UTE–SC Csíkszereda 4-3

   

Az újpestiek ismét elherdálták vezetésüket a harmadik harmadban, de Pereszunko kései büntetőjével mégis a Megyeri úton tartották a három pontot.

A hazaiknál élete első felnőtt mérkőzését játszotta Szabó Rácz Maxim, aki az előző hétvégén triplázott az U21-es együttesnél. A 17 éves játékos nem is akárkikkel került egy sorba: Németh Attila és Kovács Alex között centerezhetett. A lilák kapujában ezúttal is Rajna kezdett, kimaradt Kovács Sebestyén és Orban, míg a vendég Csíkszeredánál nem játszhatott az eltiltott Clarke – helyére Casaneanu került az első bekkpárba –, Szamankov állt ismét a vasak között, míg Péter Andor idén először került be a csapatba. A 4. percben megszerezte a vezetést az UTE: egy támadó harmadbeli bulit követően Pokornyi szánta el lövésre magát, a pakk valakin megpattanva utat talált Szamankov kapujába, a gólt a fiatal bekknek adták. Az első hazai emberelőnyben közel jártak az újabb gólhoz Virág Csabáék, Shirley ütőjéről épphogy mellé csúszott a korong. A 12. percben Péter Andor hozott el egy bulit az újpesti harmadban, Farkas Tamás kék vonalas átlövése kipókhálózta Rajna kapuját, 1-1. Shirley kapuvasa következett, majd Madácsi fonákkal szerezhette volna vissza a vezetést, de a másik oldalon is ziccerig játszott egy cserét a Sportklub, amikor Jarvinen a játék hevében elvesztette a botját.

A 24. percben Pereszunko átadását követően Benknek már csak üresen tátongó kapuba kellett volna betalálnia, ám kimaradt az ordító helyzet. Az ukrán légiós szlalomozása következett, megverte ellenfeleit, ám Szamankovot már nem tudta. A 26. minutumban az egyik korábbi ütközést sérelmező Sofron Balogh Bence ellen törlesztett hátulról, a játékvezetők 5 perces kiállítást ítéltek, a fiatal újpesti később vissza tudott térni a jégre. Az emberelőnyből újfent megszerezte a vezetést az UTE: Kiss Dániel távoli lövése ment át valahogy Szamankov lábai között. A kiegészülést követően egyenlíthettek volna Szkacskovék, a lilák csak szabálytalanság árán tudták megakadályozni őket. Az első vendég emberelőny alatt a csíkiak letáboroztak a hazai kapu előtt, majd a két perc lejártát követően is maradt a vendég nyomás. A 37. percben viszont elszaladt egy újpesti kontra: Shirley hozta kihagyhatatlan helyzetbe a hosszún érkező Némethet, 3-1. A harmadot Kiss Patrik eredménytelen ziccere zárta.

A harmadik felvonás elején ismét leolvadt az Újpest: előbb még kimaradt egy csíki emberelőny, de aztán 20 másodperc alatt Rokaly Szilárd és Stach is közelről mattolta Rajnát, az egyenlítést követően Virág Csaba időt kért. A rögtönzött megbeszélést követően visszatalált játékához az UTE, Madácsi szerezhetett volna gólt. A hazai lendületet egy kiállítás törte meg, de a Sportklub Becze révén csak kapuvasig jutott belőle. Később Reisz Áronék három az egyben vihették a korongot Rajnára, kimaradt. Henttonen lépett ki az 58. percben, Casaneanu csak szabálytalanul tudta akasztani, a megítélt büntetőt Pereszunko tette be kíméletlenül, 4-3. Az utolsó percben lehívta kapusát Hozó Levente, de újabb gól már nem esett. Az első győzelmét arató UTE egy fordulatos mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a továbbra is nyeretlen címvédőt.

utescc_20220925_nemethattila_vd

fotó: Vörös Dávid/UTE

Nagyon sokat tettünk a győzelemért

   

Az UTE vezetőedzője elégedetten nyilatkozott csapata vasárnapi sikerét követően.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: ”Nagyon sokat tettünk a győzelemért, sokat dolgoztunk és a tempónk is rendben volt, valamennyire nyomás alatt tudtuk tartani a Csíkszeredát, ami hatalmas dolog. Volt egy rövidzárlatunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a Sportklub jó csapat, erős játékosokkal, bármikor tudnak meglepőt húzni, és gólokat szerezni. Az egyenlítés után szerencsére új erőre kaptunk, és tudtunk újítani, nagyon fontos volt ez a három pont, ennek megfelelően örülünk neki.”

Hozó Levente, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Az első harmadban elég szétszórtak voltunk, jöttek a kiállítások, hibák is, ez sok energiát kivett belőlünk, de a harmadik harmadban úgy jöttünk vissza a meccsbe, mint egy Erste Liga-bajnok, esélyünk volt a győzelemre az egyenlítés után, ütöttünk egy kapuvasat is. Az utolsó harmadból kell kiindulnunk, még össze kell álljon a csapat.”

Erste Liga, Megyeri út, 575 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Szabó, Váczi.
Rajna: 90,3% (Sági)
K
Szamankov: 90,7% (Simo)
Järvinen, Kiss D., Benk, Just, Pereszunko
1
Casaneanu, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Péter B., Részegh T.
Tornyai, Kmec, Shirley, Henttonen, Kiss Patrik
2
Kubát, Láday, Sofron, Stach, Szkacskov
Kiss Phil, Pokornyi, Németh, Kovács A., Szabó Rácz
3
Farkas, Gecse, Reisz, Fodor, Becze
Nemes, Madácsi, Balogh
4
Bajkó, Részegh Zs. A., Péter A., Rokaly N.
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:43 UTE Pokornyi Pereszunko Kiss Phil
1-1 11:26 SCC Farkas Péter A.
2-1 27:04 UTE PP Németh Kiss D. Shirley
3-1 36:46 UTE Németh Shirley Kiss Patrik
3-2 44:52 SCC Rokaly Sz. Péter B. Részegh T.
3-3 45:12 SCC Stach Kubát Szkacskov
4-3 58:10 UTE PS Pereszunko
43 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 7

Pereszunko kései büntetője győzelmet ért az UTE-nak

 

A vasárnapi Újpest–Csíkszereda izgalmas videóösszefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum