Az U21-et és az U18-at is az Újpesti JA vezeti

 

A Bauer Elite Cup U18-as korosztályban nem akar összejönni az első magyar győzelem. Heti utánpótlás-körkép.

U21

Két teljes fordulót rendeztek a múlt héten az U21-es bajnokságban. A FEHA19 miután nemrégiben megszerezte első győzelmét az idei kiírásban, újabb két győzelmet aratott: a Vasas ellen hátrányból fordítva úgy nyert 4-1-re, hogy egyetlen játékosa sem szerzett egy pontnál többet. A DVTK Jegesmedvék otthonában szintén hátrányból fordítottak a fehérváriak, a 3-2-es eredménnyel véget érő találkozó győztes gólját Németh Zalán lőtte emberelőnyből a 45. percben. A Budapest JA szintén két győzelemmel gazdagodott, Debrecenben Straubinger Zoltán shutoutjával 4-0-ra nyertek, a találkozó a harmadik harmad derekán dőlt el, amikor fél percen belül Petar Simic kettős, Ádám Zsolt pedig szimpla előnyből volt eredményes. Timo Keppo tanítványai a listavezető Újpesti JA ellen is győztesen hagyták el a pályát: Ádám Zsolt duplázott, Tóth Péter 1+2-vel zárt a 4-2-re megnyert találkozón, Straubinger 48 védést mutatott be. Az Újpest sem maradt győzelem nélkül a héten, Miskolcon erős első harmaduknak köszönhetően 5-2-re nyertek a lilák, Lászlóffy Botond duplázott, Horváth Tamás 1+1 pontot gyűjtött. A DEAC a Vasas pályájáról hozta el a pontokat: a Vasas nevelésű, idén nyáron Debrecenbe igazoló Gruff Kevin duplájával a vendégek 2-1-es győzelmet arattak, Csibi Dávid 97%-kal védett. A tabellát az Újpesti JA vezeti a BJA és a FEHA19 előtt.

Az alsóházban a Sportország Stoica Márk 3+2 pontjával 6-5-re verte a Lehelt, míg a duplázó Strenk Olivér vezetésével a Dunaújváros 5-1-es győzelmet aratott a Győr felett.

U18

Nem sikerült jól a Székelyföldi JA második magyarországi kiszállása. Az erdélyi együttes a Budapest JA otthonában 5-3-ra, Újpesten 6-1-re, míg a DVTK Jegesmedvék ellen 4-0-ra kaptak ki, utóbbi mérkőzésen Orosz Gergő 21 védéssel ért el shutoutot. A DEAC másodszorra szerzett pontot az ifjúsági bajnokságban, a Vasas büntetőkkel 4-3-ra nyert Debrecenben, a győztes rávezetés Szűcs Tamás nevéhez fűződött. A Budapest JA Keresztes Zsombor utolsó percben lőtt győztes góljával 4-3-ra legyűrte a FEHA19-et. Az Újpesti JA hét különböző gólszerzővel nyert 7-3-ra Miskolcon. Másnap a lilák Almás Zétény triplájával 5-2-re nyertek a DEAC otthonában is. A Vasas hátrányból fordítva, Rósa Levente győztes góljával 2-1-re nyert a DVTK pályáján. A bajnokság állása megegyezik az U21-esével: az Újpesti JA vezet a BJA és a FEHA19 előtt.

A B csoportban a Dunaújváros győzött Ajkán, majd otthon simán elintézte az Egerszegi Titánokat. A Kárpáti Farkasok Szombathelyről hozták el a pontokat, a HKB szintén legyőzte az Ajkát, a Sportország meglepetésre elkapta a Győrt, míg az Óbuda a nyeretlen KSI-t simázta le.

Bauer Elite Cup, U18

A B csoportban a Budapest JA a Zólyom otthonában szenvedett büntetőkkel 3-2-es vereséget. Az idén indított új utánpótlássorozat ifjúsági korosztályában továbbra is várat magára az első külföldi csapat felett aratott magyar győzelem, a DVTK úgy áll a B csoport utolsó előtti helyén 4 ponttal, hogy mindössze a BJA-t tudta legyőzni, míg az említett fővárosi akadémia az utolsó helyen tanyázik, igaz egy találkozója még hátra van.

U16

A serdülők I. csoportjában első anyarországi kiszállásra érkezett a Székelyföldi JA, ahol 5 meccs alatt 6 gyűjtött ponttal utazhattak haza. A magyarországi csapatok közül a BJA és a Vasas nyert két-két mérkőzést a hétvégén. A Vasas öt mérkőzést követően hibátlanul vezeti a tabellát, a második BJA és a harmadik ÚJA előtt. A II. csoportban már csak a Győr hibátlan, a III.-ban nem játszottak a dobogós csapatok, a IV.-ben mind az első öt meccsét nyerte az SZJA B, míg az V.-ben a Szombathely és a Hatvan is 100%-os.

ute u18

Fotó: DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum