Kicsit önbizalomhiányosan mentünk bele a szezonba

   

A döcögősebb idénykezdet után kezd magára találni a Fehérvár: a játék is egyre jobban hasonlít arra, amit Kevin Constantine szeretne látni, és a nemzetközi szünet óta az eredményességgel sincs gond ? bár a gólzsák azért szakadhatna jobban? Erdély Csanáddal helyzetértékeltünk.

Az előző, történelmi ICEHL-ezüstéremmel véget ért szezon után kimondva-kimondatlanul megnövekedtek a várakozások a Hydro Fehérvár AV19-cel szemben, ami egyrészről nyilván kellemes teher, másfelől viszont mégiscsak nyomást helyez a csapatra és a játékosokra. Sokan talán azt gondolták, innentől ?automatikus? lesz a jó szereplés, csakhogy ez nem teljesen így működik; jégkorongban meg aztán végképp nem. ?Ha teljesítesz egy olyan szezont, mint mi legutóbb, akkor a szurkoló teljesen jogosan várja el, hogy ez legalább megismétlődjön, vagy akár még merészebbet is álmodhasson ? kezdte Erdély Csanád. ? Azonban fontos, hogy a realitások talaján maradjunk. Látni kell, hogy a nyáron jóformán az összes csapat erősíteni tudott: valószínűleg a Covid után kezdik magukat anyagilag rendbeszedni a klubok, és a ligák is visszatalálnak lassan a maguk útjára. Éppen ezért szerintem erősebb lett a bajnokság az idei évtől, ami meg is látszott a szezonrajtunkon.?

erdély csanád avs asiago

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A 26 esztendős válogatott támadó az idény eleji Bajnokok Ligája-szereplésnek is egy új, eddig nemigen hallott vetületét világította meg. ?Kezdtünk ugye egy kétségkívül felbecsülhetetlen tapasztalatokkal szolgáló, ugyanakkor nem túl önbizalomnövelő CHL-szerepléssel, ahol fejlett hokinemzetek sokkal jobb csapataival mérkőztünk meg, rendre ki is kaptunk, így kicsit mintha rossz szájízzel mentünk volna bele a bajnoki szezonba. Ez is kihathatott a játékunkra, hogy egy kicsit döcögősebben indultunk, mint szerettünk volna. Ennek ellenére ugyanazt a munkát tettük bele a felkészülésbe, mint legutóbb, teljes készültséggel futottunk neki a rajtnak, de most nem úgy jött össze, ahogy terveztük. És hozzátartozik a történethez az is, hogy idén már most kétszer annyi túlórás meccsünk volt, mint tavaly az egész szezonban, ez is egy fura faktor. Ezek az egy-egy pontok nem tűnnek soknak, de ha összegyűlnek, igen értékesek tudnak lenni ? esetünkben ez a része a különösen bosszantó, hogy ha csak a felét megnyertük volna ezeknek a meccseknek, máris előrébb tartanánk.?

A Fehérvár a válogatott hétre sorozatban elszenvedett négy vereséggel fordult rá a mezőny második felében, a menedzsment így lépéseket eszközölt a nemzetközi szünet alatt: elküldött két, várakozáson alul teljesítő légióst Patrick Newell és Ben Betker személyében, ami ugyancsak jelzésértékű lehetett. ?Ilyenkor, amikor gödörben van egy csapat, sokszor szükséges valamiféle változtatás, a menedzsment ezt most meg is lépte. Igazából mi, játékosok ilyenkor annyit tudunk tenni, hogy ezeket a döntéseket elfogadjuk, és megyünk tovább az adott kerettel. Ez most pont egybeesett a válogatott szünettel, ami nekünk eleve nagyon jól jött: akiket behívtak, más környezetben tudtak egy kicsit érvényesülni és feltöltődni, a többiek pedig pihentek és regenerálódtak picit. Úgy tűnik, hogy valamelyik ezek közül igen jót tett a csapatnak, mert azóta elindult a szekerünk, a maximálisan begyűjthető kilenc pontból kilencet szereztünk a szünet utáni három bajnokin, és ami még fontosabb, hogy minden esetben tabellariválisokkal szemben sikerült elhoznunk a pontokat.?

erdély csanád vorarlberg avs

A 19 meccsen 12 pontjával a Fehérvár idei második legeredményesebb játékosának számító (a házi kanadai táblázatot a 17 egységgel álló Alex Petan vezeti) Erdély Csanád önkritikusan hozzátette, attól még így is nagyon messze van a csapat, hogy kiszakadjon a gólzsák, hiszen a legtöbb meccsüket 1-2-3 lőtt góllal tudták megnyerni. Ezen azonban lehet dolgozni, ami talán fontosabb, hogy hátul nagyon rendben vannak az alapok. ?A védekezésünk és a kapusteljesítményünk szerencsére nagyon biztos alapokon áll. Emellé tudtunk lőni az elmúlt időben egy-két megnyugtató gólocskát, aminek ugyanúgy három pont lett a jutalma, mintha öt nullákra nyertünk volna. Én a magam részéről hiszek abban, hogy a sportban hosszútávon kiegyenlítődik minden: úgy fogom fel, hogy azokat az egy-egy pontokat, amiket elhullajtottunk például Asiagóban, vagy Grazban, most, az utóbbi meccseken szedegetjük össze, amolyan pótlásként. Hosszú az alapszakasz, negyvennyolc meccs, még a felénél sem járunk, de ha mindenkinek ugyanez lesz a felfogása és a hozzáállása, akkor innentől rendben leszünk remélhetőleg!?

A Fehérvár péntek este 19:15-től Villachban folytatja bajnoki szereplését, két nappal később pedig már a Raktár utcában fogadja a Bolzanót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., hétfő
EL 18:30 FHAGYE 5-6VÉGE
ICEHL 19:30 PIOAVS 3-2 HVÉGE
január 24., kedd
EL 18:30 FTCDAB 5-2VÉGE
EL 18:40 BJAMIS 6-1VÉGE
AL 19:40 FTCIKO 2-9VÉGE
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 0-0ÉLŐ
EL 17:30 SCCFHA INFO
MK 19:45 BJAAVS INFO
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum