Taroltak a fehérváriak a díjátadón

 

A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttgyűlésén átadták a szezonvégi elismeréseket.

A legjobb csatárnak járó, ifj. Ocskay Gáborról elnevezett díjat az előző évhez hasonlóan ezúttal is Erdély Csanád vehette át. A magyar válogatott feljutásában és a Hydro Fehérvár AV19 ICEHL-döntőbe jutásában is kulcsszerepet játszott – olvasható a szövetség oldalán. A hátvédek között a szintén fehérváro Horváth Milán volt a legjobb, ő érdemelte ki a Pásztor Györgyről elnevezett díjat. A kapusok között Rajna Miklóst találta a legjobbnak a szakmai bizottság, így ő vehette át a Vedres Mátyás vándorkupát. Az Erste Ligában a legjobb védési mutatóval rendelkezett az UTE kapusa, és fontos szerepe volt az A csoportos feljutásban is.

A legtechnikásabb játékosnak járó Miklós kupát már sorozatban harmadszor Hári János kapta. A legjobb elsőéves felnőttjátékos díja, a Kósa kupát a szintén fehérvári, 20 lves Németh Kristóf vehette át. A Leveles kupát, vagyis a legjobb ifjúsági korú játékos díját Horváth Bence érdemelte ki. A 18 éves csatár már harmadik szezonját fejezte be Finnországban, a KalPa csapatában, és 8 pontja volt az U18-as válogatottban az asiagói vb-n. Az év legjobb utánpótlásban dolgozó edzőjének járó Séra Miklós díjat a divízió 1/B-s vb-t megnyerő U18-as válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence és a stáb kapta.

A nőknél a legjobb csatárnak Garát-Gasparics Fannit, a válogatott és a MAC Budapest csapatkapitányát választották, aki ezzel megvédte címét. Szintén címvédés volt a hátvédek között, Odnoga Lotti a díjazott. A kapusok között a MAC-os Németh Anikó volt a szezon legjobbja.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különdíjakkal és 500 ezer forinttal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait. Az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Schlekmann Márk, a MAC HKB Újbuda csatára kapta. Az év legsportszerűbb játékosa, vagyis a Mr. Fair Play díj győztese Salló Alpár, a bajnok Csíkszeredai Sportklub hátvédje lett. Példamutató sportemberi magatartásáért és alázatosságáért a Mr. Spirit díjat Hetényi Zoltán, a DEAC kapusa kapta.

Idén negyedszer adták át a Kéri Rudolf emlékdíjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik sokat tesznek a sportágért. A győztes Tornyi Gábor, a Vasas és a női válogatott felszerelés-menedzsere lett. Az önkéntesek közül Czeglédi Gergő, Horváth Eszter, Forintos József és Ómajtényi Bendegúz László segítőkész munkáját ismerte el a szövetség.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum