély csanád vorarlberg avs

A 19 meccsen 12 pontjával a Fehérvár idei második legeredményesebb játékosának számító (a házi kanadai táblázatot a 17 egységgel álló Alex Petan vezeti) Erdély Csanád önkritikusan hozzátette, attól még így is nagyon messze van a csapat, hogy kiszakadjon a gólzsák, hiszen a legtöbb meccsüket 1-2-3 lőtt góllal tudták megnyerni. Ezen azonban lehet dolgozni, ami talán fontosabb, hogy hátul nagyon rendben vannak az alapok. ?A védekezésünk és a kapusteljesítményünk szerencsére nagyon biztos alapokon áll. Emellé tudtunk lőni az elmúlt időben egy-két megnyugtató gólocskát, aminek ugyanúgy három pont lett a jutalma, mintha öt nullákra nyertünk volna. Én a magam részéről hiszek abban, hogy a sportban hosszútávon kiegyenlítődik minden: úgy fogom fel, hogy azokat az egy-egy pontokat, amiket elhullajtottunk például Asiagóban, vagy Grazban, most, az utóbbi meccseken szedegetjük össze, amolyan pótlásként. Hosszú az alapszakasz, negyvennyolc meccs, még a felénél sem járunk, de ha mindenkinek ugyanez lesz a felfogása és a hozzáállása, akkor innentől rendben leszünk remélhetőleg!?

A Fehérvár péntek este 19:15-től Villachban folytatja bajnoki szereplését, két nappal később pedig már a Raktár utcában fogadja a Bolzanót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum