Titánok–SC Csíkszereda 4-8

   

A Sportklub az 1+3 pontos Bíró Tamás vezetésével győzött Székesfehérváron.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés. Láday távolról kísérletezett, a másik oldalon Ambrus Csongor kanyarodott veszélyesen a kapu elé, mindkét kapus a helyén volt. A folytatásban sem lassítottak a csapatok, a Titánok felvették a kesztyűt rutinosabb ellenfelükkel szemben. A 6. percben Keceli-Mészáros emberelőnyös helyzeténél ismét Szamankovnak volt dolga. Remekül játszottak a hazaiak, második fórjukat ki is használták: az igen aktív Ambrus Csongor hatalmas gólt ragasztott a vendégkapuba (1-0). Feljebb kapcsolt a Csíkszereda, fölényük emberelőnyt kamatozott, melyből Salló egalizált (1-1). Lendületben maradtak a látogatók, Becze nagyon élt, a 16. percben kapura tört, elsőre Belomojev hárított, az alapvonal mögüli ismétlés már a kapuban kötött ki (1-2). A hajrára is jutott csíki gól, Casaneanu távolija talált utat a hálóba (1-3). Mezőnyben nem volt ekkora különbség a felek között, a vendégek jobb helyzetkihasználásuknak köszönhették a kétgólos előnyt.

Egy áthúzódó kiállítás miatt csíki emberelőnnyel indult a középső játékrész, az eredmény nem változott. A 24. percben nagy helyzet maradt ki: Lundin elvette a korongot Reisztől, Szkakodubhoz passzolt, a lövést Szamankov nagy bravúrral hárította, közben a kaput is eltolta. A másik oldalon Belomojev sem unatkozott, Becze és Péter Andor is tesztelte, a kapus állta a sarat. A 26. percben egyre zárkóztak a hazaiak: Dolinar kék vonalas bombájába Nagy Ákos tette bele az ütőjét a kapu előtt (2-3). Gyorsan jött a válasz, Sofron bekorcsolyázott a harmadba és pontos lövéssel visszaállította a kétgólos különbséget (2-4). A gól után Belomojevet Szeles Martin váltotta a fehérvári ketrec előtt. A szeredaiak egyre magabiztosabbá váltak, könyörtelenül kihasználták ellenfelük hibáit. A 32. percben Gecse távolijába Péter Balázs ért bele (2-5), majd emberelőny következett, Rokaly közelről juttatta a korongot a gólvonal mögé (2-6). És itt még nem volt vége. A hajrában szép korongjáratás után Bíró Tamás is kihasznált egy fórt (2-7). Az erdélyiek a második hazai gól után ritmust váltottak és a záró harmadra eldöntötték az összecsapást.

A fáradó fehérváriak a harmadik felvonás elején is összeszedtek egy kiállítást, a sok kisbüntetéssel saját sorsukat pecsételték meg. A védelem Szeles vezérletével kitartott, nem tudta növelni előnyét a székely csapat. A játékból hiányzott az első 30 percre jellemző lüktetés, mindkét együttes elkönyvelte az eredményt. A 49. percben gyors kontrát vezettek a hazaiak, a korong egy korcsolyáról a kapuba került. A játékvezetők videózás után megadták a találatot, Nagy Ákos volt a gólszerző (3-7). A találat újra élettel töltötte meg a Titánok játékát, Szkakodub emberelőnyös találattal még közelebb hozta övéit (4-7). Ezúttal a csíkiak adták egymásnak a kilincset a büntetőpadon. Péter Andor hátrányban is kiugrott, Szeles állította meg. A másik oldalon Farkas cselsorozatának Szamankov vetett véget – a végére újra felpörgött a meccs. Tovább gyűrték egymást a speciális egységek, az utolsó másodpercben Salló Árpád állította be a végeredményt (4-8). A Csíkszereda két napon belül a második mérkőzését is megnyerte, ezúttal a rendes játékidőben, míg a Titánok a meccs első felében és a véghajrában mutatott teljesítményükből meríthetnek erőt a folytatásra.

titscc-IMG_1317

fotó: Titánok

Az eredmény nem mutatja jól a meccs képét

 

Edzői nyilatkozatok a Titánok-Csíkszereda találkozó után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Keményen kezdtünk és meg is szereztük az első gólt. Rengeteg tapasztalattal rendelkező ellenféllel találtuk szemben magunkat. Összességében úgy érzem, hogy az eredmény nem mutatja jól a meccs képét. Megvoltak a lehetőségeink, de sajnos a bekapott gólok írták ennek a találkozónak a történetét, ezeket pedig a Csíkszereda szerezte. A második játékrészben sok volt a kiállítás, amit nem is kommentálnék, viszont egy jó üzenetet kaptunk, hogy a hátrányos védekezésen javítanunk kell. Ismét beírta magát a történelemkönyvekbe egy fiatal, hiszen Szkakodub az első találatát szerezte a felnőttek között. Sok a fiatal, akik az első lépéseiket teszik egy komoly ligában. A nyolc héttel ezelőtti Szereda elleni meccsünk és e között ég és föld volt a különbség. Büszkék lehetünk a fiúkra.”

Hozó Levente vezetőedző, Csíkszereda: „Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de úgy érzem, mégis domináltunk. A góllövéssel nem volt probléma, de a védekező zónánkat elhanyagoltuk. Tudtuk, hogy egy jól korcsolyázó, fiatal csapattal találkozunk, és le a kalappal előttük, hogy végig küzdöttek és nem adták fel.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 374 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Molnár, Árkovics.
Belomojev: 84,0% (Szeles: 84,6%)
K
Szamankov: 82,6% (Adorján)
Farkas B., Reiter, Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros
1
Láday, Salló, Sofron, Rokaly Sz., Rokaly N.
Dolinar, Molnár, Nagy, Ambrus Cs., Fekete
2
Kubát, Reisz, Szkacskov, Fodor Cs., Stach
Kóger, Nochta, Csiszer, Alapi, Szkakodub
3
Casaneanu, Gecse, Becze, Bíró, Péter B.
Kucsma, Szabó P., Mayer, Győrffy, Szabó Cs.
4
Péter A.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:40 FHA PP Ambrus Cs.
1-1 11:15 SCC PP Salló Szkacskov Péter B.
1-2 15:47 SCC Becze Casaneanu
1-3 18:30 SCC Casaneanu Becze Bíró
2-3 25:06 FHA Nagy Dolinar Fekete
2-4 27:04 SCC Sofron Szkacskov
2-5 31:16 SCC Péter B. Gecse Bíró
2-6 33:35 SCC PP Rokaly Sz. Sofron
2-7 38:00 SCC PP Bíró Stach Szkacskov
3-7 48:09 FHA Nagy Fekete
4-7 51:26 FHA PP Szkakodub Fekete Ambrus Cs.
4-8 59:59 SCC Salló Becze Rokaly Sz.
23 Kapura lövések száma 51
18 Kiállításpercek 14

Becze a kapu mögül lepte meg Belomojevet

 

A Titánok–Sportklub találkozó tucatnyi gólja videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum