Össze kell kapni a védelmeket is

   

Gólzáporos nyitány után folytatódik szombat este a Csíkszereda és a DEAC elődöntős párharca.

A pénteken elrajtolt Csíkszereda–DEAC párharc első felvonása épp az ellentettje volt a másik elődöntő, az FTC–Gyergyó nyitányának, amely 0-0-s rendes játékidő után a túlórában hozott csak döntést, 61 perc alatt egyetlen góllal. Péntek este a másik végletet láthattuk: a védekezéssel jóformán egyáltalán nem bajlódó két együttes a 33. percre már 9 gólt hozott össze a tipikus playofftalálkozónak semmiképpen sem nevezhető “pólómeccsen”, a végül 11 gólosra hízó összecsapást a címvédő Sportklub nyerte meg 7-4 arányban. Az azért meglepő lenne, ha egy nappal később ugyanilyen hektikus gólzáport hozna a folytatás: azzal együtt, hogy mindkét csapat kiváló támadópotenciállal bír (a DEAC-ra még Hári Norbert, Dalecky és Turcotte hiányában is igaz ez), muszáj volna konszolidálni a hátsó alakzatokat is, elvégre hosszabb távon elsődlegesen azzal lehet szériákat és végső soron bajnokságot nyerni. A csíkszeredaiaknak szombat este is az lehet a céljuk, hogy lehetőleg minél előbb magukhoz ragadják a vezetést, hiszen pénteken is végig a DEAC-nak kellett futnia az eredmény után, ez pedig előbb-utóbb felőrli az így is rövidebb paddal érkező vendégeket. A mérkőzés ezúttal is 17.30-kor kezdődik magyarországi idő szerint.

sccdeac

fotó: SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–DEAC 1-0

   

Az erdélyi gárda Sofron István góljával a második mérkőzést is behúzta a Vákár Lajos Műjégpályán.

A Sportklub negyedik sorából hiányzott az első mérkőzésen gólt szerző Rokaly Norbert, őt Fodor Csanád volt hívatott pótolni, míg György József nem variált a DEAC összeállításán. A találkozó első helyzete a Berta vezette debreceni második sor előtt adódott, majd Klimek lövését védte vállal Adorján. Kisvártatva Lapenkov lopott korongot egy vendég védőtől, de sem ő, sem a később ziccerben kerülő Becze nem tudott túljárni Hetényi eszén. A folytatásban átvette a kezdeményezést a Csíkszereda, de nem alakultak ki nagy gólszerzési lehetőségek. A DEAC bátran használta fiatal játékosait: Sándor Bence, Bartók András és Karmajev is fel-fel tűnt a jégen. A második harmadot még óvatosabban kezdték a felek, sokáig helyzetek sem voltak. Féltávnál emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit könyörtelenül ki is használtak: Stach készítette le a korongot a másik oldalra átkorcsolyázó Sofron Istvánnak, a válogatott csatár középről kilőtte a felső sarkot, 1-0. A folytatásban a DEAC is kipróbálhatta emberelőnyös játékát, Berta közeli lövése elment a kapu mellett. A 38. percben Szkacskov lépett ki Vokla mellől, a debreceni hátvéd hátulról szabálytalankodott, a játékvezetők büntetőt ítéltek. A rávezetéshez O’Connor állt oda, ám a brit hátvéd elsőre elütött a korong felett, majd második próbálkozásra már kisodródott, így maradt az 1-0.

A harmadik felvonás korongbedobásánál Spirko kétszer is bemozdult, a játékvezetők kisbüntetéssel díjazták, ám a Sportklub nem tudott élni második emberelőnyével. A Sportklub hosszabb időkre letáborozott a vendég harmadban, a Rossi-csapat szerette volna minél hamarabb dűlőre vinni a dolgokat. A kiugró Kulesov egalizálhatott volna, de Adorján fogta lövését. A debreceni helyzet felpörgette a Csíkszeredát, Sofronék össztűz alá helyezték Hetényi kapuját. Az 52. percben Mazzag ütközte le hátulról Ládayt a palánk mellett, a debreceni támadó rögvest bocsánatot kért a sértettől, a játékvezetők végleges fegyelmivel jutalmazták. Az 5 perces kiállítás során Becze is szabálytalankodott, így két percre 4 a 4 ellen játszottak a felek, Sági hagyott ki ajtó-ablak helyzetet. A kivédekezett emberhátrányt követően Kuljas lövése csorgott át Hetényin, a kapuvas kisegítette a debreceni portást. A hajrában időt kért György József, Hetényi lekorcsolyázott, Spirkóék többször is próbálkoztak, de nem jött össze az egyenlítés.

A Sportklub 1-0-ra legyőzte a DEAC-ot a második mérkőzésen, így összesítésben 2-0-ra vezet a párharcban. Folytatás kedden Debrecenben.

sccdeb_220319_PZP_2594

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Remélem, sikerül megtalálni a góllövő ütőinket

   

Nyilatkozatok a Csíkszereda–DEAC után.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Kiváló rájátszásmérkőzés volt, jobb volt, mint az egy nappal korábbi. A védekezés szempontjából erősek voltunk, számtalan gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki. Sajnos nem találtunk be többször, de az az egy elég volt a győzelemhez. Mindkét hazai mérkőzés nehéz volt, de más-más megközelítésből: míg az első nagyon széles játékot hozott, addig a második szerkezetileg sokkal erősebb volt mindkét csapatnál. Este kicsit ünnepelünk, aztán ülünk buszra és készülünk a soron következő találkozókra.”

György József vezetőedző, DEAC: „Sikerült arra fókuszálni, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, arra viszont nem számítottam, hogy mi nem szerzünk. Mindkét kapus nagyon a helyén volt, a harmadik harmad hétperces kiállítása viszont megpecsételte, hogy többet tudjunk támadni. A végén nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiakat, megvoltak a lehetőségeink, összességében tisztességesen helyt álltunk. Hazai pályán a saját közönség sokat számít nekünk, illetve a pályánk kisebb méretű, jobban átlátjuk a védekezésünket, ez mindig is előnyünk volt. Remélem, sikerül megtalálni a góllövő ütőinket is.”

Erste Liga, 1900 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Magyar.
Adorján: 100% (Szamankov)
K
Hetényi: 97,8% (Gönczi)
Milam, O'Connor, Becze, Lapenkov, Taratuhin
1
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Novotny
Kubát, Salló, Szkacskov, Stach, Sofron
2
Kloz, Jakabfy, Berta, Molnár, Sági
Láday, Kuljas, Rokaly Sz., Péter B., Részegh
3
Sándor F., Vokla, Kozma, Mazzag, Bartók
Gecse, Papp, Reisz, Casaneanu, Fodor
4
Sándor B., Bogesic, Karmajev, Almási
Rossi Enrico, Hozó Levente
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 29:06 SCC PP Sofron Stach Láday
46 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 29

Így döntötte el Sofron a szombati meccset

 

A Sportklub–DEAC elődöntő második mérkőzésének videó-összefoglalója.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum