DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK 1-3

   

A fiatal miskolciak ismét szorossá tudták tenni a Gyergyó elleni összecsapásukat, de az erdélyiek kíméletlenül megbüntették a hazaiak gyenge helyzetkihasználását és védekező harmadbeli megingásait.

A hazaiaknál Duschek Dávid mögé a 19 éves Gratzl Gellért öltözött be a kispadra, a negyedik sor hátsó alakzatában pedig a 18 esztendős Illés Márton készülhetett élete első Erste Liga-bajnokijára – mindketten a DVTK legutóbb bajnoki címet szerző U21-es csapatának tagjai. Nagy elánnal kezdett a Miskolc, egy másik saját nevelésű fiatal, Farkas Márton lövésénél többen már ünnepeltek, de az oldalhálót rezgette meg. Nem sokkal később Galanisz nagy helyzeténél csak Rinne tudta megakadályozni a hazai vezetést, majd fórban is veszélyeztetettek a borsodiak. Több mint tíz perc lepergett úgy, hogy a Gyergyónak gyakorlatilag momentuma sem volt, hét és fél volt vissza a nyitó harmadból, amikor Sylvestre kis híján az első jelentősebb vendéghelyzetet értékesítette. A nyitó játékrész végére gyergyói kiállításcunami érkezett: előbb tiszta két percnyi kettős fórt kapott a DVTK, majd 45 másodperccel Ferencz-Csibi és Saari után Fejest is kiküldték, óriási lehetőséghez jutott tehát a DVTK. Ezzel sem tudott azonban élni Tokaji Viktor együttese, amely Vojtkó kiállítása után 4 a 3 ellen jutott legközelebb a gólhoz Kevin Wehrs csilingelős kapuvasa révén. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek a harmad végén megbosszulták magukat: Sárpátki remek keresztpassza után Vincze Péter emberhátrányban is eredményes tudott lenni.

A meccs felénél egy ponton aztán kijött a két csapat közti rutinbeli különbség: Chris Bodó középre lopakodását nem tudták lekövetni a miskolci védők, Brance Orbán viszont annál inkább, klasszis fonákpasszát a gyergyóiak elképesztő szezont futó pontkirálya klasszisgóllal hálálta meg. A meccs összképe alapján ugyanakkor több mint megérdemelten szerezte meg a szépítő találatot a DVTK: a végig remekül játszó Galanisz látványos cselek után tette be a pakkot középre Elgestalnak, aki nem hibázott, így minimális vendégelőnnyel jöttek ki a csapatok a záró periódusra.

Az utolsó harmad elején azonban egy könnyelmű védekező harmadbeli korongeladást azonnal megbüntetett a vendégcsapat, Silló rakétáját nem foghatta Duschek, a 3-1 pedig a végéig már nem változott. Így bár a fiatal miskolciak ismét szorossá tudták tenni a Gyergyó elleni összecsapásukat, változatlanul gyenge helyzetkihasználásukkal és a védekező harmadbeli megingásokkal kicsit saját magukat verték meg. A DVTK így elszenvedte sorozatban tizedik vereségét, miközben az erdélyiek visszavették vezető pozíciójukat a tabellán.

dvtkgye

fotó: DVTK Jegesmedvék

A győztes attitűd hiányzik belőlünk

   

A két vezetőedző értékelte a DVTK-Gyergyó találkozót.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Tudtuk, hogy a Gyergyó ellen nehéz mérkőzésre számíthatunk. Listavezetőről van szó, jó szériában van, mi pedig egy gödörből próbálunk éppen kikeveredni. A játék képe jól néz ki, és ha nem tudnánk, hogy milyen sorozatban vagyunk, akkor a Gyergyótól 3-1 re kikapni, azt nem gondolnám annyira rossz eredménynek. Inkább azt gondolnám, hogy egész egyszerűen maga a győzelem, a győztes attitűd hiányzik belőlünk. Nem tudjuk, nem érezzük – és már tényleg unalmas azt mondani, hogy jól játszunk, jól játszunk, csak nem vagyunk eredményesek. Így eljátszhatunk egy szezont, eljátszhatunk két szezont, de hogyha nem nyerünk akkor tulajdonképpen ez az egész nem megy sehova, nincs sikerélményük, mondhatjuk azt, hogy nem nagyon léptünk előre, ami eredményben lehet, hogy igaz. Tudjuk, hogy új csapatot építünk, a fiatalok játszanak, de az eredmény az fontos.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK: „Domináltuk a mérkőzés nagy részét, és megérdemelt a győzelmünk. Azért volt nagyon nehéz a meccs, mert tudtuk, hogy az ellenfél nagyon mélyen van. A sebzett vad effektus: ha nem lősz rá, nem szúrod meg még egyszer és hagysz helyet gyógyulni, akkor az a motivációjuk megvan, hogy szeretnének most már valamit nyerni. Nem szerettünk volna ennek áldozatául esni, ezért az volt a kérés, hogy az első perctől dolgozzuk őket. Ennek maximálisan eleget tettek a fiúk, úgyhogy elégedett vagyok.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 590 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Pályi-kiss, Kis-király.
Duschek: 88,5% (Gratzl)
K
Rinne: 96,9% (Demeter)
Hyvarinen, Wehrs, Walker, Galanisz, Elgestal
1
Ferencz Csibi, Kozma, Bodó, Orban, Sylvestre
Szirányi, Doetzel, Ritó, Miskolczi, Galajda
2
Fejes, Saari, Sárpátki, Vincze P., Szigeti
Kiss R., Hadobás, Vojtkó, Szabad, Mattyasovszky
3
Györfy, Todor, Vincze G., Silló, Bíró
Farkas O., Illés, Farkas M., Mihalik
4
Péter, Lázár, Benedek, Sándor-Székely
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:48 GYE SH Vincze P. Sárpátki Györfy
0-2 33:50 GYE Bodó Orban Sylvestre
1-2 36:53 MIS Elgestal Galanisz Hadobás
1-3 43:09 GYE Silló Orban Bodó
32 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 10

Okos gólokat szerezve győzött a Gyergyói HK

 

A gyergyószentmiklósiak miskolci sikerének találatai 2 percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum