A harmadik meccs fontossága

   

A Gyergyói HK és az FTC-Telekom elődöntője 1-1-ről folytatódik.

A legutóbbi négy Erste Liga-szezonban kilenc olyan párharc volt a rájátszásban, amely két mérkőzés után 1-1-re állt, és mindegyikből az a csapat jutott tovább vagy nyerte meg a sorozatot, amelyik a harmadikat behúzta. Éppen ezért lehet kulcsfontosságú a vasárnapi, gyergyószentmiklósi találkozó, amely magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik.

A két budapesti meccsben mindkét társaság találhat pozitívumokat, de egyik sem lehet maradéktalanul elégedett. Az FTC-Telekomnak az első találkozón semmi sem ment be, nem tudtak kifogni a remeklő Rinnén, aztán egy nappal később lendületes, majd az előny birtokában a hajráig fegyelmezett, okos játékkal tudtak győzni. Ugyanakkor a hatékonyságon van mit javítani: 92 lövésből négy gólt szereztek a zöld-fehérek a két meccsen, emberelőnyben pedig egyszer voltak eredményesek nyolc próbálkozásból. A Gyergyói HK elsődleges célját teljesítette azzal, hogy a pályaelőnyt elvette, ám az első találkozó sikere után a másodikon már láthatott intő jeleket a stáb: kevésbé voltak élesek a játékosok, gyengén kezdtek, és kétszer is rossz csere miatt kerültek emberhátrányba. Szilassy Zoltán vezetőedző is arról beszélt, hogy jobb koncentrációra lesz szükség a folytatásban.

A gyergyószentmiklósi pályán két év után először lehet telt ház, remek hangulat várható. A tét növekedésével a feszültség is nőhet, márpedig már az első két találkozón többször is összeakaszkodtak a játékosok, lehetett látni bunyókat. A ferencvárosiakhoz visszatér az eltiltását letöltő csapatkapitány, Nagy Gergő. Az alapszakaszban mindkét gyergyószentmiklósi meccset a hazaiak nyerték, mindkétszer 4-1-re, de a szereplők rendszeresen elmondják, hogy a rájátszással új sorozat kezdődik, a korábbi statisztikáknak, eredményeknek már nincs jelentőségük.

FTC-Gyergyo018

fotó: FTC-Telekom

Gyergyói HK–FTC-Telekom 0-7

   

A 13 mezőnyjátékossal felálló gyergyóiak az összecsapás első felében szorossá tudták tenni a találkozót.

A második mérkőzéshez képest Rinne helyett Demeter állt a gyergyói kapuban, valamint betegségek és sérülések miatt mindösszesen csak 13 mezőnyjátékossal álltak fel. Az FTC-Telekomhoz visszatért Nagy Gergő, újra nevezték Bánt, miközben Farkas nem lépett jégre. A meccs első emberelőnyét kihagyták a vendégek, a fölényük végül a nyitó harmad közepén érett góllá, amikor Demeter hiába védett többször is egymás után, Tamminen fonákjával szemben tehetetlen volt. A gyergyóiak becsülettel küzdöttek, Aranynak több bravúrt is be kellett mutatnia ahhoz, hogy ne tudjanak egyenlíteni. A második játékrész elején Pavuk megduplázta a zöld-fehérek előnyét. A mérkőzés felénél a második FTC-fór meghozta a harmadik gólt: Kulmala addig lopta a távolságot, amíg egy pontos lövéssel be nem talált. A 35. percben Tóth Adrián centerezésére Fowlie érkezett jó ütemben, aztán még a második szünet előtt Fowlie egy kapumegkerülés után gólpasszt adott Tóth Adriánnak, így 5-0-lal vonultak pihenőre a felek. A záró húsz perc elején Pavuk a gyergyói kiegészülés pillanatában volt eredményes, a közepén Fowlie növelte tovább az előnyt egy közeli góllal. Az utolsó harmad krónikájához hozzátartozik két kimaradt gyergyói fór.

Az FTC-Telekom 7-0-ra nyert, ezzel visszavette a pályaelőnyét. A két csapat hétfőn újra összecsap Gyergyószentmiklóson.

gyeftc_220320_IMG_0133

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Az volt a mottó, hogy állva haljunk meg

   

Edzői értékelés a GYHK–FTC meccs után.

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK: „Nagyon gratuláltam ennek a maroknyi székelynek, aki játszott az este. Nagyon büszke vagyok rájuk. Választhattuk volna azt az utat, hogy azt a két embert is ágyba parancsoljuk, aki gyengébb lázzal játszott, és akkor nem tudunk kiállni, de megtiszteltük ezt a csodálatos publikumot. Az volt a mottó, hogy állva haljunk meg, ne adjunk ingyen ajándékba egy meccset se. Az első harmad meglepett, mert sok nagyobb helyzetünk volt, de nyilvánvaló volt. Ráadásul rövidek voltunk. Kozma is elhagyta hat fogát, nem tudott visszajönni. Györfy is kiesett az utolsó harmadban, nem maradt hátvédünk. Csatárok játszottak hátvédet. Úgy volt, hogy Fejes is játszik, de belázasodott a meccs előtt, őt se engedtük játszani. Hátra kellett tennem két csatárt, viszont nagyon kiválóan oldották meg. Ami a legfontosabb, hogy odaálltunk keményen. Lett, ami lett, akartunk nyerni. Az látni kell, hogy ezen a szinten, így esélytelen egy négysoros csapat ellen két sorral hokizni. Ilyet én még nem tapasztaltam a pályafutásom során, hogy 36 óra alatt 14 ember komoly lázzal, tüdőgyulladással kihullik. Valamiért a jó Isten ezt a próbát rakta elénk. Ebből is próbálunk tanulni, ez is egy tapasztalatszerzés volt. Megpróbáljuk az akkumulátorokat a töltőre tenni reggelig, aztán meglátjuk, hogy mi lesz hétfőn. Ha ezekből a fiúkból nem lázasodik be senki, akkor jó esély van arra, hogy jégkorongozzunk is. Ha még többen megbetegednek, akkor egyelőre nem látok távolabbi jövőt.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Persze örülünk, de tudunk jobban is játszani. Nagyon lassan kezdtünk. Azt gondolom, hogy tudunk sokkal gyorsabban is hokizni.”

Erste Liga, 0 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Balla, Kövesi.
Demeter: 87,9% (Ruczuj)
K
Arany: 100% (Nagy K.)
Kozma, DiDiomete, Császár, Orban, Bodó
1
Hegyi, McFadden, Nagy G., Kulmala, Tamminen
Györfy, Sárpátki, Bíró, Vincze P., Tranca
2
Karmeniemi, Seregély, Tóth G., Fowlie, Tóth A.
Benedek, Péter, Szigeti
3
Bohunicky, Boros, Kóger, Pavuk, Somogyi
4
Bán, Sarcia, Hajós, Galántai, Komáromy
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:22 FTC Tamminen Karmeniemi Nagy G.
0-2 22:03 FTC Pavuk Kóger
0-3 29:12 FTC PP Kulmala Pavuk McFadden
0-4 34:50 FTC Fowlie Tóth A. Tóth G.
0-5 37:32 FTC Tóth A. Fowlie Tóth G.
0-6 43:23 FTC Kóger Tóth A. Karmeniemi
0-7 53:21 FTC Fowlie Tóth G. Tóth A.
29 Kapura lövések száma 58
8 Kiállításpercek 6

Kulmala addig lopta a távolságot, amíg gólt nem lőtt

   

A vasárnapi GYHK–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum